Categorized | Politika, Týdeník

Je Fischerova vláda určena na špinavou práci?

fischerAutor: Radim Lhoták

Prozatímní vláda Jana Fischera se patrně chce zapsat do historie jako represivní režim posttotalitní éry českého státu a tím dokázat, že se na našem postavení od dob komunistického útlaku příliš nezměnilo. Jak si lze jinak vysvětlit její horlivé tažení proti svobodě slova a projevu všech politicky nekorektních duchů, ať se jedná o jedince či celá hnutí, jejichž jediným cílem je nezávislé hledání pravdy a boj proti liberální dekadenci podporované současnou mediokracií?

Aktivity Fischerovy vlády v posledních týdnech a měsících jsou více než zarážející: Policejní perzekuce a rozhánění předvolebních shromáždění legálně ustanovené Dělnické strany, noční brutální policejní razie do bytů spících občanů sympatizujících s ideami národního odporu proti liberálnímu rozvratu národní pospolitosti, zatýkání cizích státních příslušníků reprezentujících tzv. extrémistické názory ještě před tím, než se jako pozvaní hosté u nás vůbec mohli vyjádřit, a v neposlední řadě represivní útoky na nezávislá internetová média, z nichž nejnovější je zahájení trestního stíhání vydavatele široce oblíbeného internetového magazínu Zvědavec (www.zvedavec.org) pro trestný čin  „podpory a propagace směřující k potlačení práv a svobod člověka“. To vše za to, že před dvěma roky přeložil a uvedl článek ze zahraničního zdroje, který formou otázek vznáší jisté pochybnosti o pravdivosti některých údajů a pověstí, jimiž je opředen holocaust židů z dob nacistické válečné expanze.

Smyslem těchto špinavostí je snad politika zastrašování všech svobodomyslných občanů, kteří se nehodlají smířit se stavem, kdy masové sdělovací prostředky lžou a manipulují veřejné mínění, aby odvedly mysl občanů od vážných problémů doby, od pravdy o příčinách celospolečenské krize, aby se lidský jedinec přestal považovat za něco víc než za pouhého otroka „demokratického“ systému a universální moci odcizené lidskému cítění i potřebám, abychom my všichni jako příslušníci národa zaprodaného nadnárodním korporacím a světovým mocenským elitám zůstávali v nevědomosti a přešla nás jakákoliv chuť rozhodovat o svém vlastním osudu?

Jeví se mi stále těžší nahlédnout, kdo a k jakému účelu s námi zachází, je stále těžší ubránit se konspiračním teoriím, podle nichž sionistické spiknutí finančních magnátů usiluje o světovládu a nastolení nového světového řádu plutokratů a jejich otroků. Nezávislý internetový magazín Zvědavec nic takového přímo netvrdí. Pod vedením vydavatele Vladimíra Stwory je však jedním z mála informačních zdrojů, který dává prostor svobodným názorům a faktům, o nichž se v masových médiích nedočteme. Znám pana Stworu osobně jako čestného a zásadového člověka, jemuž hledání pravdy je základním životním posláním. Nemyslím, že trestní stíhání vedené proti jeho osobě bude mít za následek uzavření uvedeného internetového magazínu. Jde však o další krok Fischerovy administrativy, jímž se vyvolává atmosféra strachu, aby pravda zůstávala ukryta ve sklíčených srdcích těch, kdo o ni dosud usilovali.

Mám tomu všemu rozumět tak, že minulé vládní strany dosadily Fischerův kabinet k moci, aby za ně provedl špinavou práci, k níž by se samy nedokázaly odhodlat? Jsem přesvědčen, že jim tento tým katanů vycvičených z dob komunistické policejní totality odvede medvědí službu. Mohu jen doufat, že tak nebude vytvořena půda pro totalitu novou, jejíž obrysy se již nesmazatelně rýsují v celém politickém směřování naší země i Evropské unie. Přesto mi tane na mysli otázka: Vážení zástupci lidu, hodláte svůj útok na lidské svobody dotáhnout do konce? Mám se už také začít bát publikovat svoje názory?

Jedním z důvodů policejních razií proti zastáncům národního odporu byl fakt, že publikují na internetových serverech, jmenovitě server Altermedia, který převzal také některé moje články. Na Zvědavci mám celou vlastní rubriku „Svět trochu jinak“. Mám se už obávat, že jednoho časného rána mi horda policejních agresorů rozrazí dveře, vymlátí okna a po vzoru gestapa mě odvede k výslechu či přímo do vazby? Otázku směřuji hlavně na prezidenta Václava Klause, za něhož jsem se svojí osobou veřejně postavil v rámci občanské iniciativy D.O.S.T., která s útoky politicky korektních médií a s obavami před zařazením do škatulky nepohodlných extrémistů či nácků má také své zkušenosti. Pokud bude tento článek číst někdo z Hradu, čekám netrpělivě na jeho odpověď.

4 Responses to “Je Fischerova vláda určena na špinavou práci?”

  1. Astr napsal:

    ano, podle skutku to tak vypada :-(
    Nejen ze budete dostavat demokraticky nuni docasne Fischerovsky pocuni jak rikaji bratri Moravaci, jeste si to zaplatite:-(
    I ochranu Vasich vladcu, kteri to s Vami mysli tak dobre :-)
    Dokonce i ochranku pro jejich deti :-)

    ( pro jistotu i synkovi pana Fischera pridelili ochranku )
    cha cha cha…. Sametovi demokrati :-)
    ze by slo o vic nez o hazeni vajicek jako odpoved na nesametove zasahy nove docasne vlady?
    Za predchozich vlad na Kanadana Stworu nebylo
    dost dukazu a zakonu ci ochoty na špinavou práci?
    Vyhrady?
    Snadno smetete, bude to jasny „antisemitismus“ :-)
    Pro jistotu jiz i Fischerovu synovi prideli ochranku a matka odmitla rici novinarum o co jde:-(

    PS.
    To uz zacina byt vaznejsi nez kdysi pred 50 lety, kdyz Zapotocky utekl sve ochrance a zasel si mezi Lid do nejake hospody na pivo be doprovodu :-)
    At zije Sametove demokraticky Kocourkov :-)

  2. Raubritter napsal:

    Řekl bych, že Klaus, potažmo lidi okolo něj, dostávají v poslední době docela solidní mediální sodu (viz. Hájkova kniha, Lisabon etc.) a proto se nechce pouštět do takového donquijotského boje s ochránci politické korektnosti. Už tak stačí, že docela špale po kuřích okách českým ‚novinářům‘ za co se z něj stal veřejný nepřítel numero uno..

  3. OS napsal:

    Skvěle napsáno, lépe bych to nezformuloval. Klausův postoj/nepostoj je rozporný. Na jednu stranu dovede vylévat vaničku i s dítětem v případě Evropy, provokovat na klimatologických srazech, ale uměle vytvářené hysterii z „extremismu“ se evidentně postavit nedokáže, nebo nechce…

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

20. dubna 1889 se v rakouském Braunau nad Innem narodil německý voják, umělec a politik Adolf Hitler. Národněsocialistické hnutí dovedl až k absolutní moci v Německu, jehož byl od roku 1933 až do své smrti kancléřem a Vůdcem. Po válce se stal negativním  pólem morálního systému, jakousi liberální náhražkou křesťanského Ďábla.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív