Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Řecko: militantní antifašisté jako užiteční idioti Systému

Killah P: Kdo si hraje s ohněm, musí počítat s následky

Killah P: Kdo si hraje s ohněm, musí počítat s následky

Autor: Dimitrios Papageorgiou

Vaše volba, viset nebo utéct
jebat každého fašistu, sráči, pojďte si pro nakládačku
Vyjebat s nimi a celým jejich kmenem, rozdrtit je, nachcat jim do ksichtu

Výše uvedený text patří posmrtně slavnému řeckému rapperovi Killah P, více známému jako Pavlos Fyssas. Hudebník, který podporoval násilné antifašistické skupiny, byl ubodán k smrti během incidentu, který je stále předmětem policejního vyšetřování. Poté se jeho písně staly posmrtnými hity, jasně ukazující, jaké měl názory. Nehledě na to se však jeho smrt stala pro Systém záminkou, jak zlomit Zlatý úsvit.

To co následovalo po Fyssasově smrti nebylo ničím překvapivým. Systém měl již předem připravený plán. Jediné co potřeboval byl trestný čin, na základě kterého by zahájil koordinovanou kampaň masmédií, anarchistů, parlamentní a mimoparlamentní levice a samozřejmě vlády a policie, s cílem kriminalizovat nacionalismus.


Mediální úder

Skutečnost, že vyšetřování stále probíhá nijak neodradilo média od konstantního štvaní proti každému, kdo je spojen se Zlatým úsvitem, obviňujíc stranu, že jde o zločineckou organizaci podobnou mafii. Mediální hlásné trouby vířily vášně čistě emocionálními výkřiky a proklínaly členy Zlatého úsvitu, vše s cílem plnit politické cíle Sytému. V neděli uveřejnily jedny řecké noviny, s nejvyšším nákladem, fotografii umírajícího na titulní straně, což způsobilo veřejné pobouření.

Někteří levicoví novináři vypadají, že mají ze smrti mladého rappera potěšení, protože si myslí, že to umožní zničení Zlatého úsvitu. Objektivní posouzení situace nemusí nutně podporovat tento názor, ale může, což také vyústilo ve vlnu emocí a jak bylo předpokladáno, podnítilo ještě větší násilí.

Během posledních dvou let, být nacionalistou nebo dokonce otevřeným „rasistou“, bylo v Řecku společensky akceptováno. Přijít na oslavu, nebo společenskou akci a hrdě se označovat za nacionalistu obvykle nevyvolalo žádné pohoršení. Naopak, člověk měl šanci setkat se s dalšími, vyjadřujícími podobné názory. Nicméně, následkem mediální kampaně v posledních dnech toto chování poněkud ztratilo na síle. Mediální stigmatizace Zlatého úsvitu způsobila, že se část jeho voličské základny podrobila dobrovolné autocenzuře.

Policejní úder

V současné době je policie na lovu, provádějíc razie v kancelářích Zlatého úsvitu, domovní prohlídky a dokonce – podle některých – namátkové prohlídky na ulicích, pokud mají dotyční smůlu a maji specifický „nacionalistický vzhled.“ Tento hon na čarodejnice je ale teprve v počátcích. Každá místní pobočka Zlatého úsvitu byla cílem policejní prohlídky. U mnoha významných členů došlo k domovním prohlídkám, ne u poslanců parlamentu, ale především u místních organizátorů (obzvláště u těch, kteří bydlí poblíž místa, kde byl pobodán Fyssas).

V jednom případě byl dokonce i prohledán dům rodičů Sotirise Develekose, šestadvacetiletého činovníka „mládežnické fronty.“ Ačkoli žije u své přítelkyně, jejíž dům byl rovněž prohledán bez jakéhokoli výsledku, policie zabavila u jeho rodičů tři nože (z čehož dva byly kuchyňské). Pokud bude Zlatý úsvit prohlášen za zločineckou organizaci, Sotiris bude čelit trestu ve výši až dva a půl roku, bez možnosti podmíněčného propuštění. To stejné platí pro téměř každého člena Zlatého úsvitu. Pokud budou považování za členy kriminálního uskupení, tak každý drobný delikt je může dostat na dlouhá léta do vězení.

Absolutní spolupráce mezi policií a soudním systémem je ohromující a každý „disident“ v řadách policie byl promptně zbaven funkce. V úterý bylo devět vysoce postavených policistů zbaveno svých postů, dva rezignovali, zbytek byl postaven mimo službu. To znamená jen jediné: jakýkoli policejní důstojník, který neprokáže dostatečný „anitfašistický“ zápal, přijde s největší pravděpodobností o zaměstnání, nebo skončí také před soudem.

Finanční úder

Finanční policie se rovněž pokouší – již podruhé – o kontrolu bankovních účtú Zlatého úsvitu. Jedna z příčin, proč je Řecko tak zkorumpované, je že jeho hospodářské zákony jsou tak komplikované a složité, že je téměř nemožné zábranit porušení některého z nich. To rovněž znamená, že autority mají velkou šanci něco najít, co pak může bý použito proti jakékoli politické organizaci.

To, společně s dalším faktem, že se řecká vláda pokusí zastavit státní podporu (každá politická strana, která dosáhne 1,5% hlasů a více má nárok ná státní podporu) způsobí Zlatému úsvitu velké finanční potíže. Někteří novináři dokonce mluví i o možnosti, že vláda bude požadovat všechny finanční prostředky, které Zlatému úsvitu poskytla. To by vedlo prakticky k bankrotu Zlatého úsvitu, poněvadž většina peněz již byla utracena. V této souvislosti by mělo být rovněž poznamenáno, že Zlatý úsvit je jedinou parlamentní politickou stranou, která nemá bankovní půjčky.

Antifašistický úder

V úterý byl v centru Atén antifašistickou chátrou brutálně zmlácen majitel obchodu se zvířaty. Byl rovněž pobodán použitou jehlou, která mohla být infikována nějakou nemocí. Paradoxem je, že neměl žádné vazby na Zlatý úsvit, nebyl ani nacionalistou. Měl prostě smůlu, že byl svalnatý a měl vyholenou hlavu.

To je jen jeden z mnoha podobných incidentů. Tucty lidí byly za bílého dne napadeny na veřejnosti antifašistickou lůzou, která se cítí oprávněna „lovit“ nacionalisty. V jiném případě byl na stanici metra napaden policista, který byl mimo služnu. V té době se shodou okolností poblíž konala antifašistická demonstrace. Utíkal, aby si zachránil život a poté, co byl obklíčen vystřelil dvakrát do vzduchu. Výsledek? Žádný z antifašistů nebyl zatčen. Narozdíl od policisty, který je za svůj čin vyšetřován.

Ve stejné situaci se ocitli členové Zlatého úsvitu, kteří strážili své úřady v Chalkidě. Na zhruba deset místních poboček Zlatého úsvitu bylo několikrát zaútočeno zápalnými láhvemi. Policie poté zatkla obránce, čímž zajistila, aby se Zlatý úsvit nemohl bránit. Pokud se účastníte akcí Zlatého úsvitu, tak vás čeká buď fyzické napadení, nebo zatčení. Rovněž byl zničen i obchod patřící jednomu z poslanců parlamentu za Zlatý úsvit. A tak by se dalo pokračovat, ale myslím, že je každému jasné, o co jde. Jde o vyvrcholení dvojitého útoku Systému na Zlatý úsvit.

Přežije Zlatý úsvit?

Politický establishment je rozdělen. Jedna půlka chce Zlatý úsvit zakázat/postavit mimo zákon, zatímco druhá ho chce „uničit“ za každou cenu – jakýmkoli způsobem, který je k dispozici.

Během prvních dnů po vraždě bylo veřejné mínění velice napjaté, avšak pomalu začíná povolovat. Lidé si začínají uvědomovat dvojitý metr, který je aplikován a mnoho lidí začíná pochybovat o způsobu, jakým o vraždě referovala média.

Podle některých volebních průzkumů ztratil Zlatý úsvit nějaké voliče, nejde však o většinu. Stále se nachází dostatečně vysoko, aby dělal těžkou hlavu vládnoucí „konzervativní“ straně. Nejde však o to, jestli Zlatý úsvit uspěje ve volbách nebo ne. Důležitější je, jestli zvládne projít minovým polem, které na něj nastražil Systém a levice.

Dynamika Zlatého úsvitu je totiž zcela založena na dvou věcech: první je aktivismus, druhou pak bojová výzva k tomu, jak by se měla dělat skutečná politika. Vydobyl si vlastní cestu. Avšak setrvání na této cestě je v současnosti nebezpečné. Ohrožuje to jeho samotnou fyzickou existenci. Vypadá to, že aby Zlatý úsvit přežil, bude si muset rychle osvojit nové metody.

Článek The Death of Killah P and the Murder of Golden Dawn byl převzat ze stránek Alternative Right.

Carl Schmitt: Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958

Glossarium - Záznamy z let 1947 až 1958***
Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958
***
U nakladatelství Academia právě vyšlo bezmála tisíci stránkové Glossarium Carla Schmitta s jeho sešitovými záznamy z let 1947 až 1958.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Martin Heidegger – Úvahy II–VI Černé sešity 1931–1938

Úvahy II–VI (Černé sešity 1931–1938)***
Černé sešity 1931–1938
***
Od roku 1931 do začátku 70. let si Martin Heidegger zaznamenával své myšlenky do sešitů vázaných v černém voskovaném plátně. Záznamy nejsou datovány, ale představují svérázný myslitelský deník, který nechává čtenáře nahlédnout hluboko do autorovy mysli, ať už jde o jeho filosofické dílo, či o to, jak si představoval obrodu Německa nacionálním socialismem po 1. světové válce a jak byly jeho představy faktickým vývojem zklamávány. V rámci obsáhlého Heideggerova díla, které sám na sklonku života uspořádal a rovněž určil, v jakém pořadí mají jednotlivé svazky vycházet, bylo 34 „černých sešitů“ zařazeno až na úplný konec jako svazky 94–102. První sešit (Úvahy I) se nedochoval. Až do zveřejnění v předchozím desetiletí nesměli mít k těmto zápiskům přístup ani specializovaní badatelé.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Ladislava Chateau – Bylo jich pět …: Kolaborace, trest a rozpory

Ladislava Chateau - Bylo jich pět ...: Kolaborace, trest a rozpory***
Bylo jich pět – Robert Brasillach, Marcel Jouhandeau, Ramon Fernandez, Jacques Chardonne a Pierre Drieu La Rochelle
***
Soubor pěti profilů významných francouzských spisovatelů, kteří přijali v letech 1941 a 1942 pozvání do Výmaru na spisovatelské kongresy pod taktovkou nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Víte, že…

29. března 1895 se v Heidelbergu narodil německý spisovatel, filozof, publicista, entomolog a veterán obou světových válek Ernst Jünger. Jako mladý se proslavil svým válečným románem V ocelových bouřích, ve výmarské éře se řadil k předním postavám tzv. konzervativní revoluce. Odmítl přímou spolupráci s národně socialistickým režimem, po válce se pak z politické arény stáhl úplně, i tak však výrazně ovlivnil některé proudy pravicového myšlení, a po zbytek svého dlouhého života se věnoval literární tvorbě.
29. března 2012 zemřel na selhání srdce ve věku pouhých nedožitých 50 let pravicový anglický intelektuál, politik, spisovatel a brilantní řečník Jonathan Bowden, od 90. let aktivní nejprve v Konzervativní straně, následně v řadách BNP i různých menších uskupení.

À propos

„Potřebujeme třetí obraz člověka a života. Odmítnout dnes Washington a Moskvu neznamená jen politickou, ale také morální volbu: znamená odmítnutí amerických měst i komunistických koncentráků. Oba vzorce industriálního gigantismu budí vnější zdání moci, ale ve skutečnosti se ženou do propasti. Oba systémy jsou redukovány na to, že slepě následují požadavky monstrózního růstu. Nechaly kolem sebe šířit potopu a ženou se řekou, z níž už nějakou dobu není vidět břeh. Posláním Evropy je vybudovat hráze, které mohou tlumit konzumní společnost. Při absenci Boha musíme ustanovit moc, která stojí nad impériem moderního světa a nad říší kapitálu i účetních rozvah.“

Maurice Bardèche

Archív