O těžkém životě homoklád v Rusku

Gay Pride v Rusku

Taková normální Gay Pride v Rusku.

Autor: Jim Goad

Mezi Ruskem a Západem se schyluje k nové Studené válce – tentokrát je ale jablkem sváru duhová vlajka.

Zatímco se USA rychle mění v přes celý kontinent se rozprostírající Fire Island – teploušský ráj, kde přihřátí sochaříčci sní o dni, kdy bude na západním trávníku Kapitolu stát 30 metrů vysoká socha Harveyho Milka v kožených motorkářských kalhotách se zadkem ven a zapíchnutým análním kolíkem – Rusko stále pevněji svírá svůj svěrač v zatvrzelém odporu proti všemu teplému.

Bývalý moskevský starosta Jurij Lužkov opakovaně ve městě zakázal pochody homosexuální hrdosti, které označil za „satanské“. V roce 2012 moskevský nejvyšší soud zakázal tento typ slavností na dalších 100 let.

Vladimir Putin, který rozhodně neucukne před pózováním pro lehce homoerotické fotky nahoře bez, už zatnul své mocné prsní svalstvo ve vzdoru proti tak zásadním pilířům západního smýšlení jako otevřená imigrace a shovívavost k protikřesťanskému rouhání – a nejnověji vytáhl proti gayům.

V červenci podepsal zákon znemožňující adopce ruských dětí páry stejného pohlaví a v červnu posvětil předpis zakazující pro-homosexuální propagandu cílenou na mladistvé, který v Dumě prošel poměrem hlasů 436-0. Jeho znění je velice široké a mnohoznačné, a podle toho, kdo a za jakým politickým účelem zákon vykládá, buď výslovně zapovídá Rusům šířit mezi školními dětmi „homosexuální životní styl“, nebo se snaží kriminalizovat samotnou existenci homosexuality.

Série nedávných násilných útoků na ruské homosexuály jen přilila olej do ohně rozhořčení západních levičáků. V lednu během protestu zbil početný dav deset homosexuálních aktivistů. V květnu byl ve Volgogradu zavražděn 23letý muž poté, co na alkoholovém dýchánku svým přátelům odhalil přátelům svou orientaci. Vrazi ho svlékli, nacpali mu do konečníku pivní láhev, odřízli penis a rozmlátili hlavu dvacetikilovým kamenem. V červnu trojice útočníků pobodala a ušlapala k smrti 39letého gaye na Kamčatce a následně jej nacpala do jeho auta, které zapálila. Minulý pátek se skupina bývalých parašutistů vyrojila na homoaktivisty v Petrohradu. Následný útok byl zachycen na video.

Na ruské obdobě Facebooku VK.com láká hnutí, které si říká „Occupy Pedophilia“, mladé gaye pomocí falešné osobní inzerce na schůzky, kde je natáčí při slovním a fyzickém mučení, a následně tento materiál sdílí se světem. Metody rituálního týrání zahrnují nucené pití moči, posmívání se s obřími robertky, vyhrožování sekerami a hromadné napadení. „Zásluhy“ za vznik tohoto šokujícího trendu se připisují ruskému nacionalistickému gangu z Uralu Format 18.

Ve videu, z něhož se zvedá žaludek takřka srovnatelně, vyjádřil berlínský transvestita známý jako Barbie Breakout své rozhořčení nad homofobním ovzduším v Rusku tím, že si sešil rty.

Podle pokrokářského narativu zaujali homosexuálové v Rusku pozici nových Židů, démonizovaných kulturních „cizáků“, na něž je svalována vina za nesčetné moderní nedostatky starobylého národa z mrazivého východu. Předstírané rozhořčení zahrnuje předvídatelné veřejné organizované líbání, party s vyléváním ruské vodky, nereálné petice na webu Change.org a polemickou litanii potvrzující platnost Godwinova zákona, linoucí se z vazelínou umazaných rtů teplého tlučhuby Harveyho Fiersteina na stránkách The New York Times.

S blížící se olympiádou v ruském Soči mnozí doufají, že teplá obdoba Jesseho Owense na sebe strhne světlo reflektorů a před celým světem zostudí prezidenta Putina. Protesty zřejmě vydráždily ruskou finanční prostatu natolik, že tamní úřady přislíbily nový „zákon proti homosexuální propagandě“ proti zahraničním návštěvníkům neuplatňovat.

Jde ale jen o první šarvátku začínající války, která proti sobě svádí civilizace v hledání odpovědí na otázky, kdo definuje morálku, co je normální a co úchylné – a co tvoří samotnou podstatu ruské státnosti.

Podle nedávného průzkumu podporuje Putinův zákon proti homosexuální propagandě 76% Rusů a podle dalšího považuje homosexualitu za „normální“ jen 17% Rusů, zatímco pro tři čtvrtiny dotázaných jde o psychickou nemoc či zlozvyk. Nemálo obyvatel zapadlých studených končin Ruska zdá se považuje celou tuhle věc s gayi – se vším všudy, až po kroužek na péro – za drzé vměšování západních imperialistů.

Pod povrchem kulturních nedorozumění zuří zásadnější mocenský boj: patová situace ohledně vydání whistleblowera NSA Edwarda Snowdena či protichůdné ruské a americké zájmy v Sýrii i jinde na Středním východě.

Vladimir Putin, který si často stěžuje na upadající porodnost v Rusku, prohlásil, že Evropa i Rusko „čelí demografické krizi“. Označil také masovou imigraci za neúčinné řešení a možnou hrozbu ruské jednotě a identitě. Jako cestu z krize vidí spíš než pochody gayů heterosexuální reprodukci.

Ruská poslankyně Jelena Mizulinová řekla: „Po zhodnocení všech okolností a specifik Ruska a jeho přežití jsem dospěla k závěru, že chceme-li vyřešit demografickou krizi, musíme utáhnout šrouby v oblasti jistých morálních hodnot a informací, takže se rození a výchova dětí znovu stanou plně uznávanou životní drahou.“

Nejasný, plastický a vždy k nakloněné rovině směřující pojem „lidská práva“ nezřídka funguje jako hra s nulovým součtem. Na jedné straně dnešního konfliktu stojí lidé cenící si své genetické kořeny a národní identitu; na druhé pak ti, pro něž slouží „práva homosexuálů“ jako předmostí pro vytvoření internacionalistického multikulturního hřiště bez hranic. Obě strany neochvějně považují svůj náhled za jedinou morální a logickou možnost. Jakmile dojde k takto ostrému vymezení bitevní linie, nezbývá mnoho příliš místa ke kompromisu – ze střetu nevyhnutelně vzejdou vítězové a poražení.

Úvaha Jima Goada It’s Hard to Be a Homo in Russia vyšla na stránkách Taki’s Magazine 5. srpna 2013.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

24. dubna 1906 se v Madridu narodil vůdce španělského fašistického hnutí Falange Española (Falanga), politik a právník José Antonio Primo de Rivera. V následující občanské válce generál Francisco Franco porazil levicové republikány a Španělsku vládl až do roku 1975. Kult mučedníka Primo de Rivery však podle mnohých využíval velmi cynicky a falangisté byli politicky odstaveni.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív