Němečtí politici přiznávají, že migranti budou stát zemi přinejmenším 30 miliard euro ročně

Noví Němci se musejí mít jako v bavlnce. Proč? - Proto.

Němečtí politici: Noví Němci se musejí mít jako v bavlnce. Proč? – Proto.

Autorka: Virginia Haleová

Politici přiznali, že nedávný příliv migrantů do Německa bude daňové poplatníky stát přinejmenším 30 miliard euro ročně. Kromě pokrytí každodenních životních nákladů a nových migrantů hodlá německá vláda po bezprecedentní migrační vlně prudce zvýšit také výdaje na policejní a bezpečnostní složky.

Německé noviny položily různým resortům a subjektům otázku, kolik veřejných peněz podle svých odhadů vynaloží na více než milion migrantů, kteří do země loni přišli.

Největším vládním výdajem má být integrace, na niž případnou dvě třetiny z celkové sumy 30 miliard euro. Spadají sem učitelé, školky, školy, jazykové kurzy a bydlení.

Svaz německých měst a obcí odhaduje, že náklady na tyto služby pro migranty budou stát daňové poplatníky 20 miliard eur ročně. Varuje, že do roku 2018 pak vzniknou další výdaje na ubytování ve výši 2,6 miliard.

Výkonný ředitel Svazu Gerd Landsberg pro Bild řekl: „Integrace uprchlíků bude herkulovským úkolem, jehož největší tíže dopadne na bedra obcí.“

Do kategorie nákladů obcí patří 1 625 milionu eur ročně na družiny, 400 milionů ročně na jesle a školky, minimálně 300 tisíc euro za rok na učitele a náklady na další výchovné pracovníky minimálně ve výši 972 milionů eur ročně.

Dále je nutné dle Svazu zaplatit 35 eur na hodinu 350 tisícům učitelům němčiny, více než 240 milionů ročně sociálním pracovníkům a 40 milionů školním psychologům. Kromě toho má daňové poplatníky stavba plánovaných 75 000 nových domů pro migranty přijít nejméně na 1 125 miliardy euro.

Eva Lohseová, předsedkyně Německého svazu měst vyzvala vládu k urychlenému uvolnění prostředků na migranty, protože jedině s jejich pomocí mohou místní samosprávy účinně financovat integrační opatření. Ludwigshafen, jehož je Lohseová starostkou, momentální trápí vážný nedostatek školních psychologů, tlumočníků, sociálních pracovníků a učitelů.

Podle jejích slov však integrace migrantů pomůže Německu, „až jazykové kurzy, vzdělávaní a péče o děti přinesou úspěchy na pracovním trhu a v oblasti bydlení.“

Mimo integrace migrační krize značně navýší i výdaje na bezpečnost země. Odhadované minimum 20 tisíc nových policistů vyjde stát na nejméně 1,3 miliard eur ročně – a tato cifra se má časem „zvyšovat.“ Kromě toho má nových 11 tisíc míst vzniknout i na úrovni spolkové policie

Poslanec Eckhardt Rehberg pro Bild řekl: „Na program vnitřní bezpečnosti už jsme přidělili miliardu eur a do roku 2020 se toto číslo zvýší na 2,6 miliardy.“

Podle Bildu se má německý rozpočet na vnitřní bezpečnost do příštího roku navýšit přinejmenším o třetinu, z 6,1 na 8,3 miliard euro. Rehberg navrhuje zavedení povinné pracovní služby, v jejímž rámci by Němci sloužili migrantům.

Sociálnědemokratický poslanec Johannes Kahns pro Bild o obřích sumách, které vláda hodlá na migranty vynaložit, řekl následující:

„Takto titánský počin si samozřejmě vyžádá prostředky. Kdybychom ale teď šetřili, v konečném důsledku by to všechno jen dále prodražilo.“

Článek Virginie Haleové Politicians Admit Migrants To Cost Germany More Than 30 Billion Euros A Year vyšel na zpravodajském webu Breibart 4. srpna 2016.

2 Responses to “Němečtí politici přiznávají, že migranti budou stát zemi přinejmenším 30 miliard euro ročně”

  1. oldo napsal:

    Keď vidím tie špinavé čierne moslimské papule, tak sa mi sám otvára bičak vo vrecku.

  2. Tom napsal:

    Chci Německé dávky… Necítím se v ČR o.k..Kam se mám přihlásit, ať mi zaplatí za jejich karmu?

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív