Categorized | Politika

Blbá nálada v New York Times

Autor: Patrick Buchanan

Americké noviny jsou skupovány zahraničními vlastníky a dští pomlouvačnou propagandu vůči nepohodlným názorům na domácí a zahraniční politiku Spojených států. To je ten (ta) „change“, kterou sliboval Barack Obama? Paralely s realizovaným, nebo plánovaným rozprodáváním České republiky zahraničním soukromým a polostátním společnostem (naposledy kauza ČSA a Aeroflot) se přímo nabízí. (pozn.red.)

Mezi zprávami o krizi probleskla v jednom lednovém čísle New York Times noticka, že Times našly svého rytíře na bílém koni. Tím rytířem není nikdo jiný, než Carlos Slim, který už v minulosti vlastnil  cca 6% klesajících akcií Times a nyní do nich investoval 250 milionů dolarů, čímž ovládl více než 14% akcií. Carlos Slim je dnes podle mnoha zdrojů nejbohatším člověkem na světě. Ačkoli převzal tento titul od Billa Gatese už v roce 2007, v Americe zatím není příliš znám.

Kolem Carlose ovšem kolují podivné zvěsti. Podle časopisu Forbes mají mexická média a velká část obyvatelstva dlouhou dobu tajné podezření, že v záležitostech, týkajících se Carlose není všechno v úplném pořádku. Carlos Slim je popisován jako dravý monopolista, který vybudoval své impérium díky úzkým vazbám na mexické presidenty.

Pro tento článek je podstatné, že Carlos skoupil nejen mexický telefonní průmysl ale zjevně si najal i šéfredaktora New York Times, Andrewa Rosenthala.

Dva týdny poté, co Carlos provedl svůj nákup, spustil Rosenthal hysterickou kampaň proti americkým vlasteneckým sdružením, která upozorňují na problematiku nelegálního přechodu americko-mexické hranice.

Cíle pomlouvačné kampaně: moje sestra Bay Buchanan, naše společná nadace The American Cause a její výkonný ředitel Marcus Epstein, Peter Brimelow, autor klíčové práce o imigraci do Spojených států s názvem „Národ vetřelců“, Jim Pinkerton z Fox News, někdejší Busova klika, stejně jako Bill O´Reilly z Foxu a konečně autor tohoto článku.

V úvodníku „Návrat nativistů“ se tvrdí například o Brimelowovi, že spravuje „extremistický“ web VDARE.com, kde jsme já a on publikovali údajně xenofobií „úvahy o rasovém rozředění ohrožení bílých lidí“, Epstein zastává názory „bílého suprematistického hnutí“ a my všichni dohromady jsme „rasističtí extremisté“ a „latino-bijci“, a všechno to prý evokuje „dny izolacionismu a Klanu.“
Rasismus „je všude kolem nás“, kvílí Times. A proto je potřeba v novém „věku Obamy“ bdít.

Co způsobilo tyto divoké útoky? Na konferenci Národního tiskového klubu, kde reportér Times neuspěl tvrzením, že porážka GOP v roce 2008 má co do činění se silnou podporou ochrany hranic.

Times označily Epsteinovo vyvrácení za nesmysl. Případ je tedy otevřený, avšak nemluví se o něm. Skutečnost se má tak, že GOP ztratila 26 zástupců ve Sněmovně reprezentantů. Epstein našel pouze jednoho ze všech (sic!)  kdo byl silně pro ochranu hranic a který byl poražen Demokratem. Ve všech dalších prohrách GOP nehrál důraz na ochranu hranic roli ani u Republikánů, ani u Demokratů.

John McCain, který vedl v úsilí udělit všem cizím vetřelcům občanství, obdržel v prezidentských volbách méně než třetinu Hispánských hlasů, což dokazuje, že postoj pro amnestii ještě není zárukou naklonění si Hispánců na svou stranu. 70% procent obyvatel New Yorku, kteří odmítli návrh Elita Spitzera na povolení udělení řidičských průkazů ilegálům, tak donutilo Hillary Clinton nechat jejího nového guvernéra, v této věci pěkně vykoupat, ať mohl hloupým Timesům odpoví, odkud vítr vane
Ale raději, než aby předložili argumenty, Times se odhodlali ke kydání hnije. Nazývají nás rasisty a bílými suprematisty. To je první polovina křížového tažení, v té druhé Times hází špínu pro změnu na kalifornské voliče, kteří volili proti státnímu uznání homosexuálních manželství. Podle Times, 48 – 50% hlasů pocházelo od „pravicových sil, vedených Mormonskou Církví“, „narušujících svou bigotností ducha Konstituce.“

Oba dva útoky ukázaly mnoho o úpadku našich kdysi největších novin a o degeneraci politického myšlení vůbec. Liberalismus se přetavil v ideologii, ve vzteklé náboženství, které proklíná všechny heretiky.

Co se týče redaktorů Times a jejich pisálkovství, jakékoli negativní postoje vůči ilegálním imigrantům, nebo „právům gayů“ mohou být podle nich vysvětleny výhradně jako bigotnost, a nenávist v srdcích svých hlasatelů. Opozice vůči sociálním a morálním floskulím, produkovaným dnešními Times, zase není příznakem ničeho jiného, než mentální choroby a morální nedostatečnosti.
Přesto všechno tyto negativistické vize nadále zůstávají součástí amerického mainstreamu. Nedělní sloupky Timesů nás však brzy přeškolí a odnaučí nás zošklivovat ostatním Střední Ameriku.

Times si v souladu se svým vědomím a svědomím zvolily cestu heroické bitvy se silami nenávisti. Nezdá se vám však, že nejvíc nenávisti zatím pochází od nich samotných?

Jak by řekl Kristus, „Ty pokrytče, Andrew, pro třísku v oku svého bratra nevidíš břemeno v oku svém.“
Nechť je řečeno následující. Není nic špatného na tom, když Američané bojují za ochranu a zachování své kultury a země, kterou vybudovali. O tom je vlastenectví, o tom je konservatismus. A pokud Times rozumí indiánům a podporují právo rodilých Navajů nebo Apačů chránit svůj svébytný a unikátní charakter a kulturu, proč taková chorobná nenávist vůči těm, kdo si přejí uchovat západní a křesťanský charakter Ameriky?

Z jakého důvodu chtějí Times vidět Ameriku zničenou? Z jaké znečištěné studny vzešla tato nenávist vůči Americe, kterou milujeme?

Přeloženo z originálu „The Distemper of the Times“. Článek vyšel na stránkách autora.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív