Categorized | Zprávy ze světa

Přesune Izrael část afrických přistěhovalců do České republiky?

Benjamin Netanjahu

Když to nejde po dobrém, tak to půjde po demokraticku.

Počet příchodů nelegálních přistěhovalců z Afriky na území Izraele byl snížen téměř na nulu. Nyní se izraelský ministerský předseda Benjamin Netanjahu zavázal k tomu, poslat nelegální africké přistěhovalce, kteří se již nacházejí v Izraeli, zpět do Afriky.

Dlouho chybějící bariéra podél egyptsko-izraelských hranic, od měst Ejlat až po Gazu, má být dokončena do konce ledna příštího roku a izraelské zpravodajské stránky Arutz Sheva mají potvrzeno ze zdrojů blízkých izraelské armádě, že Afričané konečně pochopili, že mají jen mizivé šance na ilegální přechod izraelských hranic a vstup do země, natožpak na možnost v ní zůstat.

Během inspekční cesty podél izraelsko-egyptské hranice prohlásil Aryeh Eldad, poslanec izraelského parlamentu Kneset za Národní jednotu, že by izraelská armáda měla zastřelit všechny, kdo nelegálně překročí hranici a vstoupí na území Izraele.

Každý, kdo pronikne přes izraelské hranice, by měl být zastřelen – švédský turista, Súdánec z Eritreje, Eritrejec ze Sůdánu, Gazan ze Sinaje. Kdokoli, kdo se dotkne izraelských hranic.“

Po nějaké době se poslanec Eldad snažil zmírnit svá prohlášení o tom, že každý, kdo se pokusí překonat bariéru, by měl být zastřelen.

„Není proveditelné zastřelit každého, kdo se jen snaží přelézt plot – protože by humanitární organizace okamžitě začaly pištět a hnaly by nás k soudu. Nemyslím si, že armádní velení vydá rozkaz střílet na lidi, přelézající plot, za těchto podmínek. Nejlepší alternativou je dlouhé uvěznění. Každý, kdo se pokusí přelézt plot, dostane dlouholetý trest vězení.“

Gili Cohen: MK: Shoot everyone trying to cross Israel border, Haaretz.com

Benjamin Netanjahu v pondělí prohlásil, že zamýšlí repatriovat desetitisíce nelegálních přistěhovalců z Afriky. Dodal, že Izrael je v tomto ohledu v kontaktu s mnoha africkými vládami.

„Poté, co jsme byli postaveni tváří v tvář riziku statisíců přistěhovalců, tento měsíc nevstoupil do měst Izraele ani jeden narušitel.“

Izrael začal budovat bariéru na svých jižních hranicích koncem roku 2010, aby zastavil příliv tisíců nelegálních přistěhovalců skrze špatně střežené hranice, kde se také nacházely hlavní cesty využívané pašeráky drog, obchodníky s lidmi a teroristy.

„Zahajujeme další fázi, repatriaci narušitelů hranic, kteří již jsou v Izraeli,“ uvedl izraelský ministerský předseda ve vládním prohlášení.

Ministr vnitra Eli Yishai varoval nelegály ze Súdánu už v červnu, že pokud neopustí zemi do 15. října, budou zadrženi, umístěni ve sběrných táborech a deportováni.

Vysoce postavený úředník izraelského ministerstva zahraničí uvedl, že Izrael dal zemím, jako například Pobřeží slonoviny nebo Ghana, jasně najevo, plán deportovat jejich státní příslušníky i silou, pokud bude potřeba a že pokud jim jejich vlády nevydají potřebné cestovní dokumenty, že tak učiní Izrael sám.

„Řekli jsme jim, ‚Buď to uděláme společně, nebo je prostě naložíme do letadel sami,‘ prohlásil výše zmíněný úředník.

Dodatek Délského potápěče – v souvislosti s květnovou návštěvou Benjamina Netanjahua a sedmi ministrů jeho vlády, se jeví zajímavým konec článku, ve kterém se uvádí:

Ministerstvo zahraničí rovněž prohlásilo, že během posledních pěti let oslovilo i další země aby zjistilo, jestli by nějaká z nich nebyla ochotna přijmout uprchlíky z Eritreje a Súdánu. Izraelští diplomaté byli v kontaktu s 30 africkými a 10 evropskými státy, avšak byli kategoricky odmítnuti.

„Všechny africké státy a i mnoho evropských států se potýká se stejným problémem,“ uvedl vysoký úředník izraelského ministerstva zahraničí. „Každý, koho jsme oslovili, nám přibouchl dveře před nosem.“

Barak Ravid: Netanyahu orders swift deportation of 25,000 illegal African migrants, Haaretz.com

Skutečně? Neochvějné přátelství, kde jsme to už jen slyšeli? Co vše je naše vláda ochotna obětovat na oltář jednostranného „neochvějného přátelství“?

„Česká republika je nejlepší přítel Izraele v Evropě,“ uvedl. Nečas k tomu dodal, že vztahy mezi Izraelem a Českem jsou vynikající, silné a stále se prohlubující. O neochvějném českém přátelství by měl mít Nečas příležitost přesvědčit Netanjahua osobně již ve středu.“

Česká republika chce být pořád nejlepší kamarád Izraele, Palestinu na pískovišti nechce, Mediafax.cz

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív