Categorized | Analýzy, Politika, Texty

Srazit hospodářství na kolena, zažehnout města, nakazit lidi aneb zlovolný plán, jak vtisknout Americe novou podobu

Protestující před fastfoodem, Minneapolis 29. května 2020

Protestující před fastfoodem v Minneapolis 29. května 2020

Autor: Mike Whitney

Americký národ, země i její demokracie jsou v obležení. Protivník momentálně vede trojitý výpad proti prezidentskému úřadu s cílem odstranit stávající vládu a místo ní nastolit svou vlastní loutku. Takový byl cíl od počátku, jakkoliv to mnohým přes chaotický vír událostí nebylo úplně jasné. Před našimi zraky tak špinavé triky z předvolební kampaně (Russiagate) dozrávají v otevřený, generální útok na prezidentský úřad, při němž se hraje o všechno.

Na první letmý pohled je terčem tohoto útoku Donald Trump, neotesaný realitní magnát z New Yorku, šokujícím způsobem katapultovaný do Bílého domu v listopadu 2016. Skutečným cílem je však samotný úřad, všeobecně uznávané „sídlo moci“, které by mělo podle nepřítele zůstat pod kontrolou lidí, kteří zemi fakticky vlastní. Mám na mysli nelítostné oligarchy, jejichž chapadla jsou omotána kolem Wall Streetu, masmédií, soudů, Kongresu, Demokratické strany nebo mocných zájmů v národně-bezpečnostním státu ve státě. To všechno jim víceméně patří a nemají náladu vystavovat to všanc respektováním výsledků nahodilých a bizarních voleb, které nedopadly podle jejich představ.

Opakuji, o Trumpa zde nejde zdaleka tolik, jako o bezskrupulózní hráče v pozadí, kteří poslední čtyři roky tahali za nitky s cílem zvrátit výsledky voleb z roku 2016 a nastolit kandidáta dle svých představ. Pokud vás nejnovější odhalení o Obamově zapojení do špionážní operace za účelem odstranění Trumpa z úřady nepřesvědčily, že vysocí činitelé (ve vládě, FBI, CIA, NSA, na ministerstvu spravedlnosti i v médiích) se aktivně účastnili puče proti zvolené vládě, nejspíš byste měl přestat číst a strčit hlavu zpátky do písku, kde jí bude lépe. Tyto řádky jsou určené těm, kdo se umějí prodírat houštinami dezinformací a dobrat se toho, co se v hrubých obrysech skutečně děje: chladnokrevný boj o moc, kde se neberou zajatci.

Souběh krizí ohrožujících stabilitu – náhoda nebo promyšlená zrada?

Naší společností v současnosti zmítá hned několikero krizí: Zdravotní (Covid-19), hospodářská (bobtnající nezaměstnanost a nevyhnutelný propad ekonomiky) a masové společenské nepokoje. Všechny tyto krize jsou velice skutečné, zároveň ale také bez výjimky využívané pro politický zisk. Prezidentský úřad je jen jedním z mnoha terčů této rozsáhlé operace – před našimi zraky dochází k bourání celé společnosti a jejímu vytváření nanovo. Každá instituce včetně např. státního vzdělávání nebo podoba pracovního procesu čelí až brutální výzvě a snahám o revizi. Naše dějiny, ikony, hrdinové, zvyklosti i tradice čelí soustředěné palbě. Přestali jsme být národem, spojeným sdílenou kulturou, původem a ideologií – jsou z nás teď otrokáři a rasisté, kteří si nezaslouží základní osobní bezpečnost, respekt ani svou vlastní představu o tom, jak naší země vznikla, kdo se podílel na jejím zrodu a na jakých zásadách byl stát vybudován. To vše dnes mizí působením anonymní skupiny pletichářských elit, jež pracují za oponou mediální propagandy, politických triků a nyní také v pozadí hnutí za „rasovou spravedlnost“.

Věříte podobně jako já, že tyto krize krátce po listopadovém hlasování zmizí jako mávnutím kouzelného proutku? Z ničeho nic se objeví spásná vakcína, zástupy aktivistů se sbalí a rozejdou do svých domovů a ekonomika zázračně ožije, jakmile se úřadu chopí demokraté, se sliby dalšího kola utažených opasků a následného štědrého rozdávání Wall Streetu. Zní vám to přehnaně cynicky, nebo považujete naše vládce za dostatečně prohnané, aby takovýto plán zosnovali?

Lépe by snad bylo zeptat se desetitisíců obětí amerického barbarismu po celém světě. To oni nejlépe rozumí tomu, kam až jsou tito žoldáčtí vládci loutek ochotni zajít, aby posílili své sevření moci, a tak zaručili pokračující nestoudné zisky amerických megakorporací. Jak se v roce 2005 nechal při převzetí Nobelovy ceny slyšet spisovatel Harold Pinter:

[Každý ví, co se stalo v Sovětském svazu a po celé východní Evropě během poválečného období: systematická brutalita, rozšířené násilí, bezohledné potlačování mezávislého myšlení. To všecko bylo plně doloženo a ověřeno.

Ale americké zločiny v témže období byly zaznamenány pouze povrchně, neřkuli dokumentovány, neřkuli uznány, neřkuli vůbec rozeznány jako zločiny. Mám za to, že se na to musíme zaměřit, a že pravda má značný vliv na to, v jakém je dnes svět postavení.

Ačkoliv bylo do jisté míry omezeno existencí Sovětského svazu, jednání Spojených států po celém světě vedlo k jasnému závěru, že mají carte blanche, aby prosazovaly svou vůli. /První úryvek projevu vložen redakcí DP./]

„Zločiny Spojených států byly systematické, neustálé, zvrhlé, bezohledné, ale hovořilo o nich fakticky jen velmi málo lidí. To musíte Americe předložit. Prováděla na celém světě zcela čistou mocenskou manipulaci a maskovala se jako síla všeobecného dobra. To je skvělý, dokonce vtipný, velice úspěšný akt hypnózy.“

Méně vtipné ovšem je, když se v hledáčku zbraní ocitnou Američané samotní a my tak náhle zjistíme, že se o naši chatrnou existenci eminentně zajímají globalistické síly. Nikdo to vlastně nečekal, ale stalo se.

Sledovali jste výjevy pouličního násilí v Seattlu a Portlandu? Ptali jste se, proč policie nic nedělá, zatímco v černém zakuklení násilníci ničí veřejný majetek, strhávají sochy a útočí na policejní velitelství? Napadlo vás, proč starosta i média vytrvale tleskají výtržnictví a zlehčují rozsah zničeného veřejného i soukromého majetku? Skutečně jde o George Floyda, policejní brutalitu a rasovou spravedlnost, nebo přihlížíme plánované rebelii úderných jednotek Demokratické strany, která má destabilizovat zemi, zbavit se Trumpa a nastolit autoritářský policejní stát?

Komu tyto násilnosti a ničení spojené s BLM prospívají? Kdo má užitek z Antify? Anonymní komentátor na webu The Unz Review to myslím shrnul velice trefně, když napsal:

Antifa je podporovaná státem. FBI i CIA s nimi dlouhodobě udržují styky a umožnují jim působit jako pouliční milice neoliberálního režimu proti lidem, které stát skutečně nenávidí. Plán zřejmě byl vyvolat masakr civilistů a ten následně využít proti Trumpovi, což se zatím nezdařilo.

Celé to působí jako špatný vtip. Antifa by se dala rozbít během pár dní – kdyby se o to stát snažil. Takto však působí na sociálních sítích a chatech beztrestně, protože FBI v nich vidí spojence. To by se mohlo změnit, kdyby někdy podnikli útok proti systému, prozatím však zůstávají vycvičeným psem státu ve státě.“

Nikdo nevěří, že by vláda neznala identitu hlavních potížistů, stejně jako je jasné, že nepokoje a rabování slouží politické agendě, jež si klade za cíl rozšiřovat nepokoje a rasové násilí do té míry, aby se unavená veřejnost nechala přesvědčit, že se z celé země stala nezvladatelná zóna boje všech proti všem. Demokraté pochopitelně riskují, že se jim to povede až příliš úspěšně a přesvědčí voliče, že spirálu vedoucí zemi do chaosu sami pokradmu roztáčejí. Zde se otevírá prostor pro média, aby sehrála svůj part při utváření narativu, v němž otisky demokratů z vražedné zbraně jednoduše zmizí. Zatím zdá se tato strategie slaví úspěch.

Vzrůstající neklid ve společnosti tak není žádnou spontánní erupcí nahromaděného rozhořčení nad zacházením s americkými černochy. Je to součást temného politického úkladu: zničit Trumpa a zdiskreditovat jeho převážně bělošské voliče nižšího socioekonomického postavení z někdejšího průmyslového srdce Ameriky, po celou generaci úpícího pod demokratickými činiteli vedenou politikou imigrace a liberalizace obchodu. Tato skupina se nyní stala největší překážkou plánů globalistů spálit hospodářství na popel, přepsat dějiny naší zemí a přebudovat státní aparát tak, že se vyrovnané rozpočty a volný pohyb kapitálu stanou ústředními organizačními zásadami budoucích vlád. Elity tedy jinými slovy vyhlásily válku Americe se záměrem vydláždit cestu jakési Valhalle kapitalismu, majestátnímu chrámu nenasytných monopolistů.

Proto také demokraté ve své značně cynické analýze fenoménu BLM nekladou nějaký zvláštní důraz na inkluzi ani asimilaci: ve skutečnosti o ně nestojí, raději využijí „identitu“ a „rozmanitost“ jako hůl na své nacionalistické protivníky, tj. příslušníky pracující vrstvy, kteří volívali demokraty, ale když jim konečně došlo, že strana už jim výměnou za jejich podporu není ochotná nechat ani ubohé zbytky z hodovního stolu, změnili barvy. Nezapomínejme, že nacionalismus či vlastenectví (vyberte si označení, které se vám líbí) představuje úhlavního nepřítele globalismu, vize světa bez hranic, ovládaného nadnárodními korporacemi, světa bez omezení toků kapitálu do všech možných zdrojů zisku nebo investic na celé planetě. Paul Craig Roberts ve svém nedávném článku umně vystihnul konflikt mezi „asimilací a rozmanitostí“:

Americký multikulturalismus mohl fungovat, kdyby zachoval svůj důraz na asimilaci a nedošlo k jeho úmyslnému přesměrování k ‚rozmanitosti‘…. Byli to bělošští liberálové, kdo rozbil nadějné vyhlídky multikulturalismu vštěpováním nenávisti k bělošským utlačitelům do hlav černochů. Globální korporace pak přispěly demontáží žebříku sociální mobility…

Multikulturalismu může fungovat v prostředí bez většího napětí a nepřátelství, jakmile jsou ale tyto záměrně vytvořeny, šance na mírumilovné multikulturní soužití zanikají. Antifa, Black Lives Matter, bílí liberálové v médiích, Demokratické straně nebo na univerzitních fakultách freneticky pracují na tom, aby multikulturalismus v Americe selhal. To pochopitelně znamená také to, že ke dnu půjde i jimi tolik nenáviděná Amerika.“

Zní to velice přesvědčivě, že? Nemýlí se ani v nařčení demokratů z podněcování rasového napětí. „Nepřikrmují“ tyto polarizující tendence proto, že by chtěli zlepšit životy černochů kvalitnějším vzděláváním, všeobecnou zdravotní péčí, lépe placenými pracovními pozicemi nebo zajištěním bezpečnosti.  Ó nikoliv, o takových věcech nebudou ani mluvit, jako by vůbec neexistovaly. Místo toho využívají BLM, Covid-19 a potápějící se ekonomiku ke zničení Trumpových volebních vyhlídek a k přípravě Američanů na hospodářský šok, který přijde záhy poté. Všechno to směruje k „Velkému resetu“, plánu elit na restrukturalizaci ekonomiky pro ještě snazší cestu bohatství směrem vzhůru, k parazitické třídě.

Švindlepidemie Covid-19 je snad ještě hanebnějším vektorem ofenzivního plánu. „Vcelku banální“ infekce (která zabíjí mezi jedním z dvou set a jedním z tisíce lidí) byla médii přifouknuta pro vyděšení veřejnosti, oslabení normálních vztahů, ztížení těsného fyzického kontaktu a zasazení co největšího úderu křehké psychice milionů lidí po celém světě. Rozpoutala se kampaň pro izolaci lidí, tak aby propadli strachu, ztratili nezávislost a dali se snáz ovládat zrůdami, jež tuto zlovolnou situaci zosnovaly. Přečtěte si následující úryvek z článku Russe Bangse na Off-Guardian:

„Západní civilizace vede pod vedením americké vlády a médií masovou kampaň psychologického teroru, jež si klade za cíl odvést pozornost od hroutící se ekonomiky, vytvořit další ospravedlnění pro pokračující drancování Wall Streetem, radikálně vystupňovat policejní stát, hluboce traumatizovat lidi, aby se podvolili v absolutní sociální konformitě a jako třešničku na dortu má také dále prohloubit protispolečenskou a nelidskou atomizaci lidí…

Lidé zatím nenašli odvahu postavit se pandemické vládě teroru, která má ze světa vymazat poslední zbytečky lidství a společenství, tam kde přežívaly a hlavně tam, kde se znovu začínaly formovat… Jakákoliv forma mezilidských vztahů, od přátelství a lásky přes přátelské společenské sešlosti a kluby až po sociální a kulturní hnutí se v těchto podmínkách stala v podstatě nemožnou. v ohrožení se tak ocitlo samotné pojetí sdíleného lidství… Jak napsala Hannah Arendtová v knize Původ totalitarismu:

‚Mnozí si všimli, že terorem lze ovládat jedině ty, kdo jsou od sebe izolováni, proto je vytvoření takovéto izolovanosti jedním z hlavních cílů tyranských vlád. Izolace se může stát počátkem teroru, na každý pád se mu v ní nejlépe daří a izolace také bez výjimek v teror ústí – izolovaní lidé jsou z definice bezmocní‘.“

Konečným cílem covidové kampaně je masa vystrašených, poslušných a bezmocných jednotlivců, ochotných vykonat za skoupý peníz jakoukoliv uloženou špinavost. V prvé řadě jde o peníze a moc.

Jsme přesvědčeni, že americký národ i jeho instituce čelí útoku a že Covid-19, BLM i plánovaná demolice ekonomiky představují trojí vektor ofenzivy, jež má rozštěpit zemi, přepsat její dějiny, zotročit její lid a přichystat scénu pro nový, upravený systém, v němž bude drtivou většinu bohatství země ovládat hrstka mocichtivých mandarínů, kteří se při ukájení svých mocenských choutek nezastaví před ničím

Zmařit tento plán půjde jen s vynaložením výjimečného úsilí.

Úvaha Mikea Whitneyho Crash the Economy, Burn the Cities, Infect the People: the Evil Plan to Remake America vyšla na stránkách Unz Review 28. července 2020.

One Response to “Srazit hospodářství na kolena, zažehnout města, nakazit lidi aneb zlovolný plán, jak vtisknout Americe novou podobu”

  1. Andrew napsal:

    Přitom v USA mají obojí explozi korony i nepokoje. Východní Asie vše nezavřela a korony má málo i díky disciplíně obyvatel. Korona je na míru udělaná proti Američanům, kteří ji šíří v zájmu své svobody.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív