Categorized | Politika, Věda a technologie

Vlády Evropské unie: „Útok Charlie Hebdo je dobrou výmluvou pro válku“

Charlie Hebdo je jen záminka

Charlie Hebdo je jen záminka

Autor: John Robb

Krátce po teroristických útocích se v Paříži (11. ledna) sešli zástupci evropských vlád na mimořádném zasedání k otázkám boje proti terorismu, kde při té příležitosti odsoudili útok na redakci časopisu Charlie Hebdo. Jejich závěrem však bohužel bylo, že nejlepší reakcí na tento teroristický útok je omezení svobody slova, vystupňování propagandy, rozšíření odposlouchávání občanů Evropské unie a zavedení zákazu na druh věcí, které publikoval magazín Charlie Hebdo.

Zde jsou bližší podrobnosti. V jejich společném prohlášení došli k závěru že:

1. Útok na Charlie Hebdo byl špatný (velmi neotřelé od nich).
2. Abychom uchránili svobodu projevu, tak ji musíme omezit: „S vědomím tohoto je nutná spolupráce s největšími poskytovateli připojení k internetu (Internet Service Providers, ISP) s cílem vytvořit podmínky pro promptní oznamování materiálů, které podněcují nenávist a terorismus a rovněž podmínky pro jejich odstranění, kde to bude odpovídající nebo možné.“ (V běžné řeči: nucení poskytovatelů připojení k internetu rušit, špehovat nebo blokovat přístup ke stránkám, které budou evropská ministerstva vnitra považovat za závadná.)


3. Všechny členské státy Evropské unie by měly zvýšit jejich používání psychologických operací a propagandy. Konkrétněji, Evropská unie by měla vytvořit Syria Strategic Communication Team (na základě studie o psychologických operacích, provedené britským Home Office /Ministerstvo vnitra/) v Belgii, při nejbližší možné příležitosti.
4. Evropská unie by měla zintenzivnit vnitřní propagandu s cílem zvýšit vnímavost k lidským právům a hodnotám různorodé populace. (V běžné řeči bojovat proti stejnému druhu „nenávistnému projevu,“ který vycházel v Charlie Hebdo.)
5. Úsilí o omezování držení střelných zbraní by mělo být zesíleno. Současné zákony upravující držení střelných zbraní neměly žádný vliv na útok na redakci Charlie Hebdo. Útočníci byli velmi dobře vyzbrojeni. Pravděpodobně více restriktivní zákony těmto situacím zabrání. (Je jistě náhoda, že po tomto prohlášení došlo ke střelbě v Uherském Brodě /jakousi další náhodou sídle České zbrojovky Uherský Brod/, která vyvolala vyvolala kampaň za omezení držení střelných zbraní a dokonce byla přirovnána předsedou Evropské komise Claude Junckerem k „teroristickému útoku“, pozn. DP.)
6. Evropská unie by měla koordinovat spolupráci se Spojenými státy v otázkách počítačové bezpečnosti s cílem vyvinout komplexnější způsob, jak sledovat, monitorovat a zadržovat globální „cestovatele.“ (V běžné řeči: legalizace špehování americké NSA v Evropě, pozn. DP.)

PS: Je zřejmé, že Červená královna nenávádí do králičí nory jen Francii. David Cameron využívá útok na Charlie Hebdo jako omluvu pro zavedení „špionské charty“ (snoopers charter). Jde o zákon, který má zakázat soukromou, šifrovanou komunikaci ve Velké Británii (jak je tomu například u aplikací Snapchat nebo Whatsapp).

PPS: Proč Evropská unie reaguje tímto způsobem? Evropská unie je organizace složená z „prázdných států“ (hollow states). Prázdné státy vás nešpehují, aby vás ochránily. Špehují vás, protože věří, že jste to vy, kdo je nepřítelem.

Článek Johna Robba EU Governments: Charlie Hebdo is a good excuse for War byl převzat z autorova blogu Global Guerillas.

Ezra Pound – „Přítomen!“ PRÁVĚ VYŠLO!

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti PRÁVĚ VYŠLO!

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

16. dubna 1965 se v Paříži narodil francouzský esejista, historik a nacionalistický aktivista Dominique Venner. V mládí byl krátce členem OAS, později patřil mezi zakladatele francouzské Nové pravice. Vytvořil bohatý korpus díla, dodnes relevantní je mj. jeho taktická příručka pro nacionalistická hnutí Za pozitivní kritiku z 60. let. Zemřel vlastní rukou 21. května 2013 před oltářem katedrály Notre-Dame de Paris, na protest proti apatii Francii a Evropy tváří tvář existenčnímu ohrožení Velké výměny.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív