Pohroma jménem „gender“

A všechno to začalo na první pohled tak nevinně…

Autor: Gentleman Jim Crow

Jednou z nejpozoruhodnějších vlastností levice je její schopnost přivodit hluboké a často i nesmírně ničivé společenské změny jen pomocí slov. Její umné využití vymyšlených nebo novým, podvratným významem obdařených termínů jako rasismus nebo rovnost způsobil Západu větší škody, než o jakých si mohla Rudá armáda zdát. Mezi největší a nejškodlivější majstrštyky levice pak nepochybně patří slovo gender.

„Gender“ je slovo odvozené z latinského „genus“ – rod, druh, skupina. Až do roku 1955 se (v angličtině) užívalo výhradně k popisu gramatických kategorií v jazycích, jež přiřazují rod objektům, které nemají zjevné pohlaví. Tehdy se ale psycholog, sexuolog a horký uchazeč o titul nejzlotřilejšího a nejškodlivějšího kulturního marxisty 20. století John Money rozhodl tento termín využít, aby s jeho pomocí vytvořil terminologické rozlišení mezi biologickým pohlavím a pohlavím (genderem) coby společenskou úlohou.

Money byl velmi produktivní tvůrce a šiřitel verbálního i společenského jedu. Jako jeden z prvních se vědecky zabýval psychologií sexuální fluidity a tím, jak společenský konstrukt „genderu“ působí na jednotlivce. Přišel s označením parafilie, které mělo nahradit zavedenou perverzi a místo sexuální preference začal užívat sexuální orientace – přitažlivost podle něj totiž nemusela nutně být volní záležitostí. Byl rozhodným zastáncem teorie tabula rasa i operací ke změně pohlaví už v raném věku. Jednou z mnoha „hvězdných chvil“ jeho kariéry bylo doporučení, že po katastrofálně zpackané obřízce by se mělo přistoupit k operativní změně pohlaví u nemluvněte jménem David Reimer. Soudil totiž, že by mělo být možné vychovat ho jako děvče a této úloze ho uvyknout. Po dovršení patnáctého roku se ale Reimer vrátil k životu jako muž a zanedlouho poté si vzal život.

Moneyho práce zůstávala až do 70. let známá v podstatě jen v okruhu levicových akademiků a sexuálních deviantů, dokud nezačala koncept odlišnosti mezi biologickým pohlavím a společensky konstruovaným genderem hlásat i feministická teorie, podle které je lidská přirozenost v podstatě neutrální a na pohlaví založená sociální rozlišení jsou vytvářena arbitrárně.

Jakmile však dekonstruktivistický koncept genderu přijala za vlastní mainstreamová levice, začal rychle bobtnat, až fakticky nahradil pohlaví, přestože označuje něco úplně jiného. Pohlaví je nesporná biologická klasifikace s právě dvěma možnostmi, zatímco gender je kompletně vymyšlený levicový výtvor, naprosto subjektivní, který může znamenat cokoliv, co si zrovna umanete.

Jestliže je váš gender podmíněn chováním, a nikoliv vašimi vrozenými fyzickými charakteristikami, co vám brání v tom si gender libovolně vybrat? A pokud staré obnošené kategorie žena a muž dostatečně nevystihují vaší úžasnou odlišnost, proč si nepřimyslet svůj vlastní gender?

Jistá vysokým verbálním IQ disponující skupina tak jen pomocí proměny terminologie naprosto podkopala pojetí mužského a ženského pohlaví, základ života všech obratlovců, o lidské společnosti nemluvě. A pokud dokáží podrýt něco tak fundamentálního jako dvě pohlaví, dokáží zřejmě zničit cokoliv.

Skutečnost, že existují jen dvě pohlaví, ale desítky údajných genderů, je – nebo by alespoň být měla – konečným důkazem, že pohlaví a gender není totéž. První označuje biologickou kategorii, druhé pak mentální cvičení v mysl obluzujících marxistických blábolech. Kdyby byl koncept genderu bezpečně sekvestrován v blázinci, kterým je levý okraj intelektuálního spektra, nebyl to větší problém. Tím se však stává, jakmile začne prorůstat do každodenního užívání a tam stále více vytlačovat a nahrazovat pohlaví. Mnohým více vyhovuje pro svou výraznější politickou korektnost, někteří prudérnější lidé, často Američané, zase bývají choulostiví na slovo pohlaví, které považují za tak trochu neslušné kvůli jeho vztahu k pohlavnímu aktu.

Užíváte-li slovo gender, vědomky či nevědomky kapitulujete před kulturně marxistickým dekonstruktivistickým světonázorem. Když vám tak levičák řekne, že existuje 10 000 genderů a člověk může patřit k jednomu ráno a k jinému večer, má vlastně objektivně pravdu. Nemáte mu čím vzdorovat, protože slovo gender postrádá jakýkoliv zásadní význam: jen popisuje subjektivní, a proto nepoznatelné a neměřitelné pocity daného člověka.

Pokud by ale levičák chtěl něco podobného tvrdit o pohlaví, nevyvratitelné biologické kategorii a řádnému termínu, snadno jeho argument zničíte pomocí faktů a dat. Nikdy se tak nepouštějte do debat o genderu. Vždy reagujte termínem pohlaví. Na slovech záleží. Levice nemůže vyhrát debatu vedenou fakticky přesnými slovy, proto neustále přichází s pojmy novými a nesmyslnými.

Úvaha The Scourge of „Gender“ vyšla na webu Morgoth’s Review 14. září 2018.

3 Responses to “Pohroma jménem „gender“”

  1. E.X. napsal:

    To: Lucie Nemáte nejake clanky od Duka na toto tema? Jinak vztah muze a ženy v jednom cloveku tzv. Animus a Anima je běžně řešen i v psychologii či v okultnim díle Julia Evoly. Dokonalym vztahem muze á ženy se v alchymii rozumi androgyn. V Angličtině vyšla kniha o transhumanistickem principu a moderních androgynech. Ne každý z nich je jen hloupým vyznavacem lgbt+ prav.

  2. L.HRON napsal:

    Nejsem neomarxista ani zastánce levice, ale naopak jsem zastánce neignorování faktů. Hrajeme si, že víme všechno, ale nejen DNA „jsme objevili“ nedávno. Ve skutečnosti toho víme velmi málo. O toto téma se zajímal i Duke a je známo, že existují lidé, např. ženy s chromozomem XY, a muži XX. V Dominikánské republice se v jedné lokalitě z 95% rodí děvčata, ze kterých se během puberty stanou muži, čímž se potvrdilo, že lidský mozek je opravdu androgynní. Existují totiž geny DMRT1 a FOXL2, které během celého života člověka neustále soupeří. Proto dospělí lidé ztrácí občas své skutečné znaky a to i mentálně. Možná se snad ani neptejte, jaká změna nastane při aktivaci těchto genů. Nevyjadřuji se k amorálnímu chování a exhibici bláznů, ale k faktům. Nicméně dle mě je amorální chování i skutečnost, že člověk je jediným druhem na světě, kde 70% smečky musí v boji o přežití sedět a čekat, zda to 30% smečky zvládne nebo ne a v případě prohry se nepříteli poddat. Toto je dle mě víc zvrácený model, který si zaslouží zamyšlení než to, zda je všech x desítek tisíc genů z několika miliard bází v 1 z 46 chromozomů u každýho stejný nebo ne.

  3. Martin Rubáš napsal:

    Tlak neomarxistů se stupňuje na všech frontách. Inkluze ce škosltví, tlak na masovou migraci, tlak korporací jako facebook a google na cenzuru, vnucování multikulti a lgbt supermarkety… Musíme se bránit, jinak je snámi konec.
    http://www.epshark.cz/clanek/232/tlak-progesivisticke-levice-graduje

Trackbacks/Pingbacks


Carl Schmitt: Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958

Glossarium - Záznamy z let 1947 až 1958***
Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958
***
U nakladatelství Academia právě vyšlo bezmála tisíci stránkové Glossarium Carla Schmitta s jeho sešitovými záznamy z let 1947 až 1958.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Martin Heidegger – Úvahy II–VI Černé sešity 1931–1938

Úvahy II–VI (Černé sešity 1931–1938)***
Černé sešity 1931–1938
***
Od roku 1931 do začátku 70. let si Martin Heidegger zaznamenával své myšlenky do sešitů vázaných v černém voskovaném plátně. Záznamy nejsou datovány, ale představují svérázný myslitelský deník, který nechává čtenáře nahlédnout hluboko do autorovy mysli, ať už jde o jeho filosofické dílo, či o to, jak si představoval obrodu Německa nacionálním socialismem po 1. světové válce a jak byly jeho představy faktickým vývojem zklamávány. V rámci obsáhlého Heideggerova díla, které sám na sklonku života uspořádal a rovněž určil, v jakém pořadí mají jednotlivé svazky vycházet, bylo 34 „černých sešitů“ zařazeno až na úplný konec jako svazky 94–102. První sešit (Úvahy I) se nedochoval. Až do zveřejnění v předchozím desetiletí nesměli mít k těmto zápiskům přístup ani specializovaní badatelé.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Ladislava Chateau – Bylo jich pět …: Kolaborace, trest a rozpory

Ladislava Chateau - Bylo jich pět ...: Kolaborace, trest a rozpory***
Bylo jich pět – Robert Brasillach, Marcel Jouhandeau, Ramon Fernandez, Jacques Chardonne a Pierre Drieu La Rochelle
***
Soubor pěti profilů významných francouzských spisovatelů, kteří přijali v letech 1941 a 1942 pozvání do Výmaru na spisovatelské kongresy pod taktovkou nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

À propos

„Potřebujeme třetí obraz člověka a života. Odmítnout dnes Washington a Moskvu neznamená jen politickou, ale také morální volbu: znamená odmítnutí amerických měst i komunistických koncentráků. Oba vzorce industriálního gigantismu budí vnější zdání moci, ale ve skutečnosti se ženou do propasti. Oba systémy jsou redukovány na to, že slepě následují požadavky monstrózního růstu. Nechaly kolem sebe šířit potopu a ženou se řekou, z níž už nějakou dobu není vidět břeh. Posláním Evropy je vybudovat hráze, které mohou tlumit konzumní společnost. Při absenci Boha musíme ustanovit moc, která stojí nad impériem moderního světa a nad říší kapitálu i účetních rozvah.“

Maurice Bardèche

Archív