Categorized | Zprávy ze světa

Georgi Floydovi se spravedlnosti dostalo

George Floyd

George Floyd

Autor: Greg Johnson

Volání po spravedlnosti za smrt Trayvona Martina i Michaela Browna bylo jeden velký podfuk. Oba totiž byli kriminálníci, kteří zemřeli kvůli své hlouposti, jež je ponoukala napadnout ozbrojeného muže. Totéž platí i pro Ahmauda Arberyho.

Dostali, co si zasloužili.

(Herec) Jussie Smollet a (automobilový závodník) Bubba Wallace se klamně snažili vydávat se za oběti zločinů z nenávisti. Falešné zločiny z nenávisti však jsou velice skutečné zločiny z nenávisti proti bělochům. S kariérou obou slavných černochů by měl být amen a oni sami by měli za své provinění putovat za mříže.

V Americe žije přes 40 milionů černochů – to nedokáže hnutí Black Lives Matter najít alespoň jedinou skutečnou oběť rasismu?

Po zveřejnění záběrů zatýkání George Floyda z policejních kamer nyní máme v rukou důkaz potvrzující to, co rozumní lidé dávno tušili: George Floyd nebyl obětí policejní brutality nebo nespravedlnosti.

Dosud jsme až do omrzení slyšeli příběh o tom, jak Floyda bez dobrého důvodu srazil na zem brutální policista, který mu následně skoro devět minut klečel na krku, zatímco Floyd úpěnlivě naříkal, že nemůže dýchat, než se nakonec skutečně udusil.

Derek Chauvin byl kvůli této podobě příběhu vyhozen od policie a obviněn z vraždy, trojice jeho kolegů byla vyhozena také a obviněna ze spolupodílnictví.

Na základě téhož příběhu se Amerika už více než dva měsíce zmítá v křečích rasových nepokojů, při kterých zemřely desítky lidí, spousta dalších utrpěla zranění a škody na majetku a živobytí občanů přesáhly miliardu dolarů.

Mnoho faktů však do této vyprávěnky nezapadá.

Pitva George Floyda odhalila, že se neudusil, ale zemřel na selhání srdce. Trpěl srdeční chorobou i virem COVID-19. V jeho těle koloval silný opiát fentanyl i metamfetamin. Podle soudního patologa tyto drogy přispěly k jeho smrti. (Zjištěny byly i stopy konopí.)

George Floyd

Koncentrace fentanylu (vč. jeho metabolitu norfentanylu) u Floyda byla 20,6 ng/mL, tedy více než trojnásobek smrtelné dávky. Nejvyšší doložená koncentrace, kterou uživatel přežil, byla doposud udávána na 4,6 ng/mL.*

Když odhlédneme od těchto skutečností, Floyda zadrželi, když se očividně zfetovaný snažil odjet poté, co se pokusil udat falešnou bankovku. Měli ho policisté jednoduše nechat běžet? Samozřejmě ne. Museli Floyda nějak dostat z jeho vozu a provozu, tak aby nemohl ohrožovat sám sebe i své okolí.

Člověk, který přivolal policisty, označil Floydovo chování za podivné, což se vší pravděpodobností značí bud vliv drog nebo mentální poruchu, tedy velice rizikové faktory.

Ukázalo se také, že Floyd má bohatý trestní rejstřík, kde se zvlášť vyjímalo ozbrojené přepadení, při kterém mířil těhotné ženě na břicho zbraní. George Floyd byl opravdový ksindl.

Krom toho je využití kolena na krku pro zadržení odpor kladoucího podezřelého platnou policejní metodou, jak tedy mohli Chauvina obvinit z vraždy?

Konečně jsme celou dobu neviděli jediný důkaz, že by ve Floydově smrti sehrála roli rasa. Nebyl zatčen, protože byl černoch, ale protože spáchal zločin. Policista proti němu nepoužil sílu, protože byl černoch, ale protože nespolupracoval. Dva z kvarteta zasahujících policistů nebyli běloši. Říkat proto, že Floydovo úmrtí mělo co do činění s jeho rasou, není ničím jiným než nepodloženým tvrzením, milionkrát zopakovaným a zesíleným médii a štváči z BLM.

Nyní tedy s jistotou víme, že to celé byla habaďůra. Co ukazují záběry z kamer na těle policistů?

V prvé řadě fakt, že George Floyd lhal, nespolupracoval a choval se vyšinutě a hrozivě.

  • Podle svých trpěl silnou klaustrofobií, takže nemohl sedět v policejním voze, což očividně nebyla pravda, jelikož ve své vlastním autě sedět zvládal.
  • Dvakrát lživě řekl, že není pod vlivem drog.
  • Opakovaně si nenechal od policistů nasadit želízka.
  • Opakovaně odmítnul nastoupit si do policejního auta.
  • Opakovaně tvrdil, že nemůže dýchat ještě předtím, než skončil na zemi s Chauvinovým kolenem na krku. Jelikož už předtím očividně lhal, dává smysl, že se Chauvin stavěl k jeho stížnostem skepticky. Nezapomínejme také, že podle závěrů provedené pitvy Floyd nezemřel udušením.

Zadruhé pak video ukazuje, že se policisté k Floydovi chovali s mírou trpělivosti a profesionality, nad kterou mohu jen uznale pokývat hlavou. Nikdo nemůže říct, že by Chauvin ztratil trpělivost nebo se na Floydovi nějak vybíjel.

Ať si laskavý čtenář položí otázku, zda by v totožné situaci dokázal zachovat klid a rozvahu. Za sebe mohu říct, že bych se neudržel. Hlavou mi běželo: „Proč nedáme policii uspávací šipky, aby mohli tyhle existence jednoduše uspat“? Toto video ve mně vyvolává maximální respekt k policistům, kteří se musejí den co den vypořádávat s vyšinutými zločinci typu George Floyda.

Stal se George Floyd obětí nespravedlnosti? Ne, zemřel proto, že

1) spáchal zločin,

2) odmítl spolupracovat s policií a

3) byl tak zfetovaný, že se nedokázal vypořádat se zatýkáním.

Kdyby kteroukoliv z těchto věcí neudělal, byl by – spolu s mnoha dalšími – dnes naživu. George Floyd si za svou smrt mohl výhradně sám. Nebyla to vražda, ale předvídatelný výsledek jeho mizerného charakteru a špatných rozhodnutí. Dostal, co mu náleželo.

George Floydovi se dostalo spravedlnosti.

Nyní musíme zajistit spravedlnost také pro Dereka Chauvina a jeho bývalé kolegy, stejně jako pro miliony Američanů, jejichž život převrátil naruby tento ohromný švindl, zosnovaný vedením města Minneapolis, státu Minnesota, hnutím Black Lives Matter, systémovými médií a krajní levicí – kterým tak úslužně napomáhali zbabělí eunuši z řad „slušné“ pravice.

Kdybych byl Donald Trump, strávil bych několik následujících týdnů zatýkání předáků BLM a Antify na základě zákonů proti podněcování povstání – a stejně by se vedlo i jejich spojencům ve státních a městských vládách – za zločiny, kterých se dosud dopustili. Jakmile by levicové monstrum přišlo o svůj mozek, omilostnil bych Dereka Chauvina i s jeho kolegy a udělal si popkorn.

„Ale to přece nešlo! Černoši by spálili celou zemi na popel!“

Pokud vaše prvotní reakce zněla nějak takto, vybízím vás, abyste se nad ní zamysleli. Derek Chauvin, jeho kolegové i celá planeta se stali obětí očividného podvodu. Pokud nedokážeme udělat správnou věc a říct dost, nedáváme tím vlastně najevo, že si musíme vybrat: buď budeme mít v Americe spravedlnost, nebo černochy? Já osobně jednoznačně volím spravedlnost, což je miliontýaprvý důvod, proč jsem pevně přesvědčen, že černoši a běloši v Americe se musejí rozejít každý po své vlastní cestě. Potřebujeme rasový rozvod.

Úvaha Grega Johnsona George Floyd Got Justice vyšla na stránkách Counter-Currents Publishing 6. srpna 2020.

* https://www.acsh.org/news/2017/02/02/fentanyl-overdose-dont-count-naloxone-save-you-10822

Carl Schmitt: Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958

Glossarium - Záznamy z let 1947 až 1958***
Glossarium – Záznamy z let 1947 až 1958
***
U nakladatelství Academia právě vyšlo bezmála tisíci stránkové Glossarium Carla Schmitta s jeho sešitovými záznamy z let 1947 až 1958.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Martin Heidegger – Úvahy II–VI Černé sešity 1931–1938

Úvahy II–VI (Černé sešity 1931–1938)***
Černé sešity 1931–1938
***
Od roku 1931 do začátku 70. let si Martin Heidegger zaznamenával své myšlenky do sešitů vázaných v černém voskovaném plátně. Záznamy nejsou datovány, ale představují svérázný myslitelský deník, který nechává čtenáře nahlédnout hluboko do autorovy mysli, ať už jde o jeho filosofické dílo, či o to, jak si představoval obrodu Německa nacionálním socialismem po 1. světové válce a jak byly jeho představy faktickým vývojem zklamávány. V rámci obsáhlého Heideggerova díla, které sám na sklonku života uspořádal a rovněž určil, v jakém pořadí mají jednotlivé svazky vycházet, bylo 34 „černých sešitů“ zařazeno až na úplný konec jako svazky 94–102. První sešit (Úvahy I) se nedochoval. Až do zveřejnění v předchozím desetiletí nesměli mít k těmto zápiskům přístup ani specializovaní badatelé.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Ladislava Chateau – Bylo jich pět …: Kolaborace, trest a rozpory

Ladislava Chateau - Bylo jich pět ...: Kolaborace, trest a rozpory***
Bylo jich pět – Robert Brasillach, Marcel Jouhandeau, Ramon Fernandez, Jacques Chardonne a Pierre Drieu La Rochelle
***
Soubor pěti profilů významných francouzských spisovatelů, kteří přijali v letech 1941 a 1942 pozvání do Výmaru na spisovatelské kongresy pod taktovkou nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse.
***
Objednávejte ZDE nebo ZDE
.

Víte, že…

29. března 1895 se v Heidelbergu narodil německý spisovatel, filozof, publicista, entomolog a veterán obou světových válek Ernst Jünger. Jako mladý se proslavil svým válečným románem V ocelových bouřích, ve výmarské éře se řadil k předním postavám tzv. konzervativní revoluce. Odmítl přímou spolupráci s národně socialistickým režimem, po válce se pak z politické arény stáhl úplně, i tak však výrazně ovlivnil některé proudy pravicového myšlení, a po zbytek svého dlouhého života se věnoval literární tvorbě.
29. března 2012 zemřel na selhání srdce ve věku pouhých nedožitých 50 let pravicový anglický intelektuál, politik, spisovatel a brilantní řečník Jonathan Bowden, od 90. let aktivní nejprve v Konzervativní straně, následně v řadách BNP i různých menších uskupení.

À propos

„Potřebujeme třetí obraz člověka a života. Odmítnout dnes Washington a Moskvu neznamená jen politickou, ale také morální volbu: znamená odmítnutí amerických měst i komunistických koncentráků. Oba vzorce industriálního gigantismu budí vnější zdání moci, ale ve skutečnosti se ženou do propasti. Oba systémy jsou redukovány na to, že slepě následují požadavky monstrózního růstu. Nechaly kolem sebe šířit potopu a ženou se řekou, z níž už nějakou dobu není vidět břeh. Posláním Evropy je vybudovat hráze, které mohou tlumit konzumní společnost. Při absenci Boha musíme ustanovit moc, která stojí nad impériem moderního světa a nad říší kapitálu i účetních rozvah.“

Maurice Bardèche

Archív