Categorized | Politika, Zprávy ze světa

„Za dvacet let bude Rakousko vypadat jako Afghánistán“

Autor: Chris Tomlinson

Irácká křesťanka, která uprchla do Rakouska, varovala tamní zákonodárce, že muslimští žadatelé o azyl chtějí rakouskou společnost ovládnout a bez legislativního zásahu by se jim to mohlo podařit během pouhých dvou desetiletí

Irácká křesťanka, vystupující pod pseudonymem „Maria“, v rozhovoru pro rakouskou televizi popsala své osobní zkušenosti s muslimskými žadateli o azyl, s nimiž se jako poradkyně-dobrovolnice setkala v ubytovnách pro azylanty.

Podle Marie, která z Iráku uprchla před pronásledováním, se mnozí z nich mezi sebou baví o tom, že časem ovládnou Rakousko, píše list Kronen Zeitung.

Mezi muslimskými žadateli o azyl se „všechny rozhovory točí kolem náboženství“, řekla Maria novináři Gerhardu Kollerovi. Islámské myšlení je podle ní ve společnostech, odkud většina žadatelů o azyl přišla, všudypřítomné.

„Nic jiného neznají. Co taky čekáte od lidí, kteří přijdou do Rakouska s hlavou plnou téhle ideologie?“ dodala.

Mnoho muslimů je podle ní „šokováno“ liberálností rakouské společnosti i zásadou náboženské svobody. „Náboženská svoboda zachází v Rakousku příliš daleko“, tvrdí Maria.

Varovala také před aktivitou zástupců řady radikálně islamistických skupin v uprchlických ubytovnách, čehož si stále častěji všímají i německé úřady.

„Říkají jim, že si tady v klidu můžou žít podle své víry, a že Rakousko jim brzo spadne do klína.“

Někdejší dobrovolnice následně varovala rakouské zákonodárce, že země jako Irák, Egypt či Sýrie byly ještě před 40 nebo 50 lety poměrně svobodomyslné, což se však radikálně změnilo. „Kdysi jsme žili v liberální společnosti,“ říká.

„Myslím, že zvláštní okolnosti si žádají zvláštní pravidla a zákony,“ tvrdí Maria a dodává: „Politici musejí zasáhnout, jinak bude Rakousko do dvaceti let vypadat jako Afghánistán dnes.“

Jedním z čelních rakouských politiků vystupujících proti islamizaci je předseda Strany svobodných (FPÖ) Heinz-Christian Strache, který slíbil zamezit islamizaci a vyhostit radikální islamisty. FPÖ je momentálně druhá v průzkumech před říjnovými volbami, takže mnozí spekulují, že by se poprvé za patnáct let mohla dostat do vlády.

Charita, pro niž Maria pracovala, tvrdí, že od ostatních zaměstnanců podobné stížnosti neslyšela, potvrdila však, že pro ně Maria půl roku pracovala.

Mariina výpověď se podobá zjištěním německého investigativního novináře, který loni inkognito prošel několik německých ubytoven pro žadatele o azyl. Novinář pákistánského původu Shams Ul-Haq následně prohlásil, že se v těchto zařízeních velice daří radikálnímu islamismu a že salafisté mezi migranty šíří i nepravdivé provokativní pomluvy, aby je tak mohli snáz zverbovat.

Přední francouzský odborník na radikální islám Gilles Kepel nevylučuje, že by radikální islamisté mohli Evropu zavést na cestu k „občanské válce“, z jejíhož chaosu chtějí vzejít vítězně a vnutit islámskou nadvládu celé Evropě.

Článek Chrise Tomlinsona Christian Refugee Warns Austria Will Look Like Afghanistan in 20 Years vyšel na zpravodajském webu Breitbart.com 11. srpna 2017.

4 Responses to “„Za dvacet let bude Rakousko vypadat jako Afghánistán“”

  1. Luděk napsal:

    Herborde a Andrewe, promiňte, já nemyslel mnohopočetné „cizí arabské rodiny“, myslel jsem tím obnovu rakouské, obecně evropské rodiny jako takové. Ono by úplně stačily i ty 2-3 děti v úplné rodině, o kterých píše Andrew. Moje názory jsou samozřejmě ovlivněny jakousi osobní zkušeností, proto si myslím, že od rozbití rodiny je jen krůček k rozbití národního vědomí.

  2. Andrew napsal:

    Ludek: To je šílenství vítat to, že Rakousko bude kolonizováno masou muslimů. Lepší když tam bude 8 milionů Rakušanů než třeba 12 milionů muslimů. Navíc nevím, proč by se mělo lidstvo nekontrolovatelně množit. Ideálem je 2,1 dítěte na 1 ženu, aby populace byla stabilní. Země není nafukovací. A ani případný „závod děloh“ Evropanů s muslimy není řešení, jednak muslimky budou kvůli nábožensko-kulturním rozdílům mít vždy víc dětí, takže musíme prohrát tento závod a taky proto, že opět Země není nafukovací. Kam s těmi lidmi? To je věčná Nerudovská otázka. Řešením je zamezit další imigraci, vyhnat všechny problémové cizince, ponechat si jen pár slušných lidí z jejich řad (tak jako v Polsku žijí Tataři-muslimové už staletí věrní vojáci polských králů) a u domácího obyvatelstva docílit stabilní přiměřené porodnosti i s pomocí státních daňových úlev, výhodných půjček a porodného.

  3. Herbord napsal:

    Ludek, preco ste pro mnohopocetne cudzie arabske rodiny? Je povinnostou krestana tesit sa z bezhlaveho zaludno
    vania – zvlast takeho milieu, akym je este stale na mnohych miestach svojim povodom barokove Rakusko? Ten priserny kult rodiny v dnesnom krestanstve je uplne scestny. Aky osoh ma z toho rakuska kultura, stredoeuropske dedicstvo? Stefansdom pod Schonbornom je obcas smutnym miestom, ale este stale je nas. Kde sa podel zdravy cit pre rovnovahu medzi transcendenciou a vlastnou biokulturnou formou? Uz som sa to kedysi pytal clena Legio verticalis, dnes asi Janiciarskych sipov, ale odpoved znela v duchu europskeho ezoterizmu – nepochopil som transcendentalnu jednotu. Len Mohamedovi ta predosla zido-krestanska ci gnosticka akosi nestacila. A nestaci ani mnohym moslimom, ako uvadza clanok…

  4. Luděk napsal:

    „Mnoho muslimů je podle ní „šokováno“ liberálností rakouské společnosti“, s tím bych souhlasil, a pokud nadpis znamená, že za 20 let budou rakouská města opět plná rodin s mnoha dětmi, jak je tomu kdekoliv na Blízkém východě, tak jsem pro.
    Problém je, že radikální islám je v současnosti jediná skutečná alternativa kapitalismu. Pokud tohle řekne negramotný muslimský přistěhovalec, tak ho média berou vážně, protože za ním stojí katarské miliardy a vojáci. Pokud to řekne identitář, katolík, nácek, komunista, anarchista nebo kdo, tak ho nanejvýš pozvou jako kuriozitu do nějaké reality show…

Trackbacks/Pingbacks


Carl Schmitt: Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958

Glossarium - Záznamy z let 1947 až 1958***
Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958
***
U nakladatelství Academia právě vyšlo bezmála tisíci stránkové Glossarium Carla Schmitta s jeho sešitovými záznamy z let 1947 až 1958.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Martin Heidegger – Úvahy II–VI Černé sešity 1931–1938

Úvahy II–VI (Černé sešity 1931–1938)***
Černé sešity 1931–1938
***
Od roku 1931 do začátku 70. let si Martin Heidegger zaznamenával své myšlenky do sešitů vázaných v černém voskovaném plátně. Záznamy nejsou datovány, ale představují svérázný myslitelský deník, který nechává čtenáře nahlédnout hluboko do autorovy mysli, ať už jde o jeho filosofické dílo, či o to, jak si představoval obrodu Německa nacionálním socialismem po 1. světové válce a jak byly jeho představy faktickým vývojem zklamávány. V rámci obsáhlého Heideggerova díla, které sám na sklonku života uspořádal a rovněž určil, v jakém pořadí mají jednotlivé svazky vycházet, bylo 34 „černých sešitů“ zařazeno až na úplný konec jako svazky 94–102. První sešit (Úvahy I) se nedochoval. Až do zveřejnění v předchozím desetiletí nesměli mít k těmto zápiskům přístup ani specializovaní badatelé.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Ladislava Chateau – Bylo jich pět …: Kolaborace, trest a rozpory

Ladislava Chateau - Bylo jich pět ...: Kolaborace, trest a rozpory***
Bylo jich pět – Robert Brasillach, Marcel Jouhandeau, Ramon Fernandez, Jacques Chardonne a Pierre Drieu La Rochelle
***
Soubor pěti profilů významných francouzských spisovatelů, kteří přijali v letech 1941 a 1942 pozvání do Výmaru na spisovatelské kongresy pod taktovkou nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Víte, že…

29. března 1895 se v Heidelbergu narodil německý spisovatel, filozof, publicista, entomolog a veterán obou světových válek Ernst Jünger. Jako mladý se proslavil svým válečným románem V ocelových bouřích, ve výmarské éře se řadil k předním postavám tzv. konzervativní revoluce. Odmítl přímou spolupráci s národně socialistickým režimem, po válce se pak z politické arény stáhl úplně, i tak však výrazně ovlivnil některé proudy pravicového myšlení, a po zbytek svého dlouhého života se věnoval literární tvorbě.
29. března 2012 zemřel na selhání srdce ve věku pouhých nedožitých 50 let pravicový anglický intelektuál, politik, spisovatel a brilantní řečník Jonathan Bowden, od 90. let aktivní nejprve v Konzervativní straně, následně v řadách BNP i různých menších uskupení.

À propos

„Potřebujeme třetí obraz člověka a života. Odmítnout dnes Washington a Moskvu neznamená jen politickou, ale také morální volbu: znamená odmítnutí amerických měst i komunistických koncentráků. Oba vzorce industriálního gigantismu budí vnější zdání moci, ale ve skutečnosti se ženou do propasti. Oba systémy jsou redukovány na to, že slepě následují požadavky monstrózního růstu. Nechaly kolem sebe šířit potopu a ženou se řekou, z níž už nějakou dobu není vidět břeh. Posláním Evropy je vybudovat hráze, které mohou tlumit konzumní společnost. Při absenci Boha musíme ustanovit moc, která stojí nad impériem moderního světa a nad říší kapitálu i účetních rozvah.“

Maurice Bardèche

Archív