Maďarsko nabízí 10 milionů forintů manželským párům, které slíbí zplodit tři děti

Nikomu v Maďarsku chybět nebudete...

Nikomu v Maďarsku chybět nebudete…

[Maďarská] vláda poskytne nevratnou půjčku na koupi bydlení ve výši 10 milionů forintů (ekvivalent cca 830 000,- Kč, pozn. DP) mladým párům, které se závaží zplodit v průběhu deseti let tři děti, oznámil na společné tiskové konferenci s mluvčím vlády Zoltánem Kovácsem vedoucí premiérské kanceláře János Lázár.

Lázár novinářům řekl: „V rámci rozšiřování podpory prvního samostatného bydlení rodin mohou návdavkem k nevratné pomoci rodiny, které přislíbí zplodit tři děti, získat také další 10 milionovou půjčku na 25 let s garantovanou mírou úročení ne vyšší než 3%.

K co nejpohodlnějšímu zabydlení se v prvním domově se u manželských párů se dvěmi dětmi pomoc po koupi navýší na 2,6 milionů forintů, dodal.

Ministr také řekl, že lidí, kteří o příspěvek na první rodinné bydlení nebo jiné podobné dávky zažádali už dříve, se mohou přihlásit o pomoc ve výši snížené o už obdržené peníze. Dosud nebylo pevně určeno, jakým způsobem budou pomoc splácet páry neschopné splnit svůj závazek.


Novinářům dále řekl, že při koupi nového bydlení došlo ke zrušení horní hranice výměry nemovitosti jako jedné z podmínek pro přiznání nároku na dávku – dokonce i v případě jediného dítěte. Horní věková hranice zůstává na 40 letech.

Lázár zopakoval, že daň z přidané hodnoty u nového bydlení se od 1. ledna [2016] sníží z 27 na 5% u bytů do celkové výměry 150m2 a rodinných domů do 300m2. Vláda navíc posílila účinnost tohoto opatření dodatkem, že od 1. ledna bude možné uplatnit v případě svépomocně financovaných stavebních projektů slevu na DPH až do výše 5 milionů forintů.

Dále zdůraznil, že stavební řízení se u obytných budov s plochou pod 300m2 zjednoduší na prostou ohlašovací povinnost. V lednu 2016 bude dokončena i další související stavební reforma – v jejím rámci bude stanoven podobný zjednodušený postup i pro vymezený podíl nově stavěných bytových domů.

Navíc dojde i k vytvoření celostátního katalogu modelových staveb pro konkrétní krajinnou situaci a podmínky, které bude možné v případě rekonstrukce i nových staveb rychle a snadno využít, uzavřel.

Zpráva State to grant HUF 10 million aid to couples agreeing to have three children byla převzata z oficiálních vládních stránek šéfa kabinetu maďarského premiéra Lázára Jánose.

3 Responses to “Maďarsko nabízí 10 milionů forintů manželským párům, které slíbí zplodit tři děti”

  1. czaki napsal:

    Velmi dobry napad, dakedy davno sme nieco podobne mali aj my tu na Slovensku. Inac je tam podmienka, ze clovek musi pracovat. Tym padom asocialov sa to netyka :).

  2. bubenda napsal:

    Herman: je to půjčka, bez práce ji těžko splatíte

  3. Pavel Herman napsal:

    Je to nedořešený, protože by se tam měl řešit i počet odpracovaných let, aby to nezneužívali různí asociálové ;-)

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív