Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Marine Le Penová: Schengen je bezpečnostní fiasko

Anis Amri

Anis Amri

Autorka: Karin Bredenkamp

Prezidentská kandidátka francouzské Národní fronty Marine Le Penová označila evropskou Schengenskou zónu za „bezpečnostní fiasko“.

V prohlášení zveřejněném na její webové stránce dala za vinu Schengenské dohodě, že se berlínskému teroristovi tak snadno podařilo uniknout z Německa.

„Bez pevných národních hranic a celní infrastruktury na nich nezbývá Francii – podobně jako jejím sousedům – než se ex post dozvídat, že se po její půdě nejspíš pohyboval nebezpečný ozbrojený džihádista,“ řekla.

„Znovu zdůrazňuji svůj závazek zajistit Francii plnou kontrolu nad vlastními hranicemi a odstoupení od Schengenské dohody. Mýtus naprosté svobody pohybu v Evropě, jehož se mí protikandidáti v prezidentských volbách stále pevně drží, musíme pohřbít.“

Členy zóny je 26 evropských zemí, mezi nimi i nečlenské země EU. V rámci této dohody uzavřené v roce 1995 došlo ke zrušení pohraničních kontrol mezi evropskými zeměmi.

Francie však obnovila kontroly na svých hranicích po pařížských útocích v listopadu 2015, při nichž bylo zabito 130 lidí.

Volný pohyb a služeb napříč většinou kontinentu však s migrační krizí a vzestupem Islámského státu dostává stále větší trhliny.

Řada expertů považuje Schengenskou dohodu za slabinu evropské bezpečnosti, díky níž do Evropy pronikají drogy, nelegální zbraně, zločinci i teroristé.

Předseda italského Hnutí pěti hvězd Beppe Grillo na svém blogu s Le Penovou souhlasil, když napsal, že „Itálie se stala cestou pro teroristy, které nedokážeme kvůli Schengenu zadržet“ a dodal, že „nastal čas jednat.“

Pochvalně se vyjádřil o Cristianu Moviovi a Lucovi Scatovi, dvou policistech, kteří zastavili a po napadení z jeho strany i zastřelili teroristu Anise Amriho – označil je za „sekulární světce.“

U Amriho, po útoku v Berlíně několik desítek hodin nejhledanějšího muže v Evropě, se našly jízdenky, podle nichž z Německa přes francouzské Chambery odcestoval do Itálie.

„Pokud je muž zastřelený v Miláně skutečně vrahem z Berlína, pak se Schengen ukázal jako ohrožení bezpečí veřejnosti,“ prohlásil na svém twitterovém účtu někdejší předseda strany UKIP Nigel Farage. „Musíme s ním skoncovat.“

Čtyřiadvacetiletý Tunisan podezřelý z terorismu urazil z místa činu do Milána přes 800 kilometrů, než ho při náhodné kontrole zastřelili dva italští policisté.

Článek Karin Bredenkampové Marine Le Pen: Schengen is a security disaster vyšel na stránkách Free West Media 25. prosince 2016.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

20. dubna 1889 se v rakouském Braunau nad Innem narodil německý voják, umělec a politik Adolf Hitler. Národněsocialistické hnutí dovedl až k absolutní moci v Německu, jehož byl od roku 1933 až do své smrti kancléřem a Vůdcem. Po válce se stal negativním  pólem morálního systému, jakousi liberální náhražkou křesťanského Ďábla.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív