Categorized | Rozhovory

Reakce Dělnické strany na rozhovor s autory projektu Chcete je?

demonstrace dělnické stranyRedakce Délského potápěče požádala Dělnickou stranu o stanovisko k rozhovoru s autory projektu „Chcete je?“. Na naše otázky nám prostřednictvím Tiskového odboru DS odpověděl předseda této strany, Tomáš Vandas.

Děkujeme tímto předsedovi Dělnické strany za odpovědi na otázky a doufáme, že tento druhý rozhovor (z připravované série) přispěje k rozpoutání skutečně svobodné a necenzurované diskuse o otázkách (nekontrolovaná imigrace z Třetího světa, selektivně uplatňovaná „lidská práva“, dvojí metr při uplatňování svobody slova a shromažďování atd.), které se v dnešní době kriticky dotýkají nejen České republiky a českého národa, ale i celé evropské civilizace a osudu všech lidí evropského původu na celém světě. Redakce Délského potápěče.

Jaký je Váš názor na kampaně typu „Neonácek, chcete ho?“ (nebo dřívější „Buď hodný na svého místního nácka“)?

TV: Já takové kampaně chápu jako nezbytnou součást dnešní doby, kdy je nutné neustále hledat vnitřního nepřítele. A tak jsou na tapetě všichni ti, co říkají své názory nahlas a neohroženě. Dnes každý, kdo má kritický názor na Evropskou unii, na umístění amerického radaru, na příliv imigrantů, korupci, kriminalitu atd., je označen za neonacistu, špiněn a pomlouván.

Jaký je Váš názor na postoje autorů kampaně „Chcete je?“ ohledně Národní strany (respektive jaký je Váš názor na Národní stranu) a Dělnické strany?

TV: Co se týká Národní strany, nebudu se vyjadřovat. My jsme vzájemnou spolupráci okusili a jak se říká, stačilo to. V názorech autorů kampaně na Dělnickou stranu mě překvapuje, že jsou až příliš ovlivněni médii. Dělnická strana nikdy nepropagovala, nepropaguje a ani tak činit nebude, nacistickou ideologii. Jsme stranou, která má svůj program založen na třech pilířích: národní, sociální a konzervativní. To, že nyní zaznamenáváme masivní příliv mladých lidí je pro nás důkazem, že jdeme správnou cestou. A slova o neonacistech jednoznačně odmítám.

Jaký je Váš názor na postoje autorů kampaně „Chcete je?“ ohledne „kriminalizace“ všech „komunistických a nacistických myšlenek“?

TV: Podle mého názoru je to nesmysl. Kdo určí, zda ta a ta věta či názor je komunistický či nacistický? Pokud někdo veřejně hajluje či chválí Adolfa Hitlera, je již podle našich stávajících zákonů postižitelný. A že se tak neděje v souvislosti s komunistickými pohlaváry, to je jen důkaz, že zde přetrvává spřízněnost s komunistickým režimem. Takže jaké další kriminalizování, jaké nové zákony, když nefungují ani ty současné?

Jaký je Váš názor na postoje autorů kampaně „Chcete je?“ ohledně zlehčování „obušku fašismu a extremismu“ proti nepohodlným názorům (je tím míněno, zda je podle vás osočování z „extremismu“ zneužíváno k diskreditaci nepohodlných názorů, jedinců a organizací)?

TV: To už jsem de facto odpověděl k první otázce. Ano, jsem přesvědčen o tom, že taková nařčení – extremisté, rasisté, populisté, neonacisté – jsou záměrně zneužívána k diskreditaci názorů, které nezapadají do proudu dnešní doby.

Jaký je Váš názor na zařazení Rusů vedle Vietnamců, Arabů a Afričanů…?

TV: Myslím, že všeobecně je nutné odmítnout trend masivní imigrace, ať se již týká kohokoliv. Pokud chceme, aby naše země zůstala česká, musíme být nekompromisní, obnovit kontroly na hranicích a vypovědět ze země všechny ilegální přistěhovalce. Chce to jen jediné, změnu vlády z liberální na nacionalistickou.

S pozdravem

Tomáš Vandas, předseda DS.

One Response to “Reakce Dělnické strany na rozhovor s autory projektu Chcete je?”

  1. chceteje.cz napsal:

    Myslim, ze by bylo dobre rici, ze autori chceteje.cz nikde nezminovali Delnickou stranu, ale Narodni odpor. Co si myslime o Narodnim odporu je jasne. S nacky nemame ani nechceme mit nic spolecneho, svym chovanim davaji mnohdy zaminku, aby se vse vlastenecke a nacionalni oznamkovalo neonacismem, coz je samozrejme velmi spatne. Tezko rici, zda vsichni z Narodniho odporu maji k nacismu kladny vztah, ale kdyz se podivate na jejich stranky, tak narazite na zbytecne vytazeny antisemitismus a na prehnanou lasku k Nemecku a treti risi. To mluvi samo za sebe. Mozna jsme povrchni, ale chybi zde jednoznacny distanc od toho, co kritizujeme. Navic odkaz na Narodne-vzdelavaci institut, nezlobte se, ale to je velmi spatne. Narodni odpor je proste spatne. Ze se s nimi delnicka strana paktuje je potom samozrejme taky spatne.

Trackbacks/Pingbacks


Carl Schmitt: Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958

Glossarium - Záznamy z let 1947 až 1958***
Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958
***
U nakladatelství Academia právě vyšlo bezmála tisíci stránkové Glossarium Carla Schmitta s jeho sešitovými záznamy z let 1947 až 1958.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Martin Heidegger – Úvahy II–VI Černé sešity 1931–1938

Úvahy II–VI (Černé sešity 1931–1938)***
Černé sešity 1931–1938
***
Od roku 1931 do začátku 70. let si Martin Heidegger zaznamenával své myšlenky do sešitů vázaných v černém voskovaném plátně. Záznamy nejsou datovány, ale představují svérázný myslitelský deník, který nechává čtenáře nahlédnout hluboko do autorovy mysli, ať už jde o jeho filosofické dílo, či o to, jak si představoval obrodu Německa nacionálním socialismem po 1. světové válce a jak byly jeho představy faktickým vývojem zklamávány. V rámci obsáhlého Heideggerova díla, které sám na sklonku života uspořádal a rovněž určil, v jakém pořadí mají jednotlivé svazky vycházet, bylo 34 „černých sešitů“ zařazeno až na úplný konec jako svazky 94–102. První sešit (Úvahy I) se nedochoval. Až do zveřejnění v předchozím desetiletí nesměli mít k těmto zápiskům přístup ani specializovaní badatelé.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Ladislava Chateau – Bylo jich pět …: Kolaborace, trest a rozpory

Ladislava Chateau - Bylo jich pět ...: Kolaborace, trest a rozpory***
Bylo jich pět – Robert Brasillach, Marcel Jouhandeau, Ramon Fernandez, Jacques Chardonne a Pierre Drieu La Rochelle
***
Soubor pěti profilů významných francouzských spisovatelů, kteří přijali v letech 1941 a 1942 pozvání do Výmaru na spisovatelské kongresy pod taktovkou nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

À propos

„Potřebujeme třetí obraz člověka a života. Odmítnout dnes Washington a Moskvu neznamená jen politickou, ale také morální volbu: znamená odmítnutí amerických měst i komunistických koncentráků. Oba vzorce industriálního gigantismu budí vnější zdání moci, ale ve skutečnosti se ženou do propasti. Oba systémy jsou redukovány na to, že slepě následují požadavky monstrózního růstu. Nechaly kolem sebe šířit potopu a ženou se řekou, z níž už nějakou dobu není vidět břeh. Posláním Evropy je vybudovat hráze, které mohou tlumit konzumní společnost. Při absenci Boha musíme ustanovit moc, která stojí nad impériem moderního světa a nad říší kapitálu i účetních rozvah.“

Maurice Bardèche

Archív