Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Nová koordinátorka švédských protiteroristických složek připisuje vinu za džihádismus „rasistickým skupinám“

 

Anna Carlstedt

Nově jmenovaná koordinátorka boje proti terorismu – nejspíš v projevu fanatické oddanosti protievropským a protizápadním myšlenkám a silám – naznačila, že islámský terorismus je reakcí na „bělošská rasistická (white power) hnutí.“

 

Autorka: Karin Bredenkamp

Koordinátorka boje proti násilnému extremismu z Agentury pro civilní krizové situace (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB) naprosto nelogicky označila za příčinu vzestupu počtu případů islámského teroru „bělošská rasistická hnutí.“

Jen několik hodin po oznámení svého jmenování Anna Carlstedtová (45) v rozhovoru pro Švédský rozhlas pranýřovala své krajany, jak informuje britský deník Express. Podle jejich slov se zdá, že má o boji s terorismem i o jeho příčinách velice mlhavé a pomýlené představy.

Na otázku, proč má Švédsko per capita nejvyšší počet džihádistů, kteří odjíždějí bojovat na Blízký východ, přímo neodpověděla a namísto toho zaútočila na etnické Švédy: „Podle mě existuje vícero ohnisek extremismu, která se vzájemně ovlivňují. Islámský extremismus je skutečně na vzestupu, ale za to může také krajně pravicové rasistické hnutí.“

Zatímco větší část levice zarputile prosazuje „interakci“ coby mocný nástroj zlepšování sociální situace, Carlstedtová s tím nesouhlasí: „interakce“ mezi protiimigračními skupinami a islamisty podle ní přispěly k radikalizaci muslimů. Jak se však islám kontaktem se západními myšlenkami stal takto nepřátelským, nevysvětlila: „Společnost se stále více polarizuje, a proto mezi těmito dvěma hnutími dochází ke stále častější interakci,“ dodala.

Stávající nebezpečnou polarizaci Evropy mají ovšem na svědomí výhradně ideologové jako Carlstedtová, kteří odmítají uznat realitu kulturního konfliktu a dosud nepředložili věrohodné řešení narůstajících problémů – vyjma výpadů proti lidem, kteří upozorňují na očividné problémy integračního procesu.

Z absurdního prohlášení, které dává vinu za islámský teror Švédům, zejména pak hlasitým odpůrcům katastrofální vládní politiky, je též patrná naprostá absence sebereflexe: „Jak už jsem řekla dříve, pozorujeme nárůst extremismu, výhružky i nenávist vůči politikům, úředníkům a dalším.“

Žádné závěry z těchto údajných „výhrůžek a nenávisti“ však neučinila.

Dlouho před jakoukoliv „interakcí“ bělošských skupin s islamisty studie silně levicové Amsterdamské univerzity z roku 2008 zjistila, že 11% muslimů v Nizozemsku považuje použití násilí z náboženských pohnutek za přijatelné.

To znamená, že jen v Nizozemí žije dnes 100 000 muslimů osobně připravených užít násilí, jak nedávno Evropanům připomněl předseda Strany pro svobodu Geert Wilders. V nizozemské armádě ovšem neslouží ani 50 tisíc mužů.

Místo aby získali a aplikovali náležité informace, se lidé z establishmentu jako Carlstedtová rozhodli lehkomyslně otevřít hranice svých zemí masové imigraci, a to přes prohlášení Islámského státu, který se opakovaně holedbal, že na Západ vyšle své bojovníky vydávající se za „žadatele a azyl.“

Zpráva Karin Bredenkamp Sweden’s new anti-terror chief blames ‘white power’ for jihadism vyšla na stránkách Free West Media 25. prosince 2016.

One Response to “Nová koordinátorka švédských protiteroristických složek připisuje vinu za džihádismus „rasistickým skupinám“”

  1. Schwarz napsal:

    Přeložit je zpět do země původu.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív