„Řecko byl experiment lichvářů,“ říká v rozhovoru pro Délský potápěč člen Zlatého úsvitu

Zlatý úsvit - národní a socialní

Zlatý úsvit – národní a socialní

Před pár lety bylo o Zlatém úsvitu slyšet v médiích celé Evropy. Teď je ticho. Co se stalo? A je něco nového?

Zlatý úsvit je stále ve stejném postavení jakožto „třetí nejsilnější strana v řeckém parlamentu“. Zjevně o nás není slyšet proto, že systém zvolil jiný postup jak s námi zacházet. Zpočátku v celé Evropě dělal humbuk, že nastupují „nacisti“, masakrují přitom přistěhovalce, ničí jejich domovy a vyvolávají nepokoje… Zprávy, které média ovládaná „obvyklými podezřelými“ (bankéři, Židé), podávají tak, jak si přejí.

Když jim došlo, že se tyhle věci nedějí, že jim lidé už nevěří a že naše síly rostou, tehdy se rozhodli pro naprosté ticho. Nezapomínejme, že Řecko byl experiment lichvářů, aby ho pak uplatnili ve všech zemích, proto se už nemluví ani o Řecku, i když situace širokých vrstev se stále zhoršuje.

Jedinou novinkou z naší strany je, že naše politika je obyvatelstvu pořád bližší, když pomáháme všem potřebným a chráníme je.

Potýkáte se trvale se systémovou represí?

Represe existuje. Jsou různé postupy působící potíže a na mnohé kamarády-poslance, ale i aktivisty, je neustále upřen pohled policie. Ty postupy brání naší činnosti, protože ať udělají cokoli, lze to proti nim použít. Každý ví, že od roku 2013, po velké vlně zatýkání, jsou všechna ta obvinění směšná. Jenže bohužel je to jejich výsledek, co se počítá.

Dnes na nás také útočí mimoparlamentní levice, výhrůžkami i činy. A když člověk zareaguje, umíte si představit, co to pro média znamená

Ale pochopitelně stejně pokračujeme svou cestou směrem k budoucnosti, která se teď pro naši Evropu stává čím dál tím obtížnější.

Zlatý úsvit

Díky úspěchu ve volbách před několika lety jste v parlamentu. Bylo možné prosadit něco z vašich požadavků? Anebo je systém nastaven tak, že žádná opravdová změna „zevnitř“ není možná?

Lze říct, že ten náš pokus byl opravdu velký úspěch. Vstoupit do jejich „domu“ a dělat všechno pro to, abychom jim způsobili potíže. A také moci pochopit jak parlament funguje a co doopravdy zastupuje.

To, co jsme uviděli, byl opravdu hnus. Všechno dělají jen pro sebe. Jsou vlivní, mají většinu a nás je bohužel málo – nemůžeme věci měnit. Co můžeme, je říkat lidem, co se děje uvnitř, jenže hodně lidí z lidu je často napojeno na velké strany, jsou navyklí hledat a volit poslance z pravice i levice, aby za to na oplátku získali protekce … což my neděláme. To samé, možná ještě víc, platí pro evropský parlament, skoro všichni jsou zkorumpovaní … i ti, kteří se označují za vlastence a nacionalisty. Jsme hrdí, že s kamarády z NPD jsme mezi těmito lidmi, kteří za desetiletí tohle monstrum – terorizující a komandující duše evropského lidu – stvořili, jediné „černé ovce“. Lid sám ovšem stále volí ty, kteří ho zbavili života.

Zlatý úsvit - pomoc potřebným

Zlatý úsvit – pomoc potřebným

Nejen Zlatý úsvit, ale jak jsi říkal, i samotné Řecko z médií, plněných zprávami několika agentur, téměř zmizelo. Jaká je třeba situace v Aténách, zejména s ohledem na problémy spjaté s chudobou a migranty? Trvá přítomnost alogenních navzdory ekonomickým problémům v zemi?

Jak jsem říkal už prve, situace je „normální“ … protože Tsipras udělal všechno, co mu lichváři řekli. A tak se publicita tomu, co se děje v mé zemi, už nehodí.  Je to země, která se každým dnem víc a víc hroutí, kde nic, ale vůbec nic, od nemocnic k bezpečnosti, nefunguje, všechen každodenní život.

Jen daně, mimořádné daně a nic jiného. Bez práce, ani té načerno, která by umožňovala aspoň důstojně přežít. Jenže hlavní problém je ten, že už není … NADĚJE.

Zlatý úsvit - pomoc potřebným

Imigrace všechno jen vyhrocuje, hlavně v Aténách a na ostrovech, kam denně dorážejí stovky alogenních. Atény jsou neobyvatelné, ze všech hledisek, a jsou tam čtvrti, zejména v centru, kde už Řekové nežijí. To je onen plán „velké výměny“, jak se aplikuje v celé Evropě.

Zlatý úsvit - pomoc potřebným

Zlatý úsvit – mezigenerační solidarita

Jestliže nadnárodní společnosti přinesou do Řecka práci, jak tvrdí, budou to práce právě pro vetřelce, kteří jsou málo placeni, protože jim na důstojném žití nesejde, stačí jim korporační almužna, aby šli dál.

Na druhé straně mají velice vážné problémy i naše ozbrojené síly, armáda, pro nás tak důležitá „dík“ našim sousedům, nepříliš přátelským Turkům, Bulharům a Albáncům. Pěkná společnost, která chce odjakživa s pomocí levice Řecko zničit.

Všichni si ale musí uvědomit, že dokud existuje Zlatý úsvit, nikdy to nedokážou… ať žije Evropa!

S kamarádem Kostasem žijícím v Bruselu před svátky rozmlouval Federico.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

24. dubna 1906 se v Madridu narodil vůdce španělského fašistického hnutí Falange Española (Falanga), politik a právník José Antonio Primo de Rivera. V následující občanské válce generál Francisco Franco porazil levicové republikány a Španělsku vládl až do roku 1975. Kult mučedníka Primo de Rivery však podle mnohých využíval velmi cynicky a falangisté byli politicky odstaveni.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív