Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Les Brigades Continentales: francouzsko-srbští dobrovolníci bojující proti ukrajinské armádě na východě Ukrajiny

Unité Continentale

Unité Continentale

Provolání člena dobrovolnické francouzsko-srbské brigády Novoruska Nikoly Peroviće k srbskému národu

Nikola Perović, bývalý příslušník francouzských speciálních jednotek srbského původu, dobrovolník donbaské domobrany, jeden ze zakladatelů francouzsko-srbské brigády Novoruska (Les Brigades Continentales), vyzval všechny Srby k mobilizaci a pomoci ruským bratrům.

Bratři Srbové!

Dnes, 14. září, vás vyzývám, abyste zareagovali na všeobecnou mobilizaci a připojili se ke kontinentálním silám francouzsko-srbské brigády v Novorusku. V tomto rozhodujícím boji musíme udělat všechno pro to, abychom definitivně zastavili teror proamerických NATO loutek – ukrajinské armády, proti pokojnému ruskému obyvatelstvu v Donbasu. Pokud prohrajeme tuto válku, tak opět dovolíme diktovat americkému imperialismu pravidla. My, Srbové, jsme na vlastní kůži pocítili co to v praxi znamená, kdy byla proti našemu národu namířena americká agrese a ve válce v bývalé Jugoslávii páchány neslýchané zločiny, které se i nadále dějí v Kosovu a Metochiji, srbských svatých zemích, za které budeme bojovat až do konce svých sil!

Nutí nás k členství v Evropské unii. Chtějí, abychom přijali takové věci, jako homosexuální pochody, abychom se smířili s masovou imigraci. Chtějí rozdělit náš národ, abychom zcela zapomněli na naše tradice.

Bratře Slovane, jaký život chceš?

Musíme naše bratry z Donbasu podpořit, teď, když je třeba jednat společně a nahlas říct světu, jaký život chceme žít. Jestli ve světě evropské dekadence pod kontrolou amerického imperialismu, nebo jestli podpoříme naše ruské bratry, kteří bojují o udržení svých tradic a své identity.

Provolání Nikoly Peroviće vyšlo na stránkách Aurora consurgens: Евразийский Солидаризм.

Les Brigades Continentales (první zleva Victor Lenta, uprostřed Guillaume Lenormand, napravo Nikola Perović)

Les Brigades Continentales (první zleva Victor Lenta, uprostřed Guillaume Lenormand, napravo Nikola Perović)

Sjednocený kontinent: Evropští dobrovolníci bojující proti ukrajinské armádě na východě Ukrajiny

Zástupy dobrovolníků z celé Evropy proudí na Ukrajinu, s cílem zúčastnit se bojů na obou stranách. Zatímco kyjevské ozbrojené síly jsou posilovány žoldáky ze soukromých vojenských společností, Evropané také přicházejí bránit povstalecký Donbas z vlastní svobodné vůle.

Jednou z posledních posil protikyjevských jednotek na východní Ukrajině jsou čtyři bývalí francouzští vojáci, kteří se přišli zapojit do této války, tisíce kilometrů od domova.

„Je to naše válka. Je to válka všech, válka každého Evropana,“ uvedl Guillaume v rozhovoru s redaktorkou RT Paulou Slier.

Další dobrovolník, Nikola (25 let), sloužil pět let u elitních jednotek francouzské horské pěchoty. Nyní dává k dobru své zkušenosti na Ukrajině. Společně se skupinou dalších francouzských dobrovolníků provádí výcvik protikyjevských sil v měststké partyzánské válce. „Jsou to přislušníci domobrany, nejsou to profesionální vojáci a proto potřebují výcvik,“ řekl Nikola RT.

[…]

„Mají skutečnou motivaci, zatímco ukrajinská armáda, která je svým způsobem loutkou NATO, nemá motivaci absolutně žádnou,“ řekl Nikola. „Setkali jsme se s nimi už dříve. Jsou velice demotivovaní a skutečně neví, proč vlastně bojují a proti komu, což je naší hlavní výhodou.“

Nikola dále vysvětlil, že přítomnost evropských dobrovolníků na Ukrajině (kteří se účastní, jak sami říkají „vojenské operace na ochranu civilního obyvatelstva“) na východě Ukrajiny je symbolická.

„Pro mnoho lidí ze Západu je to poprvé, kdy přišli bránit to, co je považováno západními vládami za špatnou věc, nebo za věc špatných lidí. Je proto velice důležité ukázat, že mezi lidé ze Západu jsou odlišní od jejich vlád a že jsou připraveni přijít, bránit a riskovat své životy při obraně jiného světa,“ prohlásil Nikola.

„Věříme, že ukrajinská armáda nevydrží do zimy nebo dokonce podzimu, protože každý den je finančním břemenem, ztrácí motivaci, vojáky a střelivo. Tudíž každým dnem slábnou, zatímco my sílíme,“ uvedl další francouzský bojovník, Guillaume, pro RT.

Evropa se nyní nachází mezi dvěma mlýnskými kameny: co dělat, když se stále více mladých mužů přidává do boje proti jejímu spojenci?

„Po právní stránce nevíme, co může francouzská vláda proti nám dělat, protože zaprvé nejsme placeni a proto tedy nejsme žoldáci. Nejsme teroristé ani džihádisté, naše mise je informační, jde o ,soft power‘ politickou misi,“ prohlásil Victor Lenta, velitel francouzské jednotky na Ukrajině.

A tato mise stále posiluje, kdy nyní brigáda západních dobrovolníků vystupuje společně pod jménem „Sjednocený kontinent“ (Unité Continentale).

Úryvek z článku ‘United Continent’: European volunteers fighting Kiev troops in Eastern Ukraine, který vyšel na stránkách RT.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

20. dubna 1889 se v rakouském Braunau nad Innem narodil německý voják, umělec a politik Adolf Hitler. Národněsocialistické hnutí dovedl až k absolutní moci v Německu, jehož byl od roku 1933 až do své smrti kancléřem a Vůdcem. Po válce se stal negativním  pólem morálního systému, jakousi liberální náhražkou křesťanského Ďábla.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív