Jaká má být žena?

Autor: Dominika Hužvárová

Je u ženy důležitější vzhled nebo inteligence? Jaké byly, jsou a měly by být kladené požadavky na každou ženu.

Pokud si pročítám feministické stránky, často se zabývají nespravedlností v podobě: Muži na ženách nevidí inteligenci. Vidí pouze vzhled a zajímá je, jak se o ně bude starat. Feministky se snaží docílit „spravedlivého stavu“. A to pokud se žena příliš nezajímá o vzhled mužů, mělo by to tak být i naopak. Osobně mám dojem, že se feministky mýlí. A to v tom, že nejdůležitější na ženě je, aby byla schopná. Krása pro ně není důležitá. Starostlivost o druhého pro ně také není důležitá. Důležitá je především kariéra.

Pohybuji se mezi modelkami a některé uvažují tak, že pokud jsou krásné, na ničem jiném nezáleží. Pokud jsem krásná, mohu být i líná. Nemusím studovat, nemusím být chytrá, nemusím se snažit, aby byl partner se mnou spokojený. Nemusím se starat o domácnost. On mě musí mít rád jen za to, že má někoho tak krásného jako jsem JÁ.

Feministky na svých stránkách uvažují stejně. Jen z opačné strany. Pokud je žena schopná a inteligentní, může vlastně rezignovat na svůj vzhled a přínos svému okolí. Pro ženu je nejdůležitější ona sama, není nutné se starat o druhé. Vůbec se nezabývají tím, že pokud budu vidět jen své nespravedlnosti a své potřeby, nejsem pro svého partnera ničím zajímavá.

Pokud si pokládám otázku, jaká má být žena, tak odpověď mi přijde jediná možná. Žena by se měla snažit být co nejatraktivnější. Atraktivita je součtem mnoha veličin. Měla by svým vystupováním reprezentovat sebe i svého partnera. Měla by být také co nejvíce vzdělaná a soběstačná. Měla by se snažit být co nejkrásnější a nikdy nevypadat zanedbaně. Ani na jednu oblast by žena neměla zapomínat. Některé ženy jsou krásné a krása je jejich největší výhoda. Jiné jsou zase více inteligentní. Vždy ale žena musí rozvíjet všechny stránky své atraktivity. Je jasné, že někdo je přirozeně krásnější, někdo méně. Je chybou ale rezignovat na to, abych se v každém směru ze sebe pokusila vytěžit maximum. A je chybou zaměřit se jen na jednu svou výhodu a ostatní nechat být.

Být krásná, inteligentní a úspěšná však nestačí. Arogance a sobectví dokáže vše zneplatnit. Pokud bych měla napsat, jak definovat hodnotu člověka, tak bych to řekla takto: „Člověk má takovou hodnotu, jak hodně je užitečný ostatním.“

Mezi modelkami a Miss se nepohybují jen hloupé dívky. Ze soutěží a přehlídek znám mnoho dívek, které jsou pro mne skutečným vzorem ženy. Jsou to ženy nejen krásné, ale i chytré, vzdělané, hodné, laskavé, se srdcem na dlani. Všechny stránky své osobnosti mají v souladu. Takové dívky jsou pro svého partnera skutečným darem z nebe. Takové dívky si pak mohou najít partnera, který je skutečně atraktivní. Mohou si vybrat, s kým chtějí trávit svůj čas.

Jen člověk, co má druhému co nabídnout, může také od druhého něco žádat.

Převzato ze stránek Stop Feminismu.

One Response to “Jaká má být žena?”

  1. xenofon napsal:

    Krásný článek, co dodat …

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

24. dubna 1906 se v Madridu narodil vůdce španělského fašistického hnutí Falange Española (Falanga), politik a právník José Antonio Primo de Rivera. V následující občanské válce generál Francisco Franco porazil levicové republikány a Španělsku vládl až do roku 1975. Kult mučedníka Primo de Rivery však podle mnohých využíval velmi cynicky a falangisté byli politicky odstaveni.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív