Categorized | Rozhovory, Politika

Poslední svobodný člověk? Rozhovor Jean-Marie Le Pena pro francouzský nacionalistický týdeník Rivarol

„Nejsem člověk, který mění své názory, nebo se před někým plazí.“ Jean-Marie le Pen

„Politika, tak jako život, je boj.“ Jean-Marie Le Pen

Politika, tak jako život, je boj.

Níže uvedené delší výňatky pochází z obsáhlého rozhovoru, který poskytl Jean-Marie Le Pen francouzskému nacionalistickému týdeníku Rivarol dne 8. dubna 2015. V této souvislosti je nutné poukázat na roztržku mezi Jean-Marie Le Penem a jeho dcerou Marine, současnou předsedkyní Front National, vyprovokovanou jeho komentáři o plynových komorách během 2. světové války a o státu Izrael. Marine Le Penová prohlásila, že otcovy poznámky během interview pro Rivarol vyvolaly „bezprecedentní krizi“ ve Front National a že jde o „politickou sebevraždu.“

„Evidentně rozzuřená Marine Le Penová obvinila ve středu svého 86 letého otce z vydírání strany s cílem poškodit ji a prohlásila, že bude usilovat o zabránění jeho kandidatury v regionálních volbách (Provence-Alpes-Côte d’Azur) koncem tohoto roku. [Jean-Marie Le Pen] zaútočil na francouzského ministerského předsedu Manuela Vallse jako na ,přistěhovalce‘: ,Valls je Francouzem třicet, zatímco já tisíc let,‘ prohlásil. ,Jaké je skutečné Vallsovo pouto k Francii? Tenhle přistěhovalec, změnil se vůbec?‘ Servítky si nebral ani poté. ,Paní Le Penová by se měla zeptat sama sebe, jestli to, co dělá, prospívá věci, o které prohlašuje, že jí slouží,‘ uvedl pro rozhlasovou stanici RTL. ,Myslím, že svoboda myšlení a svoboda projevu jsou vzácné a že je musí Front National bránit‘.“

Je nutné rovněž zdůraznit svérázný a jedinečný styl řečnického projevu Jean-Marie Le Pena, překypujícího ironií a bojovností, často těžko přeložitelného do angličtiny.

Rivarol: Co se týče Front National, jaký je váš názor na výsledky druhého kola regionálních voleb?

Jean-Marie Le Pen: Očekávalo se, že výsledky druhého kola se nevyrovnají našemu velkému úspěchu z kola prvního. Podle oficiálních dokumentů Ministerstva vnitra byla Front National první stranou ve Francii, která získala v prvním kole přes 25% hlasů, což znamená více než 5 milionů voličů.


Rivarol: Vaše komentáře v rozhovoru s Jean-Jacquesem Bourdinem z BFM-TV vyvolaly 2. dubna politický a mediální skandál, kdy navazovaly na vaše předchozí výroky o plynových komorách – první 13. září 1987 pro RTL, další 5. září 1997 v Německu, poté v dubnu 2008 pro měsíčník Bretons a poté opět v březnu 2009 v Evropském parlamentu. Státní zastupitelství zahájilo předběžné vyšetřování vašeho popírání zločinů proti lidskosti. Ministři vnitra a školství vás pokárali, k čemuž se připojila celá současná francouzská politická nomenklatura. Nevládní organizace proti vám zahájily občanská soudní řízení (SOS Racisme, UEJF /Asociace židovských studentů Francie/, LICRA /Liga proti rasismu/ …) a dokonce i vedoucí činitelé Front National vážně odsoudili vaše prohlášení, současnou předsedkyní FN počínaje. Co z toho vyvozujete?

JMLP: Nejsem člověk, který mění své názory, nebo se před někým plazí. Mám na tuto problematiku názor, o kterém jsem přesvědčen, že je oprávněný. Ti, kdo se spoléhají na takovou taktiku, aby mě mohli odsoudit, dělají vážnou chybu. Přestal jsem se plazit, když mě bylo 18 měsíců. Nemám tudíž ploché břicho. Politika, tak jako život, je boj. Pokud nejste schopni inkasovat rány, radši byste neměli být boxery. Pokud si někdo zvolí úděl boxera, tak víme, že může vyhrát, ale také že musí být schopen přijmout rány. Mistr světa v boxu, když odchází z ringu s pásem v rukou, má oteklou tvář od úderů. Přesně tak, protože bojoval proti druhému nejlepšímu soupeři – jeho vyzyvateli. Nikdy neodchází z boje nedotčen. Vyhrál jako bojovník, kdy dopředu akceptoval, že může být zraněn, nebo dokonce i zmrzačen. Pokud nechcete inkasovat rány, raději zůstaňte doma. Je to rozumnější.

Záchrana bílého světa

Rivarol: Jaké naděje má Francie a Evropa ve svém odporu vůči rozkladu a záplavě barevných přistěhovalců?

JMLP: Čísla jsou děsivá. Na jedné straně máme 735 milionu Evropanů, s průměrným věkem 45 let a porodností 1,4 dítěte na ženu. Na straně druhé je 6 miliard lidí, s průměrným věkem 20 let a porodností 4 až 5 dětí na ženu. To je problém geopolitické povahy. Pokude nepřetnete spojení mezi těmito dvěma světy, pokud neodstraníte sací čerpadlo, pokud neobrátíte proud přistěhovalců – je s námi konec i bez toho, že by byla potřeba nějaká revoluce nebo válka. Budeme poraženi u volebních uren. Je to neodvratitelná matematická realita. Budeme mít poté vládu, jak ji popisuje Michel Houellebecq. Vládu na základě islámského práva šaría.

Jsou zde i další čísla, o kterých by se mělo přemýšlet. Čína má 1,4 miliardy obyvatel, Indie 1,5 miliardy. Pokud Čína opustí, což je pravděpodobné, zločinnou „politiku jednoho dítěte“ tak se dá očekávat prudká demografická reakce, která vyústí ve větší rodiny, které dříve nebyly povoleny. Tudíž zde můžeme mít Čínu s třemi či čtyřmi miliardami lidí! Vypadá to jasně při pohledu z hvězdy Sírius, potřebujeme se z této perspektivy dívat na budoucnost světa. Jelikož jsme příliš dychtiví prodat naše tělesné pozůstatky a perly z naší koruny tomu, kdo nabídne nejvíce – samozřejmě, je zde důvod pro obavy! Proto je zcela nezbytné souhlasit s Ruskem a zachránit boreální (severní) Evropu a celý bílý svět. Severní, boreální Evropa také zahrnuje Slovany a Sibiř, ačkoli se obávám, že ji Rusové nemohou udržet pouze pro sebe.

Kyjev – Moskva: Rodinná záležitost

Rivarol: Jaký je váš názor na současné napětí mezi Ruskem a Ukrajinou?

JMLP: Patřím mezi ty, kdo si myslí, že situace je jen zhoršována vměšováním západních mocností, včetně Spojených států. Aby bylo jasno: Ukrajina je v troskách, ať už Porošenkova, nebo Donbas. Myslím, že jde o rodinnou záležitost, která potřebuje být vyřešena mezi Ukrajinci a Rusy. Nesmíme zapomínat, že Rusko se zrodilo v Kyjevě. Je zde mnohem víc v sázce, než jen územní a politické zájmy. Je nezbytné nalézt jedince se širokým pochopením lidských a politických problémů. Problémů, které hrozí se stát nezvladatelnými, pokud se celková situace ještě více zhorší. Obdivuji Putina protože je zodpovědný muž, s klidnou povahou. Doufám, že se vyprovokované nebo vyostřené napětí uvolní mezi těmito dvěma bratranci, pokud ne přímo bratry.

Politika Spojených států proti zájmům Evropy

Rivarol: Jak nahlížíte na politiku USA v Evropě a na Blízkém východě?

JMLP: Problém přistěhovalectví je navíc komplikován skutečností, že většina přistěhovalců jsou muslimové. Islámský svět je do značné míry ovlivněn extrémististickými myšlenkami a bojovnou interpretací Koránu. Je zcela zřejmé, že Američané jsou na straně muslimů, v Bosně i Kosovu, proti Srbům a pravoslavným křesťanům. Navíc jsou to opět Američané, kdo prosazuje přijetí Turecka do Evropské unie. Turecka, které je z 95% muslimské. Cítím povinost zdůraznit, že za tímto úsilím se musí skrývat nějaká politická motivace, jejíž následky jsou škodlivé pro přežití Evropy.

Jde o cílenou snahu určitých amerických kruhů, které si přejí zbavit obrovského konkurenta, nebo jde jen prostě o slepotu? Nevím, nejsem schopen dešifrovat jejich mysli a proniknout do jejich srdcí. Nicméně jsem si vědom skutečnosti, že dokonce i prezident Obama je váhavější stran rozhodnutí, které byly učiněny dříve. Vojenské operace na Blízkém východě dopadly katastrofálně, ať už v Iráku, Afghánistánu nebo Sýrii. Je mimo pochybnost, že zájmy Izraele, se kterými jsou Spojené státy těsně spojeny, hrály důležitou roli v rozhodovacím procesu. Izrael bojuje za svoje přežití a moc je celkem logické. Proto má Izrael velký zájem na rozdělení arabských zemí. Pro Tel Aviv je lepší mít tři Iráky nebo Sýrie, namísto jednoho státu. Vměšování Spojených států v tomto regionu má katastrofální následky.

Zkrácená verze rozhovoru Jean-Marie Le Pen: le dernier homme libre? vyšla na stránkách The Occidental Observer. Do angličtiny přeložil Tomislav Sunic.

One Response to “Poslední svobodný člověk? Rozhovor Jean-Marie Le Pena pro francouzský nacionalistický týdeník Rivarol”

  1. Jan Čáka napsal:

    Je smutné že se stal konflikt mezi tak důležitým člověkem Jean Marie Le Pénem a jeho dcerou.Ohledně těch plynových komor tak jeho dcrea Marine má bohužel pravdu že je to politická sebevražda.Nemusela to tak hrotit.Stačilo by kdyby si to vysvětlili v klidu bez medií.
    Jistě že nás skalních nacionalistů v každé Evropské zemi je dost co to máme ujasněný s židovskou otázkou,homosexuály a imigranty a prostě máme jasný ryzí postoj co se nemění.Bohužel většina lidí s náma souhlasí jen částečně.Byly časy kdy byl jakýsi kompromis na místě,jenže 21 století už pokročilo a stále více dějiny dávají za pravdu nám.Třeba v krachu multikulturalismu nebo v tom že emancipace žen je něco co už selhalo a je už dávno za zenitem.Ono je lepší vyjít s čistým štítem s pevnými a jasnými postoji.
    Nakonec to stejně většina nás bělochů pochopí.Někdy určité vyhrocení není na škodu.Je to mnohem důstojnější než kam vítr tam plášť.To znamená že by Národní Fronta by se měla postavit proti pronikání homosexuálů do strany a hlavně se postarat aby v každé pobočce skutečně všichni byly konzervativní a ostře proti liberalismu za tradiční křesťanskou rodinu a sáttní hranice.Poctivost a slušnost všichni co za něco stojí ocení.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív