Categorized | Politika, Zprávy ze světa

BBC a britská policie zlehčují skandál se znásilňováním dětí v Telfordu a kritizují „titulky, které ničemu neprospějí“

 

Telford sex gang

Jeden z mnoha muslimských gangů, tentokrát z Telfordu. Jeho členové – Ahdel Ali, 25, Mubarek Ali, 29, Mohammed Ali Sultan, 26, Tanveer Ahmed, 40, Mohammed Younis, 60 a Mohammed Islam Choudhrey, 53 – byli odsouzeni k mnohaletým trestům vězení v roce 2013. (Zdroj: Shropshire Star)

 

Autor: Liam Deacon

BBC, která podle kritických hlasů ignorovala skandál v Telfordu, označila v nejnovějším článku „čísla obětí za zveličená“.

Reportáž BBC také zpochybňuje tvrzení místní konzervativní poslankyně Lucy Allanové, že obětmi byly většinou bělošské dívky z dělnických vrstev, když cituje vyjádření policisty, podle nehož se běloši dopouštějí zneužívání dětí stejně často.

Místo aby se věnoval desítkám obětí, které předstoupily se svými příběhy, začalo veřejnoprávní britské médium svůj článek slovy vysokého policejního důstojníka, superintendenta Západní Mercie Toma Hardinga, podle něhož v řadách policie „panují značné pochybnosti“ o počtech zneužitých dívek.

„Nevěřím, že je to v Telfordu horší než v řadě dalších měst napříč Anglií a Walesem“, nechal se slyšet důstojník v reakci na obvinění z nečinnosti, včetně přehlížení dívek, které policisté našli v autech se staršími muži, rodiček ve věku 14 let nebo dívek, jež několikrát týdně užívaly antikoncepční pilulku „den poté“.

„Jak si vůbec můžeme být jistí bez nezávislého vyšetřování?“, reagovala na jeho slova labouristická poslankyně za Rotherham Sarah Championová. Mezitím už zazněly četné hlasy volající po podobné nezávislé zprávě o skandálu, jaká vznikla v Rotherhamu.

Dřívější vyšetřovaní v rámci policejní Operace Pohár (Chalice) odhalilo v Telfordu v období 2007-2009 přinejmenším stovku potenciálních obětí. Bylo však zatčeno jen devět pachatelů a s tím případ byl uzavřen. Jeden z mužů byl odsouzen za vraždu, obviněn z „groomingu“ (blíže k významu slova zde: grooming – pozn. DP) své oběti však nebyl.

Minulý víkend však list Sunday Mirror zveřejnil zjištění 18 měsíců trvajícího šetření, během něhož dospěly orgány i na základě žádostí podle práva na informace, rozhovorů s obětmi, charitativními pracovníky, místním poslancem a policisty k závěru, že v průběhu 40 let se mohlo obětmi stát až tisíc dívek.

Oběti označily 70 údajných útočníků a dokument spojil se zneužíváním i pět úmrtí. Terčem pedofilů, muslimů asijského původu, se v tomto městečku měly stát dokonce teprve jedenáctileté děti.

„Nikdy jsme netvrdili, že ty případy neexistují – vždycky pracujeme na aktuálních případech a snažíme se je vyřešit.“

Allanová kontrovala slovy, že „nikdo netvrdí, že po ulicích Telfordu dnes chodí tisíc obětí“. Údajné zločiny jsou podle ní však stejně jako v Rotherhamu dlouhodobého charakteru a velký díl rozhořčení směřuje proti možným snahám o jeho ututlání.

Policisté už čelí obviněním z pokusu telfordský skandál – stejně jako v Rotherhamu – ututlat poté, co byl policejní kaplan postaven mimo službu za zveřejnění informací a policejní charitativní organizace vyhodila jednu ze svých zaměstnankyň, která se pokusila o záležitosti promluvit.

„Řekl bych, že sexuální zločiny v Telfordu a Wrekin v podstatě přesně odpovídají složení obyvatelstva, takže žádná jedna část nepřevažuje nad jinou a my proti nim budeme zasahovat všude, kde na ně narazíme“, dodal Harding.

Jak však upozornil think tank Quilliam Foundation, muslimští asijští pachatelé jsou výrazně více zastoupeni v kategorii zločinu pouličního „groomingu“, přestože většinu pachatelů sexuálního zneužívání dětí tvoří běloši, stále ještě výrazná většina obyvatelstva Spojeného království.

Poslankyně Lucy Allanová se tento týden nechala slyšet, že asijští pachatelé útočí na děvčata z „bělošské dělnické vrstvy“ kvůli jejich původu a obvinila BBC, která podle ní dívky zradila, když o skandálu dostatečně neinformovala.

BBC však cituje i mluvčí skupiny Together Against Grooming (TAG – Společně proti groomingu) Ansara Aliho, který prý viděl důkazy naznačující, že mnohé oběti nebyly bělošského původu.

Ten řekl: „Studie úřadu Komisaře pro děti v Anglii (Children’s Commissioner for England) z roku 2013 naznačuje, že třetina obětí mohla být nebělošského nebo černošského etnického původu.“

TAG se označuje za muslimskou skupinu, jejímž cílem je „dát jasně najevo svůj rozhodný nesouhlas s tím, že rasistické extrémistické skupiny a další zneužívají této situace k výpadům proti muslimům a islámu tvrzeními, že mohou existovat náboženská a/nebo kulturní vysvětlení pro skutky těchto mužů.“

Zpráva Liama Deacona BBC and Police Play Down Telford Child Rape Scandal, Slam ‚Unhelpful Headlines’ vyšla na stránkách Breitbart 15. března 2018.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív