Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Westboro Baptist Church: mokrý sen všech liberálů

Westboro Baptist Church - důkaz, že Bůh miluje liberály

Westboro Baptist Church – důkaz, že Bůh miluje liberály

Autor: Michael Enoch

Když jsem poprvé před pár lety uviděl v médiích zmínky o Baptistické církvi z Westboro (Westboro Baptist Church – dále jen WBC) tak jsem se prvně od srdce zasmál a v duchu si říkal, že si někdo musí dělat p***l. Poté jsem si ale pomyslel, že nejpíš půjde o nějaké magory. Dělalo mi problém to brát vážně, protože WBC splňuje v čisté a koncentrované formě představu každého levičáka o jeho opozici. Členové církve jsou běloši, venkované, nábožensky založení a extrémně bigotně zaměření proti nejslavnější diskriminované skupině současnosti.

Nehodlám zde zatracovat, ani obhajovat WBC. Považuji je za mírně zábavné, celkově mě však nechávají chladným. Co mě však připadne zajímavé je skutečnost, proč o ně všichni jeví takový zájem. Jde o zanedbatelnou malou skupinu, jejíž názory jsou tak vykolejené, že je těžké ji nebrat jinak, než jako bandu primitivních uřvanců. Proč jim přikládat význam? Proč je prostě neignorovat? Kulturní levice ovládá tuto zemi. Má moc se zbavit WBC, nebo ji zcela ignorovat – tak proč to neudělá? Nabízí se jediné vysvětlení – protože levičáci WBC potřebují.

Liberalismus nemá žádné skutečné nepřátele, a tak si je musí vytvořit.

Liberalismus nemá žádné skutečné nepřátele, a tak si je musí vytvořit.

Liberálové jsou natolik nadšení faktem, že Baptistická církev z Westboro je nejviditelnějším představitelem jejich opozice, že jí váhavě přiznali právo na „svobodu projevu“ – aby poté WBC mohla páchat výtržnosti na vojenských pohřbech a vstupovat na cizí pozemky. V normální, příčetné společnosti by lidé páchající podobnou činnost byli prostě odstraněni silou a nebylo by jim pomáháno a zaručováno „právo“ na takové chování. Je ironií, že přesně tento styl vystupování používala kulturní levice, než se dostala k moci. Ať už záměrně nebo ne, WBC kopíruje taktiku homosexuálního hnutí. V jednu chvíli jsem si myslel, že WBC je možná promyšlený trik, jak probudit levičáky a připomenout jim, že je násilné zadržování společensky nežádoucích elementů je služba obecnému dobru. Pokud by tomu tak bylo, šlo by přinejmenším o cíl hodný obdivu (i když zcela bez šance na úspěch).

Skutečnost je však zcela jiná. Liberalismus nemá žádné skutečné nepřátele, a tak si je musí vytvořit. To co se v této zemi považuje za konzervatismus je ve skutečnosti jen přibarvený liberalismus, občas kombinovaný s nezamýšlenou parodií sebe sama. I přesto však liberálové předstírají, že čelí mocnému protivníkovi. Což je absurdní představa. Nepatrné zbytky vlivu, kterou ne-liberální skupiny v této zemi mají, jim byly přenechány levicí, která tak učinila v zoufalém pokusu o vyvolání konfliktu a předstírání opozice.

Lidská duše potřebuje konflikt a zápas k tomu, aby dala smysl své existenci. Základem liberální ideologie je však odstranění všech konfliktů ve společnosti. Liberálové byli tak úspěšní, že tématem dne není jestli se muž může „oženit/vdát“ za muže, ale jestli jim nebude citově ublíženo, pokud jim společnost toto označení upře a vyhradí termín „manželství“ pouze pro páry tvořené mužem a ženou. To je skutečným důvodem, proč si levice ponechala baptisty z Westboro. Dává jim to záminku k boji. Vytváří iluzi konfliktu a proto dočasně vyplňuje jejich prázdnotu v duších, o kterých tvrdí, že je nemají. Jako názorný příklad uvedu, co měl můj známý z Vasar College (jeden z nedávných cílů WBC) v elektronické poště:

Studenti, zaměstnanci a přátelé Vassar College

Jak jistě všichni víte, Westboro Baptist Church z Topeky v kansasu oznámila záměr uspořádat 28. února demonstraci na protest naší otevřené podpoře LGBT studentům, zaměstnancům a absolventům univerzity. Pokud členové WBC přijdou do Poughkeepsie, nebude jim dovoleno shromáždit se v prostorách kampusu. Naše univerzita využije všech možností, jak vyjádřit nesouhlas s nenávistí a bigotností a snahou podvrátit naše hodnoty.

V současnosti probíhá žhavá debata online, na kampusu i ve všech částech naší komunity, jak nejlépe vyjádřit a stvrdit naše hodnoty v souvislosti s touto demonstrací. Všichni jsou zváni k účasti. […]

Žhavá debata? Proč se vůbec obtěžovat? Těší se na ni? Jistě že ano. Na co jiného by se měli těšit, kromě dild a multirasového porna? Jedním z nápadů, který vznikl v souvislosti se smrtelnou hrozbou demonstrace členů Westboro baptist Church byl návrh na „crowdfunding“ tísňové linky pro nezletilé homosexuály se sebevražednými tendencemi.

Westboro baptist Church oznámila záměr uspořádat 28. února demonstraci na Vasar College .

V odpověď na to hodláme uspořádat sbírku ve prospěch Trevor Project „přední národní organizace poskytující krizovou intervenci a prevenci při sebevražedných stavech pro lesbickou, gay, transgender a tápající mládež“. Naším cílem je vybrat 4500 dolarů, což představuje 100 dolarů za každou minutu, během které bude WBC demonstrovat.

Jak naprosto snadné. Samozřejmě, že tato parodie na činnost byla extrémně úspěšná – protože byla tak snadná a nevyžadovala žádnou skutečnou snahu nebo riziko. WBC představuje vše, co si jen postmoderní liberalismus může přát. Jde o karikaturu nepřítele, předstírání konfliktu a bezrizikový způsob „boje proti“. Slouží k potvrzení významu „anti-hodnot“. Není to nic jiného, než jen kašpařina.

Článek Michaela Enocha The Westboro Baptist Church is a liberal wet dream byl převzat ze stránek Radix Journal. Původně vyšel na stránkách Right Stuff a byl přiložen při příležitostí úmrtí zakladatele WBC Freda Phelpse.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

23. dubna 1876 se v německém Solingenu narodil Arthur Moeller van den Bruck, kulturní historik a spisovatel, jeden z nejvýraznějších představitelů hnutí tzv. konzervativní revoluce v meziválečném Německu. Titulní koncept jeho nejznámějšího díla Das Dritte Reich, tedy ideu Třetí německé říše, převzali později národní socialisté. Celoživotně nervovými problémy sužovaný Moeller van den Bruck zahynul vlastní rukou v roce 1925.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív