Ve Spojeném království bude sledování „krajně pravicové propagandy“ trestáno až 15 lety vězení

Oi bruv, you got ya loicense for that crimetink?

Oi bruv, you got ya loicense for dat crimetink?

Autor: Charlie Nash

Obyvatelé Spojeného království mohou v budoucnu čelit za opakované prohlížení „krajně pravicové propagandy“ či „teroristických materiálů“ na webu až 15 letům odnětí svobody.

Podle britského levicového listu Guardian „se nová horní hranice trestu 15 let odnětí svobody bude vztahovat také na teroristy, kteří zveřejní informace o příslušnících ozbrojených sil, policie a zpravodajských složek za účelem přípravy teroristických činů“, zatímco „zpřísnění zákona upravujícího prohlížení teroristických materiálů je součástí přehodnocení celé vládní protiteroristické strategie po sérii stále četnějších teroristických útoků v zemi.“

Uživatelé, kteří se na ilegální obsah podívají jenom jednou omylem nebo ze zvědavosti, nebudou stíháni a zákon má také prý obsahovat ustanovení na ochranu novinářů, akademiků a „dalších lidí s legitimními důvody ke sledování takovýchto materiálů“.

„Chci zajistit, aby ti, kteří na internetu sledují ohavné teroristické materiály, jako jsou džihádistické webové stránky, krajně pravicová propaganda a návody na výrobu bomb, v plném rozsahu čelili právním postihům svého chování,“ prohlásila britská ministryně vnitra Amber Ruddová. „V současnosti je v našich zákonech mezera, protože nepostihují materiály sledované a streamované online bez toho, aby je bylo třeba stáhnout a uložit.“

„Tento způsob přístup k online materiálům určeným ke zločinným účelům je dnes využíván stále častěji, především na extrémistických webech nebo u videí,“ pokračovala.

Ruddová i premiérka Theresa Mayová dlouhodobě usilují o omezení volnosti a cenzuru internetu.

Když se Ruddové nedávno ptali, proč chce znemožnit užívání aplikací poskytujících elektronického zašifrování, ukázalo se, že nerozumí tomu, jak tento nástroj funguje – ministryně však nonšalantně odvětila, že „v těchto věcech je velice snadné člověka nachytat“. (inteligenční podobnost s Kačkou „Au au“ „My víme, co je biomasa!“ Jacques je čistě náhodná, pozn. DP)

„Budeme se tomu ze všech sil snažit porozumět, jak to funguje. Necháme si poradit od ostatních. Zdá se mi ale, jako by se na každého, kdo se pokusí o legislativní úpravu nové oblasti, automaticky snesla vlna kritiky a výsměchu,“ ohradila se. „Nemusím rozumět tomu, jak to přesně technicky funguje, abych pochopila, jak tato možnost zašifrování pomáhá zločincům. Spolu s tajnými službami budeme hledat nejlepší způsob boje s těmito hrozbami.“

Zpráva UK To Imprison People Who View Online ‚Far-Right Propaganda‘ For Up To 15 Years vyšla na stránkách Breitbart.com 3. října 2017.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív