Categorized | Politika

Ivo Vašíček: Stop diskriminaci

V USA schválili zákon, který zakazuje použití informací DNA pro jiné než lékařské účely a vyšetřování zločinů. Zase jsou si ti Američanéi rovnější, ale málo. Moderátor jedné z českých televizí tvrdil, že má maturitu, ale zjistilo se, že nemá. My jsme však s bojem proti dikriminaci dál než v Americe. U nás i vzdělání už přestává být důležité.

V rámci blížícího se našeho předsednictví EU můžeme laťku antidiskriminace pozvednout ještě výše, a předběhnout USA. Můžeme navrhnout a schválit EU směrnici a poté příslušný zákon. Zákon bude zakazovat zaměstnavatelům požadovat informace o vzdělání uchazečů o práci. Musíme odstranit diskriminaci těch, kteří neměli možnost studovat.

Každý musí mít právo dělat práci, jakou chce. Mnozí lidé jsou frustrováni, že jim zlý zaměstnavatel nechce nechat řídit letadlo nebo provádět transplantace orgánů. Musíme nespravedlivému zlu učinit přítrž, toto zlo dosud ovládá i naše školství. Bohužel však současná polofašistická vláda schválila státní maturity. Tento zpátečnický krok by mohl některé jedince diskriminovat. Už jen ten frustrující pocit, že žáky někdo hodnotí, že se někdo opováží tvrdit, že je nějaký žák schopnější je nechutné a ponižující. Podle povolených výzkumů DNA jsme přeci všichni stejně schopní. Pavědecky s tím nesouhlasí pouze rasisté a fašisté a ty je třeba zakázat a zavřít. Už to tady jednou bylo, začíná to známkováním ve škole a končí v plynových komorách.

Naštěstí už i u nás existují školy, kde se neznámkuje, ale zatím nemají patřičnou podporu. Až všichni pochopí velkou pravdu humanismu, bude zrušeno známkování, maturity i zkoušky na vysoké škole. Zabráníme tím, některým jedincům, aby se pomocí diskriminace vyvyšovali nad jiné.

Nespravedlivý je i sport. Nejlepší by bylo sport zakázat, nebo alespoň zakázat soutěžení. Sport je agresivní a ti, kteří nevyhrají, trpí svým neúspěchem. Neúspěšní sportovci prohráli díky diskriminaci, a to je nespravedlivé. Všichni jsme přece stejně schopní a tak není třeba soutěžit. Vítězové jsou stejně bezohlední sobci, kteří nechápou ideály moderní západní civilizace.

Hanba vítězům, práva poraženým.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív