Evropští migranti – kam směřují peníze?

Hotely Wyndham se nachází i v Turecku (na snímku Wyndham Istanbul Kalamis Marina), Bahrajnu, Kataru nebo Saúdské Arábii. V těchto zemích ale uprchlíky z nějakého neznámého důvodu nechtějí.

Hotelová síť Wyndham se nachází i v Turecku (na snímku Wyndham Istanbul Kalamis Marina), Bahrajnu, Kataru nebo Saúdské Arábii. V těchto zemích ale uprchlíky z nějakého neznámého důvodu nechtějí.

Autor: Anonymous Conservative

Zrovna jsem narazil na tento článek:

Berlínský senát oznámil smělý – a mnozí by dodali zcela nevhodný – plán ubytovat 10 000 migrantů v berlínských hotelích střední až luxusní kategorie, což má přijít celkem na přinejmenším 600 milionů euro.

Senát vypracoval návrh smlouvy s Grand City Hotels o pronájmu 22 hotelů k ubytování migrantů ve městě. Podle německých novin Frankfurter Allgemeine Zeitung (18.000 Euro je Flüchtlingsbett in Berlin?, FAZ 1. února 2016, pozn. DP) začal senát vyjednávat s londýnským Hampton Holding, majitelem populárních berlínských hotelů Holiday Inn a Wyndham.“

Vyznavači r-strategie se očividně snaží zavděčit rozzlobeným cizincům. Němečtí bezdomovci nemají bohužel pro sebe dostatečně velkou reputaci pro svou násilnost a nenávist k Němcům. Nejde ale jen o to.


Oněch 600 milionů euro představuje účet pouze za dočasné ubytování 10 000 tisíc loňských příchozích. Představte si úplný součet prostředků, které bude třeba vydat na celý milion migrantů (jen za rok 2015), v průběhu jejich celého života: od oblečení, mobilů, jídla, dopravy, udržování pořádku až po záplavu vládních integračních programů jako dvojjazyčné brožury – nemluvě pak právních službách, bezpečnostních prověrkách a úřednících, kteří se zabývají žádostmi o azyl. A teď si zkuste představit, jak se z jednoho milionu stává milionů dvacet – k čemuž podle některých odhadů (viz např. Dramatischer Appell, Bayerische Staatszeitung 16. října 2015, pozn. DP) dojde poté, až dosáhnou současní migranti sjednocení rodin a pozvou do země své ženy a děti. A to stále mluvíme jen o migrantech za rok 2015. Zkuste si také představit, jak tato zvýšená spotřeba zaplacená nekrytou měnou vytvoří pracovní místa, jak poptávka po těchto produktech a službách poroste. Následně si představte, jak si tyto vyšší ceny vynutí vyšší utrácení a menší míru úspor u původních obyvatel, kteří budou muset za stejné množství potravin či ubytování utratit více.

Nevím, zda se jedná o pokus podpořit trh s nemovitostmi, aby se zvýšila hodnota bydlení lidí a oni se cítili zámožnější a nebáli se kolapsu; jestli je cílem navýšit utrácení obyvatelstva; jestli má celá černá díra na peníze vést k nadměrnému utrácení a vyvedení ještě většího objemu dluhem zatížených státních peněz do kapes několika vyvolených kmotrů nebo jsme svědky zbabělého pokusu importovat nepřátelské síly, které zaměstnají rozhořčené občany rozzuřené kolapsem. Zřejmě jde o kombinaci všech uvedených faktorů.

Mám však silné podezření, že až se na tyto události budeme jednoho dne ohlížet, zcela jasně se nám vyjeví motiv, který nám momentálně uniká.

Článek European Migrants – Where Is The Money Going? vyšel na stránkách Anonymous Conservative 5. února 2016.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív