Donald Trump – exorcista liberálně parazitických vrstev

Zavtra Exorcist

Autor: Andrej Fursov

Parazitický showbyznys, hic parta LGBT a další demonstranti proti Trumpovi, to jsou absolutně kosmopolitní lidé globalizace, pro něž je rodina tam, kde jsou peníze a kde je dobře krmí.

Řeč Donalda Trumpa byla na inaugurační projev velmi neobvyklá. Projevy Obamy, Clintona nebo Bushe, to bylo otřepané bla-bla-bla, velmi zjednodušeně. Trump jasně označil spojence a protivníky. V přítomnosti Clintona a Obamy velmi zřetelně vyjádřil svůj postoj k jejich politice a rovněž poznamenal, že návrat k takové politice z jeho strany nepřipadá v úvahu. Samozřejmě, je to manifest. Další věcí je, zda Trump může tento manifest implementovat. Předpokládám, že si pamatuje osud Johna F. Kennedyho, vzpomíná na impeachment Nixona a pojistil se před tím i oním. Ale bude muset překonat silný odpor určité části americké vládnoucí třídy a obecně světové kapitalistické třídy. Prozatím běsní odchovanci a sluhové této třídy ze showbyznysu, z Hollywoodu, ze žurnalistiky a z pseudovědeckých kruhů. Ale to jen znamená, že tyto běsy vyjadřují zlo jejich pánů, a znamená to také, že Trump bude mít velmi, velmi nesnadné prezidentství, a to zejména v prvním roce. Obecně lze něco takového udělat pouze jednou, ve smyslu přišel a zvítězil, během prvního pololetí či roku. Jakýkoliv vůdce, který zaujme novou pozici, ví, že později vládne už jen rutina. Uvidíme, jaké to bude v případě Trumpa.

Přejděme k jeho projevu. Odvolat se na samém počátku k lidu, to v žádném případě není antikapitalismus. Je to výzva (říkám v tomto případě totéž, co má Trump na mysli) z pozice zdravého kapitalismu nedotčeného finančním rozvratem a monetarismem, který v posledních 30-40 letech dominoval. Je to jako návrat k tradičnímu americkému kapitalismu, i když si myslím, že Trump si je dobře vědom toho, že vrátit se k něčemu v historii obecně nelze. Ale ve skutečnosti jsme svědky ne-li vyhlášení války, tedy velmi tvrdého kurzu proti těm, jež nazývají bankstery. V předvečer voleb jsem hovořil o tom, že protivenství Clintonové a Trumpa je v podstatě protivenství banksterů a části korporátní vlády, která je svázána s reálnou ekonomikou a průmyslem. V tomto ohledu se zájmy této části kapitalistické třídy shodují se zájmy amerických pracujících a americké bílé vrstvy.

Amerika je rozpolcená a běsnění těch, kdo vyšli proti Trumpovi, je ve svém jádru běsnění absolutně třídní, protože protestovali lidé, které živí moc financí a kteří nenávidí reálný sektor, nenávidí Ameriku dělníků a rolníků, jimiž pohrdají. Je jasné, že Trumpa čekají velmi těžké časy.

Pokud pokročíme dál v textu projevu, nelze nevěnovat pozornost té části, v níž zazněla antiglobalistická rétorika. Řekl bych, že toto je manifest globálního internacionalismu jako sumy všech nacionalismů. Je to manifest světových nacionalismů proti globalizaci. Trump samozřejmě nepopírá jednotu moderního světa, ale tato jednota může být jednotou národních států, nebo také jediným globálním kotlem. Trump je bezesporu proti takovému kotli. Je antiglobalista nikoliv z pozice izolacionismu, ale z pozice mezinárodního řádu, který se skládá ze silných a suverénních států.

Trump označil radikální islámský terorismus za hlavní hrozbu pro civilizaci. Nepřivodil si tak dalšího vražedného nepřítele? Vtip je v tom, že tento nepřítel byl vytvořen během patnácti let administrativou USA, jíž vládly světové elity. Myslím, že Trump to dobře ví. Takže, pokud se vzepřel pánům, nemá smysl, aby se zabýval lokaji. Trump dobře chápe, kdo jsou tvůrci, páni, ISIL a al-Káida. Zde je vše jasné.

O antitrumpovských protestech v USA: Objevily se zprávy, že shromáždění a nepokoje byly zaplacené. Ale mezi demonstranty jsou i upřímní lidé. Můžeme říci, že tito upřímní lidé jsou příjemci výhod z liberální ideologie globalizace a jsou mezi nimi i tací, kteří demonstrovali ne toliko třídní zájmy jako spíše rozvratné ďábelské ideály? A nový prezident Trump působí v takovém případě jako exorcista?

Nebude příliš smělé tvrzení, když řeknu, že rozkošníci celého světa nyní protestují proti Trumpovi. Problém je v tom, že multikulturalismus, propagace sexuálních menšin, nadržování etnickým menšinám a činnost ekologických organizací, to všechno jsou integrální prvky liberálního programu, který zformulovali globální spekulanti v posledních třiceti letech. Zpochybňování světa globalistů podráží pozice všech menšin. Ne náhodou byl z internetových stránek Bílého domu vypuštěn článek týkající se ochrany práv homosexuálů. Je naprosto jasné, že Trump zrušením veškeré agendy globální spekulace přirozeně zruší i právo na finančně a informačně podložené bytí různých zvrhlíků a obecně všech parazitických menšin, které ve skutečnosti živí dvě věci: jejich příspěvek ke snížení počtu obyvatel planety Země a inkasování peněz za tuto službu.

Trump řekl větu: „Když otevřeš své srdce vlastenectví, nezůstane místo pro předsudky.“ To je velmi důležitá věc. Skutečnost, že v USA zaznělo slovo „vlastenectví“, je bezesporu význačný jev. Poslední prezident, který aktivně používal toto slovo, byl John Kennedy s jeho slavnou frází „Neptej se, co země pro tebe udělala. Co jsi ty udělal pro tuto zemi?“

To je mimochodem i odpověď Trumpa demonstrantům: Nemáte rádi naši zemi. Protože celý tento parazitický showbyznys, hic-parta LGBT a další, to jsou absolutně kosmopolitní lidé globalizace, kteří se nestarají o vlastenectví, kteří si otírají nohy o patriotismus, pro které je rodina tam, kde jsou peníze a kde je dobře krmí.

Úvaha Andreje Fursova Экзорцист vyšla na stránkách Zavtra 23. ledna 2017. Český překlad Radim Lhoták. Zdroj: Donald Trump – exorcista liberálně parazitických vrstev, 27. ledna 2017.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív