Raido: Zformování militanta a Operační jednotky

Lex Barker

„Muž dnešních dnů v euroatlantické civilizaci, ´demokrat´, znamená jen jakousi ´amorfnost´, až absenci jakékoliv osobní formy (…) Je přesvědčen, že nic nestojí za to, aby tomu obětoval život. A hle – jeho život skutečně mnohdy nestojí za nic.“ Ferdinand Peroutka

Druhá, praktická část příručky Kulturního sdružení Raido z Říma načrtává předpoklady pro vybudování „ostrůvků Tradice“ v moderním světě, ať už jde o osamělé jednotlivce, rodiny, skupinky kamarádů či větší „oddíl“, který má již ambice stát se Duchovním bratrstvem.

Cílem je utváření lidí a vytváření jejich skupin, které nepodléhají svodům moderního světa a žijí v souladu s nadčasovými („metahistorickými“) principy a rytmy. Lidí a skupin, jež vnitřně rostou podle pevných a tvrdých zásad k vysokým hodnotám Lásky (Eros), Cti a Věrnosti.

Až s dosažením tohoto „vrchu“ prostřednictvím vnitřní obnovy či „přestavby“ si v nelítostné válce s vlastními slabostmi dobývají pozici, z níž teprve mohou vést účinný boj s vnějšími nízkými, podvratnými silami, které nyní mají podobu liberální parlamentní demokracie, ale jejichž podstatou zůstává hlavně modla peněžního zisku.


Obtížné stoupání vzhůru je plné zraňujících úskalí, mnozí přirozeně odpadnou, nemnozí, vzácní a vybraní, se však po cestě postupně zbavují „odpadu, který na nich ulpěl z moderního světa a zoceleni se vysvobozují z jeho pestrého zmatení pojmů a mělkých tužeb, nálad a pocitů. Vyhlazují „malé já“ a po-tvrzují Já.

A vrchol jim skýtá vyhlídku na obzor se světem Tradice, kterou nosí v srdci!

Upozornění: Poněkud abstraktní či esoterické vyjadřování v některých odstavcích a závěrečných kapitolkách napovídá, že text slouží jako osnova výkladu zasvěcených na shromáždění příslušníků Operačních jednotek, kde je „neživá litera“ dotvářena živým slovem. Jedná se například o pasáže, v nichž se naznačuje nutnost pronikat do státní a politické správy a hledat zde stoupence či alespoň dobývat sympatie, dále tam, kde se radí vytvářet pracovní místa tak, aby militanti jiného založení nemuseli hledat obživu na exponovaných místech systému (např. v reklamních agenturách, masmédiích apod.) a především ve výhledu na dobu po „roce nula“. Text je záměrně anonymním dílkem kolektivu autorů. Revoluce v jejich slovníku znamená převrat k původnímu, „tradičnímu“ stavu, tak jako se otáčí bubínek revolveru.

Obsah:

1. BLUDIČKY
2. KAŽDÝ NA SVÉM MÍSTĚ
3. ZNITERŇOVÁNÍ DOKTRÍNY
4. MIMO IDEOLOGII
5. STYL ŽIVOTA
6. PEVNÉ ZÁKLADY
7. K NOVÉMU ČLOVĚKU
8. AVANTGARDA BOJE
9. NÁPRAVA JEDINCE
10. ČINNOST

– Existenční směrnice
– Organizační směrnice
– Smysl Bratrství
11. POSPOLITOST
– Úkoly pospolitosti
12. OPERAČNÍ JEDNOTKA
13. PŘED HNUTÍM

– Cyklické pojetí dějin
– Znát protivníka
– Duchovní rozměr nasazení
– Vytvářet elitu
– Rozvíjet strategii
14. BUDOUCNOST JE UŽ TEĎ
– Vysvětlení
– Úvod
– Nezbytné podmínky
– Související

PRVNÍ DEN ROKU NULA
– Cíl
– Reorganizace zbylých sil
– Bránit se, abychom byli
– Operační jednotky za organickou jednotu

DODATEK DÉLSKÉHO POTÁPĚČE
Seznam v různých ohledech a v různé míře související a navazující četby v našem rodném jazyce.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív