Rabín Baruch Efrati: Islamizace Evropy je správná věc

Rabín Baruch EfratiAutor: Kobi Nahshoni

Rabín Baruch Efrati zastává názor, že by se Židé měli „radovat nad skutečností, že Evropa platí za to, co prováděla po staletí nám, ztrátou své identity.“ Uznává islám za to, že prosazuje umírněnost a úctu k Bohu.

Tak jak vzrůstají obavy z nárůstu počtu muslimů v Evropě, tak to vypadá, že ne každý je tímto problémem znepokojen. Včetně rabína, který dokonce tento fenomén vítá.

Rabín Baruch Efrati, rabín ješivy (náboženského učiliště) v izraelské osadě Efrat na Západním břehu Jordánu, věří že islamizace Evropy je vlastně dobrá věc. „S pomocí Boží přijmou gojové v Evropě zdravější způsob života, mnohem více zdrženlivější a počestnější. Ne jako tomu je u pokryteckého křesťanství, které se jeví čisté, avšak je od základu zkažené.“


Rabín Efrati byl dotázán jedním studentem orientalistiky, aby se vyjádřil k postoji judaismu k procesu islamizace, kterým Evropa prochází během posledních let. Ve světle nedávné události, kdy byla poprvé zvolena starostkou bosenského města Visoko muslimka nosící hidžáb, se student zeptal rabína na stránkách Kipa: „Jak můžeme bojovat s islamizací Evropy a navrátit ji do rukou křesťanů a umírněných?“

Efrati v odpovědi napsal, že islamizace Evropy je lepší než Evropa křesťanská z etických a teologických důvodů – jako trest křesťanů za jejich perzekuci Židů a z důvodu, že křesťanství, oproti islámu, je z hlediska halachy považováno za „modlářství“.

„Židé by měli jásat nad skutečností, že křesťanská Evropa ztrácí svoji identitu jako trest za to, co nám bylo po staletí činěno v exilu.“ Takto rabín vysvětlil etický důvod pro upřednostňování muslimů, citujíc šokující ukázky z rišonim (texty, napsané předními rabíny v 11. – 15. století) o pogromech a hromadném vraždění, pacháného křesťany na Židech.

„Nikdy neodpustíme křesťanům v Evropě vyvraždění milionů našich dětí, žen a starých lidí… Ne jen během nedávného holocaustu, ale po celé generace, shodným způsobem který je charakteristickým pro všechny odnože pokryteckého křesťanství… A nyní Evropa ztrácí svoji identitu ve prospěch jiných lidí a náboženství. Nezůstanou žádné pozůstatky nebo přeživší po špinavém křesťanství, které prolilo mnoho krve a které nebude schopné tuto vinu odčinit.“

Teologickým důvodem je podle rabiho Efratiho že křesťanství – které osobně považuje za modlářství – má „na jedné straně sklony ničit normální život a stranit se ho, zatímco na straně druhé ztrácí svoji skromnost,“ když „sahá od radikálního monasticismu až po radikální západní mravní zpustlost.“

Rabín dodal, že islám je „náboženství, které nesprávně posuzuje své proroky, avšak je relativně řádné. Zasazuje se více za tradiční manželské soužití a stvoření, kde zastává jistou řádnost a úctu k Bohu.“

Efrati proto soudí, že „i když jsme ve válce s místními Araby o Zemi izraelskou (Erec Jisra’el), islám je pořád lepší gójimskou kulturou než křesťanství.“

Dodal však, že se Židé musí modlit za to, aby islamizace většiny Evropy neublížila lidu Izraele.

Článek ‚Islamization of Europe a good thing‘ vyšel dne 11. listopadu 2012 na stránkách Ynetnews.com.

6 Responses to “Rabín Baruch Efrati: Islamizace Evropy je správná věc”

  1. halevi napsal:

    2Jaka: Je super ze fandite Izraeli, ano tento clovek je trosku hodne mimo, zaslepeny spatnym vykladem viry a omezenym pohledem na svet. Ale to se neda prisuzovat nabozenstvi, spousta lidi bude zaslepena konzumem, materialismem, medii cimkoli jinym a vypadnou z nich mnohem horsi nesmysly. Tato osoba je zcela nevyznamny prumerne vzdelany rabbi, ktery se diky kontroverznimu textu dostal na verejnost.

    Jsem zid, jak geneticky, tak nabozensky, ziji v CR a narodil jsem se tu a nemam problem fungovat zde v Evrope, protoze vzajemna tolerance je treba, funguju normalne, chodim do prace, delam temer vse co ostatni, jen s par obmenami, takze rada lidi to o mne ani nevi, to ale muslimove nedokazi a nechteji.

  2. Jaka napsal:

    Probůh, to musím natrefit na takového blbce, když Izraeli tak obrovsky fandím a bojím se o něj..
    A pak, že náboženství je kladná záležitost… Kolik lidí v historii kvůli náboženství přišlo o život ! A jak si každý náboženský směr fandí, že jen on je ten správný ! Ve skutečnosti je úplně jedno, ideologie, jako ideologie.. ať už náboženská, nebo čistě politická..

  3. Hejkal napsal:

    NEC: Trochu víc v tom varování Izraelských politických špiček chybí i výzva k nekompromisnímu postoji vůči Židům praktikujícím rituální obřízku atd atp. Nedotknutelnost Židů = nedotknutelnost Muslimů, takže ona varování působí až provokativně kontroverzně.

  4. NEC napsal:

    Croix : tohle je jen výkřik jednoho idiota. izraelské politické a vědecké špičky, naopak Evropu před islámem varují dlouhodobě.

    http://lukaslhotan.blog.idnes.cz/c/346993/Experti-z-Ruska-a-Izraele-varuji-Evropany-pred-islamizaci.html

    http://eretz.cz/souvisi/evropska-unie/page/2/

  5. Croix napsal:

    Trošku rozkrývá to, čemu jsem nechtěl věřit kdysi, když jsem na to prvně narazil na netu. Že přistěhovalectví islámců do Evropy je opravdu v zájmu židovstva natolik, že je různými židovskými nevládními dobře financovanými organizacemi organizováno. Samozřejmě, že křesťanství, vzhledem k mnohým jednoznačným výrokům J. Krista v NZ a i praxi středověké KC, je jim trnem v oku a proto „modlářstvím“, neboť před dnešním rozkvětem téměř absolutní vlády zlatého telete po staletí chránilo naši kulturní oblast, jakkoliv můžeme diskutovat o tom, že ještě vhodnější byl starověrecký výklad světa. V tomto ohledu je islám jako třetí abrahámovské náboženství mnohem méně vymknutý skryté manipulaci přes své špičky ze strany židovství, ač se jeví jako ten (nej)hrozivější nepřítel „rabínů“ v moderní době. (Mediální) zdání klame, není tomu tak na té úrovni politiky, kde se skutečně rozhoduje.

Trackbacks/Pingbacks


Ezra Pound – „Přítomen!“ PRÁVĚ VYŠLO!

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti PRÁVĚ VYŠLO!

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

16. dubna 1965 se v Paříži narodil francouzský esejista, historik a nacionalistický aktivista Dominique Venner. V mládí byl krátce členem OAS, později patřil mezi zakladatele francouzské Nové pravice. Vytvořil bohatý korpus díla, dodnes relevantní je mj. jeho taktická příručka pro nacionalistická hnutí Za pozitivní kritiku z 60. let. Zemřel vlastní rukou 21. května 2013 před oltářem katedrály Notre-Dame de Paris, na protest proti apatii Francii a Evropy tváří tvář existenčnímu ohrožení Velké výměny.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív