Kdo nás to straší CZEXITem?

Bohuslav Sobotka

Působení politiků jako Sobotka nebo Kalousek je pro český národ učiněná katastrofa.

Autor: Jan Čech

Není pochyb o tom, že pro vystoupení České republiky z Evropské unie a z NATO je dnes téměř každý, kdo má širší přehled o světovém dění a o úloze EU a NATO v něm. Pokud má opačný názor, jedná se buď o prospěcháře nebo politika napojeného na penězovody z EU či nadnárodní mocenské struktury. Nebudu zde uvádět všechny důvody, proč je EU pro náš národ pohroma. V nezávislých médiích jich lze najít dost a dost, od koloniálního vykořisťování národní ekonomiky cizími bankami a korporacemi po řízený sociální a morální rozklad celé společnosti.

Přesto se politici usazení v naší vládě mohou přetrhnout, aby zabrzdili a podrazili vlastenecké odhodlání Čechů vystoupit z EU poté, co nacházejí oporu v BREXITu. Nejagilnější v tomto bohapustém snažení je premiér Bohuslav Sobotka. Podle jeho vyjádření by se v České republice odchodem z EU zhroutilo úplně všechno. Vystoupení z NATO si ani raději nechce představovat.


Jakže, bez protektorátní vlády z Bruselu by v Českých zemích nastal chaos, všeobecný úpadek a bezvládí? To ovšem znamená, že současné vládní garnitury samostatně nevládnou a bez bruselské vrchnosti ani žádné smysluplné vlády nejsou schopny. To je bezesporu pravda uvážíme-li, že již před naším vstupem do EU se titíž politici řídili instrukcemi západních mocností a jejich tajných služeb. Již tehdy pro ně výprodej české země západnímu kapitálu a západní normy právního státu a liberální politiky byly jedinou svátostí, na níž vše stojí a zároveň také padá.

Z toho plyne poučení, že pokud má být CZEXIT úspěšný, náš národ se musí rozloučit se všemi parlamentními stranami a politiky, kteří celá ta léta určovali směr české politiky. Působení politiků jako Sobotka nebo Kalousek je pro český národ učiněná katastrofa. V případě Kalouska je nepochopitelné, že takový příkladný defraudant, kolaborant a zrádce ještě není za mřížemi.

Totéž ovšem platí i o stranách nových, které na EU vybudovaly svoji existenci a v samém počátku neměly ve svém programu vystoupení z EU a z NATO. Celé jejich snažení má totiž jediný cíl: upevnit liberálně ekonomický a politický systém EU, z něhož jejich lídři získali bohatství a moc. Příkladem je Andrej Babiš a jeho hnutí ANO. Hnutí ANO nás sice nestraší tragickými důsledky CZEXITu, zato tvrdí, že vystoupení z EU by pro nás bylo nevýhodné, protože bychom přišli o evropské dotace a o možnost volně cestovat po Evropě. Jaká zpozdilá vypočítavost!

Neméně nejapné argumenty můžeme číst a slyšet od prominentních publicistů a novinářů. Ti se nám snaží namluvit, že nelze připustit referendum o CZEXITu, protože většinový lid nemá dosti informací a znalostí, podle nichž by se mohl kvalifikovaně rozhodnout. Patrně sami žijí v nějakém uzavřeném skleníku, kam nepronikne ani závan pravdivé informace. Spíše ale jsou placeni za to, aby lhali, jako když tiskne. 50 tisíc Kč za krátký sloupek zaslaný do novin už jistě stojí za to, aby člověk zapřel nos mezi očima.

Neméně odstrašující a stupidní jsou i postbrexitová prohlášení západních unijních lídrů. Podle některých z nich je dokonce na čase omezit volební právo těm lidovým kruhům, které v referendu hlasovaly pro BREXIT. Jde údajně o staré lidi a důchodce, kteří nechápou potřeby doby a kazí to mladým a moderní propagandou vymytým mozkům. Vskutku, je na čase začít se bavit o omezeném volebním právu, aby se k moci konečně dostali ti nejlepší, nejmoudřejší a nejnadanější z nás. O takové volbě by proto měli hlasovat pouze vážení a zkušení muži starší 40 ti let. K tomu dobří rodáci a příslušníci stavů, jež přispívají významným dílem do společného koše.

Psáno pro Délský potápěč.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív