Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Uniklé dokumenty ze Sorosovy OSF označují evropskou migrační krizi za příležitost pro nadaci zreformovat imigrační zákony a získat více peněz od dárců

George Soros

George Soros

Autor: Chris Tomlinson

Zveřejněný dokument, vytvořený zaměstnankyněmi Sorosovy Open Society Foundations Anne Crowleyovou a Kate Rosinovou nazvaný „Migration Governance and Enforcement Portfolio Review“ ukazuje, že Nadace pro otevřenou společnost vnímá evropskou migrační krizi jako vynikající příležitost získat více peněz a prosadit svůj proimigrační program.

Ze všech uniklých dokumentů jde o nejnovější, vnikl totiž letos v květnu a poodhaluje, jak organizace – spojovaná s propagací somálských migrantů a financováním protipolicejních organizací jako Black Lives Matter – nahlíží na migrační krizi.

Studie vymezuje tři hlavní témata související s migrací. První je úspěšné spoluutváření evropské migrační politiky Sorosovou Open Society Foundations.

Autorky se chlubí financováním organizace Migration Policy Institute (MPI), které prý Sorosovy peníze umožnily fungovat s vyšší mírou nezávislosti na vládách, jimž poskytuje konzultace. MPI v otázkách migraci radí přímo Evropské unii a OSF mu v roce 2015 poskytla 2,2 miliony dolarů.

Druhá část popisuje, jak migrační krize otevřela peněženky sponzorů a dárců OSF. Peníze podle dokumentu následně putují k organizacím na ochranu práv migrantů a „mají za cíl zabránit porušování jejich práv při tvrdých pohraničních kontrolách a snižováním četnosti využití detenčních center i deportací.“

Deportace migrantů z Německa se staly kontroverzním tématem s tím, jak se pro vládu stává stále obtížnějším posílat je zpět do jejich domovských zemí. Některé severoafrické země dokonce migranty odmítají přijmout, a když to nakonec umožní, stojí to německé daňové poplatníky až desítky tisíc eur na osobu.

Poslední část dokumentu zdůrazňuje, že migrační krize není jednorázovou událostí, ale slovy OSF „novým evropským normálem“ („Accepting the current crisis as the new normal…“ /str. 10/, pozn. DP) Autorky poukazují na nutnost konfrontace údajně „krajně pravicových“ politických stran vystupujících proti masové imigraci jako Alternativa pro Německo nebo rakouští Svobodní, které v nejbližší době čekají volební klání.

OSF zatím nemá jasno, jak bude populistické pravici „vzdorovat,“ ale dokument ukazuje, že už během posledních několika let vynaložila na boj proti populistickým vlasteneckým stranám miliony.

Zpráva Chrise Tomlinsona Leaked Soros Group Report Discusses Raising Money Off Migrant Crisis vyšla na stránkách Breitbart 19. srpna 2016.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

20. dubna 1889 se v rakouském Braunau nad Innem narodil německý voják, umělec a politik Adolf Hitler. Národněsocialistické hnutí dovedl až k absolutní moci v Německu, jehož byl od roku 1933 až do své smrti kancléřem a Vůdcem. Po válce se stal negativním  pólem morálního systému, jakousi liberální náhražkou křesťanského Ďábla.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív