V Rakousku dostávají migranti víc peněz, než vydělávají někteří pracující domácí obyvatelé

Hned se na to vydělávání na vaše důchody vrhneme...

Hned se na to vydělávání na vaše důchody vrhneme…

Snahy snížit výši vyplácených dávek odhalily, že rakouská vláda platí rodinám neevropských vetřelců více peněz, než kolik si po zdanění vydělá mnoho Rakušanů dělnické třídy.

„Konzervativní“ vláda spolkové země Horní Rakousy oznámila „snížení“ výše měsíčních dávek barevným migrantům z 914 na „pouhých“ 520 euro.

Reportáž novin Frankfurter Allgemeine Zeitung o tomto opatření však ukázala, že tato změna neovlivní platby rodinám migrantů ve výši 1257€ na pár plus dalších 150 euro na každé z dětí. S dvěma nebo třemi dětmi to snadno dělá víc, než kolik si domů přinese mnohý obyčejný Rakušan.

Redakcí novin oslovený daňový specialista Gottfried Schell zdůraznil, že obyčejný pracující Rakušan se třemi dětmi musí vydělat alespoň 2300 euro hrubého měsíčně, aby „dosáhl na stejný čistý příjem. Mnozí méně kvalifikovaní pracovníci na takovéto tržní mzdy dosahují jen s velkými obtížemi,“ uzavřel.

Navíc jsou podle údajů z evropského statistického úřadu Eurostat čisté měsíční příjmy v několika zemích sousedících s Rakouskem nižší než suma vyplácená vetřelcům.

Obyvatelé sousedního Maďarska musejí vystačit s 570 eury měsíčně. V dalších balkánských zemích je to ještě méně.

Ve Vídni dostávají páry se čtyřmi dětmi přinejmenším 2100 eur, a navíc alespoň 112 euro na každé dítě. K tomu mají zdravotní pojištění zdarma.

Rakouský ministr hospodářství Reinhold Mitterlehner (ÖVP) už dříve podpořil návrhy zemských vlád v Horních a Dolních Rakousích stanovit horní hranici na výši dávek vyplácených rodinám migrantů na 1500€ měsíčně.

Socialistický spolkový kancléř Christian Kern však opatření odsoudil s tím, že by „ublížilo dětem.“

Horním Rakousům vládne koalice dvou stran, v níž má hlavní slovo Rakouská lidová strana (ÖVP).

Rakousko loni přijalo přes 100 000 vetřelců, vydávajících se za uprchlíky a reakce na zločinnost, chaos, terorismus a násilí, které to s sebou přineslo, pomohla protiimigračně naladěné Svobodné straně Rakouska (FPÖ) stát se nejsilnějším politickým subjektem v alpské zemi.

Zpráva Austrians Pay Invaders More than Workers vyšla na zpravodajském webu The New Observer 6. září 2016.

 

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív