Categorized | Biologie a Ekologie

Šéf radikálních ekologů Sea Shepherd o přelidnění a imigraci

Paul Watson

Autor: Paul Watson

Jelikož se většina hlavních ekologických organizací cítí zastrašena, zdráhá se a záměrně k této problematice mlčí, promluvil 15, května 2006 Paul Watson (zakladatel a prezident Sea Shepherd Conservation Society) v programu televizní stanice Fox National News Network o problému přelidnění a jeho dopadu na přírodu Spojených států a životní prostředí v globálním měřítku.

Paul Watson využil situace okolo současné kontroverní debaty o ilegálním přistěhovalectví, aby vyjádřil ekologické obavy ze vzrůstajícího počtu obyvatel Spojených států. Obhajoval snížení počtu přistěhovalců na úroveň, která umožní stabilizaci počtu obyvatel USA.

„Spojené státy mají největší míru populačního přírůstu, než jakýkoli jiný stát, ve výši 1,3% ročně,“ prohlásil Watson. „Pokud bude obyvatelstvo Spojených států narůstat tímto tempem, může jeho počet i překročit koncem 21. století hranici jedné miliardy.“


Carl Pope, [bývalý] výkonný ředitel Sierra Clubu namítá, že nezáleží na tom, kolik lidí přijde do Spojených států, že to světovou populaci neovlivní, protože se lidé pohybují všemi směry.

„Co Carl opomíjí je fakt, že Spojené státy jsou největším spotřebitelem přírodních zdrojů per capita na světě. S každým novým Američanem vzrůstá vytěžování světových přírodních zdrojů,“ říká Watson. „Spojené státy produkují 25% ze všech emisí skleníkových plynů. Stabilizace americké populace je dobrá pro planetu.“

Paul Watson rovněž poukázal na fakt, že populační růst přispívá k rozšiřování městských konglomerací, které jsou jedněmi z největších hrozeb pro divezitu druhů.

Když byl dotázán, proč se ostatní ochranářské organizace nevyjadřují k problému, Watson prohlásil, že je to volbou mezi být ekologicky korektní, nebo být viděn jako politicky korektní. A naneštěstí, většina environmentalistických organizací se více stará o to, aby byly považovány za politicky korektní.

Jeden z kritiků poslal Watsonovi e-mail, ve kterém se dožadoval odpovědi na otázku, jak tento problém souvisí s ochranou velryb a mořských živočichů. „Dělejte to, co vám jde nejlíp a nepleťte se do této problematiky,“ stálo ve zprávě.

Kapitán Watson ve své odpovědí připomněl, že neustálé zvyšování počtu lidí na světě je největší hrozbou pro přežití mořských živočišných druhů. Více lidí znamená více znečišťování, více eroze zemědělské půdy, více rybolovu, větší tlak na obnovení lovu velryb, lov tuleňů a nakonec větší počet lodí a intenzivnější vytěžování přírodních zdrojů.

„Tři nejdůležitější ekologické zákony jsou rozmanitost, vzájemná závislost a omezenost přírodních zdrojů. Diverzita živočišných druhů na této planetě a interdependence těchto druhů, včetně toho našeho, je nezbytná pro jejich přežití. Jsou zde limity růstu a pokud má počet obyvatel planety stále růst, tak to znamená, že musíme krást zdroje a brát životní prostředí ostatním druhům. Musí být vyhubeny, aby nám udělaly místo. Tento vývoj pak vyústí v menší rozmanitost a vzájemnou propojenost a ve finále bude mít smrtelné následky pro lidstvo,“ prohlásil Watson.

„Neříkám to, co je populární,“ dodal Watson. „Nezastávám pravicové nebo levicové názory. Mluvím z ekologického hlediska. Být znepokojen populačním růstem ve Spojených státech je ekologicko korektní pozice, na které není nic politického.“

Článek Captain Watson Speaks to the Nation on Population and Immigration vyšel na stránkách organizace Sea Shepherd dne 18. května 2006.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív