Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Noční můra Merkelové: Německá kancléřka si přijela pro evropské ocenění a byla uvítána tímto

Voorpost - Merkel moet weg!

Autorka: Rebecca Perring

Rozzlobení aktivisté drželi transparenty s hesly „Merkelová není vítána“ a „Merkelová ven“ v reakci na sérii teroristických útoků v Německu.

Stalo se tak krátce předtím, že si Merkelová převzala společný čestný doktorát od belgických univerzit v Lovani a Bruselu.

Ten jí byl udělen za „její diplomatické a politické úsilí zvýšit politickou moc Evropy a bránit hodnoty, díky nimž může kontinent nacházet jednotu v rozmanitosti.“

Politička čelící tvrdé kritice se ocitá ve stále větší izolaci kvůli své neblahé uprchlické politice, jejímž následkem přišlo vloni do Německa přes milion migrantů.

Její pozice slábne, jak se zemí šíří odpor proti její kontroverzní imigrační politice.

Terorista Islámského státu Anis Amri v ukradeném nákladním autě projel davem lidí na v berlínském předvánočním trhu, 12 jich zabil a dalších 48 zranil.

Německé úřady podezřelého z útoků Amriho (24) nedokázaly deportovat, protože Tunisan neměl platné doklady. Později ho v Miláně zastřelila policie.

Extremistovi se podařilo uprchnout do Itálie jen čtyři dny po hrůzném masakru, načež mnozí ostře vystoupili proti evropské zóně volného pohybu.

Merkelová se pokusila rozptýlit obavy, že Německo už nedokáže ochránit své lidi příslibem, že rozdrtí terorismus a urychlí deportace nebezpečných teroristů.

Nejedná se o první pouliční protest vyzývající německou političku k demisi.

Merkelová ven!

Protestující v Drážďanech

Demonstranti křičeli „Merkelová ven“ také v Drážďanech, kam se přijela zúčastnit oslav Dne sjednocení. Rozlícení aktivisté drželi v rukou transparenty s obličejem Merkelové a nápisem „Terror Berlin 19-12-2016 Guilty“ (Berlínský teroristický útok z 19. prosince 2016 VINNA).

Zpráva Rebeccy Perring Merkel’s Nightmare: German leader arrives to pick up Euro award but was greeted by this vyšla na stránkách Express 13. ledna 2017.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív