Vyšlo nové číslo American Renaissance 11/2008

Nové číslo magazínu American Renaissance, který vydává Jared Taylor již jedenáctým rokem se soustřeďuje především na debatu o blížících se prezidentských volbách, ve které Reilly Smith v hlavním článku čísla „Sarah Palin – kandidátka, kterou můžeme volit?“ obhajuje volbu tandemu McCain-Palinová, anonymní pisatel v dalším příspěvku „Jak zabránit příštím McCainům“ analyzuje neúspěch Thomase Tancreda, kandidáta, kterého preferuje většina rasových realistů v USA a proč z tohoto neúspěchu vyšel „nejhorší z republikánských kandidátů“ jako vítěz a co udělat, aby se „příštím McCainům“ v tomto postupu zabránilo.

V následujícím článku Michaela Harta „Proč volit McCaina?“ zaznívá zcela opačný názor, a to ten, že jestliže odpůrci nekontrolovaného přistěhovalectví nebudou volit Johna McCaina a zvítězí Barack Obama, tak posléze již nebude možné zvolit prezidenta, který by podporoval kontrolu přistěhovalectví a to z toho důvodu, že Barack Obama by po zvolení „promptně“ prosadil Zákon na reformu přistěhovalectví a tím by zaručil amnestii 14-ti miliónům ilegálních přistěhovalců, kteří již jsou v USA a neučinil by nic pro zastavení miliónové záplavy dalších. V závěrečném příspěvku Jareda Taylora „Případ dokonalé podobnosti“ pak najdeme polemiku jak s obdivem R. Smithe k Sarah Palinové, tak i s obhajobou Johna McCaina z pera Dr. Harta. Podle Jareda Taylora Sarah Palinová i přes vnější „konzervativní znaky“ (bílá, konzervativní, protestantka, podporující tradiční rodinu atd.) se ve skutečnosti nikdy nevyjádřila k přistěhovalecké politice, multikulturalismu a rasových preferencích. A tak i přesto, že ji nenávidí spojená fronta černých aktivistů, levičáků a feministek, tak její případné působení v úřadu viceprezidenta je ve skutečnosti velkou neznámou. Co se týče Johna McCaina, tak jemu vytýká to, že přes jeho podporu „zabezpečení hranic“ zároveň zaručil i amnestii i pro ilegální přistěhovalce. Někteří zastánci kontroly přistěhovalectví podle Taylora dokonce očekávají amnestii spíše od McCaina, než od Obamy. Navíc, jak podotýká Taylor, McCain prosazuje arogantní a na armádě založenou zahraniční politiku, oproti více pragmatickému Obamovi (aniž by tímto konstatováním vyjadřoval jakoukoli podporu Obamovi).

Knihou, na kterou si můžeme v tomto vydání AR přečíst recenzi od Thomase Jacksona se stala práce Marka Krikoriana: The New Case Against Immigration: Both Legal and Illegal z vydavatelství Sentinel Books. Aktuální číslo uzavírají obvyklé rubriky – novinky „O Tempora, O Mores!“ a dopisy čtenářů.

Pokud máte zájem vyzkoušet předplatné magazínu American Renaissance, můžete si o ukázkové číslo v pdf formátu požádat zde – a pokud se rozhodnete pro předplatné, můžete zvolit ze tří nabídek – e-mailu v HTML formátu, e-mailu s PDF přílohou anebo klasickou tištěnou verzi. Cena začíná na sympatických 15 amerických dolarech za roční předplatné.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív