Categorized | Rozhovory, Politika

Social Architects (26): Rozhovor s představitelem panafrické nacionalistické skupiny

Social Architects

Social Architects (26)

Autor: Chris Roberts

Social Architects (26) je černošská identitární organizace působící v americkém Washingtonu D. C. V jejím čele stojí někdejší zaměstnanec ministerstva národní bezpečnosti Ayo Kimathi. „SA-26“ vyznává a podporuje panafrikanismus, vymezuje se proti homosexualitě nebo státu ve státě (tzv. Deep state). Chris Roberts vyzpovídal přes e-mail zástupce SA-26, který požádal, aby jeho odpovědi zůstaly plně v původním znění.

Chris Roberts: V programovém prohlášení vaší organizace stojí:

Social Architects (26) se věnují podpoře černošských skupin, organizací, společenství, regionů a/nebo zemí, jež se snaží ochránit své tradiční rodiny i kultury před nežádoucími hrozbami…

Jaké „hrozby“ jsou podle vás nebezpečnější a kdo za nimi stojí?

Social Architects (26): Jako největší nebezpečí pro Afričany (v orig. „Afrikan people“ místo obvyklé podoby „African“, překládáme ovšem běžným způsobem) po celém světě vnímáme:

  • Nápor homofilie – systematická, organizovaná a nucená glorifikace a vnucování homosexuality a/nebo pedofilie. Tato forma útoku je nejnebezpečnější, nejzhoubnější a nejvíce smrtící především pro svou neviditelnost. Černoši nechávají cizí, oslabující, nemorální, škodlivou a nechutnou sexuální kulturu proniknout, konkurovat a nakonec svrhnout základy africké kultury, tj. vyvážený vztah mezi černým mužem a černou ženou. Promění nás v nemorální lid, který przní a zneužívá vlastní děti a přiživuje rozklad našich rodin. Pokud nebude tato ohavnost přemožena, nakonec tento euro-asiatský kulturní imperativ coby náhražka naší kultury učiní Afričany nehodnými dalšího života na naší planetě. Staneme se zvrácenou rasou, bez jakékoliv hodnoty pro civilizaci. Zabíjí to v Afričanovi Afričana a nahrazuje naši identitu a kulturu tím nejohavnějším chováním, jaké kdy Země poznala.
  • Chemická/biologická válka – Bill a Melinda Gatesovi, Anthony Fauci (zastánce výzkumu zisku funkce /GoFR/) a další vyznavači eugeniky jsou podle všeho odhodláni provést globální genocidu černochů. Využívají k tomu metody jako „vakcinace“ (dobrovolná otrava), plánované rodičovství (vraždění dětí), kontrola růstu populace (genocida), nekvalitní potraviny, kulturně ničivá socio-sexuální kultura (homofilie) atd.… Prostřednictvím organizací jako WHO nebo CDC a jim podobných ospravedlňují svou psychopatickou masovou genocidu Afričanů. Jen na okraj: Vědci zjistili, že koronavirus, který v roce 2020 zabíjel lidi po celém světě, působí na černochy i bělošské Anglosasy, zřejmě však nemá tentýž dopad na „aškenázské Židy“.
  • Rasové míšení – dobrovolné nebo vynucené míšení Afričanů (černochů) s jinými skupinami. V případě míšení s bělochy bývají velmi často plodem těchto svazků mulati (jako Barack Obama), kteří v otázkách rasy zaujímají postoje směřující proti Afričanům, v souladu se zájmy svých bělošských rodičů. Rasové míšení jako důležitý nástroj sociální integrace sehrálo v průběhu uplynulých 6 000 let zásadní roli při likvidaci černošské civilizace i vyhlazování černošských populací. Viditelné příklady najdeme ještě dnes v Tazmánii (sic!), Argentině, na severu Afriky a v menší míře také v zemích jako Jižní Afrika nebo Angola.
  • Přímá rasová agrese – přímá rasová agrese zahrnuje vše od války, kolonialismu, neokolonialismu, ekonomického terorismu, policejní brutality, plánování a organizace vražd schopných černošských vůdců, sabotáž infrastruktury (likvidace nezávislých černošských organizací ve stylu COINTELPRO), pošpinění pověsti rasy (oslabení úcty k rase nebo jejím příslušníkům za pomoci médií), záměrná podpora řevnivosti a chaosu mezi černošskými skupinami k jejich újmě, oslabování černošské ekonomiky záměrnou sabotáží zemědělství i průmyslu, masové věznění a kriminalizace černošských mužů, žen i dětí, jež černochům znemožňuje zapojit se do kvalifikovanějších sektorů ekonomiky až po podněcování a podporu rozkladu vztahů mezi černochy a černoškami.
  • Mobuty – vytváření a podpora černých zrádců rasy, kteří vědomě slouží zájmům nepřátel afrického lidu výměnou za skutečné či domnělé osobní výhody.
  • Jarmulky (alias židé, aškenázové, sefardi, komunisté, marxisté, socialisté, liberálové atd.….) jsou hlavními architekty těchto ohrožení přežití Afričanů. Velmi často se opírají také o pomoc:
    • Bělochů (např. Anglosasové, běloští nacionalisté atd…)
    • Asiatů (např. Arabové, Indonésané jako v Západní Papui, Peršané atd…)
    • Mulatů (lidé s jedním bílým a jedním černým rodičem. ** Neplatí pro všechny mulaty, ale dějiny ukazují na jejich obecný sklon pracovat ve prospěch té které skupiny utlačující černochy.**)

CR: Vaše organizace nabízí službu, již nazýváte „reafrikanizací“: pomoc černochům s přechodem „od eurocentrického hodnotového systému k afrocentrickému“. Jak byste tyto dva hodnotové systémy popsal?

SA-26: Mezi hlavní africké hodnoty počítáme:

  1. Respekt a vědomí hodnoty rozvoje rodiny, společenství a národa.
  2. Úcta ke stáří, dospělosti, mužství, ženství i dětství jako zásada.
  3. Podpora silných a věrných (partnerských) vztahů černých mužů a žen.
  4. Dostat černochy do pozice, kdy sami rozhodují o svém osudu, místo aby byli hračkou euro-asijských rozhodnutí.
  5. Zdárné a vítězně zakončené soupeření s ostatními skupinami v intelektuální produkci.
  6. Ochrana naší rasy před ohroženími našeho přežití i budoucnosti našich dětí.

Mezi evropské hodnoty patří:

  1. Individualismus, touha urvat si co nejvíc pro sebe.
  2. Uznání a dokonce umělecké oslavování homofilie coby normálního a přijatelného chování.
  3. Panování nad osudy ostatních národů.
  4. Nucení ostatních skupin, aby na sebe nahlížely evropskýma očima.
  5. Vyžívání se v působení bolesti ostatním i/nebo sobě i krveproléváním (alias sadismus/masochismus).
  6. Panovačná a výbojná povaha.

CR: Asi nejkonkrétnějším počinem, o kterém vaše organizace mluví, je „úspěšná asistence africkým zemím při hlasování proti legalizaci homofilie (tj. homosexuality a pedofilie)“. Čím podle vás homosexualita černochům tolik škodí?

SA-26: Pro Afričany je homofilie cizím chováním. Prostřednictvím opakovaných euro-asijských vpádů, zotročovaní a podmanění však byly africké národy v průběhu uplynulých 2 000 let vesměs vydány na milost a nemilost cizincům. Pevný a oddaný vztah mezi černým mužem a černou ženou je jádrem naší kulturní reality, vymezuje nás coby rasu.  Sochy mužů i žen v oddaných vztazích, plných vzájemné úcty ze starověkého Kemetu (jemuž se dnes říká „Egypt“) to ukazují dostatečně jasně. Homofilie měla tím pádem na africkou kulturu mnohem ničivější dopad než na jiné, protože stojí v přímém protikladu k samotnému základu naší osobnosti – antiteze podstaty toho, co to znamená být „Afričanem“.

Stávající pokusy vykreslit Afričany jako přirozeně homofilní jsou ryzím dílem jarmulek (sionistů). Ty využívají sociálního rozkladu společnosti jako nástroje k oslabení obyvatelstva, jeho ožebračení a konečné likvidaci – vždyť přesně to se dělo v Německu druhé poloviny 19. a počátku 20. století. Poničily vztahy mezi Němci a Němkami tak důkladně, že to celý národ přivedlo na pokraj úplné zkázy. Totéž se opakuje dnes v Americe.

V Americe mají navíc výhodu třetí skupiny, jíž mohou využít jako beranidlo ke zničení bělošského obyvatelstva a republiky. Tím že zachvátili, zničili a přetvořili ke svému obrazu americkou černošskou kulturu, vedou naše lidi do sodomitské zkázy, přičemž využívají našeho nesmírného nadání jako „krysařů“ společenské degradace širší americké společnosti. Využívají emocionálně, intelektuálně, ekonomicky i sexuálně zneužívané příslušníky našeho společenství, aby vytvářeli ponižující hudební kulisy kultury smrti a destrukce pro konečný světový řád „Velkého Izraele“. Jinými slovy využili náš hudební talent k vytvoření odporné a ponižující kakofonie, která Američanům dodává špínu a hanebnost. Navíc se později mohou otočit a ukázat prstem na nás coby její původce. V tomto smyslu jsme pouhými techniky a inženýry v našem zániku – skutečnými architekty jsou jarmulky.

Veškeré chování je sociální. Pro Afričany je homofilie cizí praktikou, což z ní už z definice činí chování. Vše, co se lidé mohou rozhodnout dělat či nedělat, je chování a tedy nic pro Afričana přirozeného.

CR: Zastává vaše organizace nějaký pevný postoj k ekonomickým otázkám (např. komunismu, reparacím nebo podpoře drobného podnikání)?

SA-26: Kapitalismus, komunismus, socialismus, marxismus atd., to všechno jsou podle nás jen nóbl pojmenování pro sionismus. Jelikož jarmulky drží pevně v rukou kontrolu nad téměř všemi centrálními bankami světa, je celkovým součtem všech těchto označení vykořisťování a ekonomická kontrola sionisty. Každý národ, rasa atd., která se jejich nadvládě skrze centrální banku postaví, musí být připraven odrazit nějakou podobu vojenské intervence. Dokonce i snaha zachovat si potravinovou soběstačnost může ohrozit suverenitu země, jelikož se tím dostane do hledáčku jarmulek pro ekonomickou likvidaci.

Viděli jsme to třeba v případě Jamajky, když MMF natlačil tamní politiky k přijetí opatření, která vyústila v hospodářský kolaps země. Video „Život a dluh“ to ukazuje ve formě srozumitelné i těm nejobyčejnějším lidem.

Jistá forma reparací byla vyhlášena během Lincolova úřadování v Bílém domě a vešla do obecného povědomí jako „40 akrů a mula“. Po Lincolnově smrti z rukou židovského herce z New Yorku Johna Wilkese Bootha vzal prezident Johnson slib zpět a vrátil půdu, přislíbenou čerstvě osvobozeným Afričanům, původním otrokářským majitelům, kteří vyhlásili válku republice. Zcela neochvějně jsme přesvědčeni, že černoši musejí obdržet reparace za práci, kterou jsme při budování této země odvedli a nedostali za nic zaplaceno.

Ayo H. Kimathi, předseda Social Architects 26

Ayo H. Kimathi, předseda Social Architects (26)

Ayo H. Kimathi, předseda Social Architects 26 byl odborníkem na drobné podnikání v úřadu U.S. Immigration and Customs Enforcement federální vlády ve Washingtonu. S hrdostí připomíná, že zvýšil podíl prostředků vydávaných tímto vládním úřadem z 18 % v roce 2010 až na 45 % v roce 2013, kdy byl z ICE odejit. Získal si celostátní věhlas tím, že prosazoval přidělení všech veřejných zákazek malým podnikatelům, bez ohledu na velikost zakázky. Organizace SA 26 věří, že malí podnikatelé jsou srdcem a duší jakéhokoliv skutečného hospodářství a základním stavebním kamenem stabilní společnosti i rozvoje společenství.

CR: Co náboženství? Je podle vás některé z vyznání pro černou rasu to nejvhodnější?

SA-26: Uznáváme všechna černochy po celém světě vyznávaná náboženství, pokud nejsou nějak spojena se satanismem. Máme za to, že pokud je černoch heterosexuální (tedy vnímá dobrovolný svazek muže a ženy jako ideální vztah), pročernošský (černoši by měli být s černoškami) a hrdý (tedy chová se důstojně a se sebeúctou), v zásadě vyznáváme a praktikujeme podobné náboženství, bez ohledu na jméno.

CR: Nabízí sérii přednášek Deep State vs. White Nationalism: Afrikan Survival in the 21st Century (Stát ve státě vs. bělošský nacionalismus: Přežití Afričanů v 21. století). Mohl byste nám o ní něco povědět?

SA-26: DVD Stát ve státě vs. bělošský nacionalismus: Přežití Afričanů v 21. století si klade za cíl jasně vymezit okolnosti vedoucí k rýsující se občanské válce v Americe, která pravděpodobně rozhodně o směřování civilizace v tomto století.

Otevírá výčtem hlavních ohrožení přežití Afričanů v 21. století a následně je blíže vymezuje:

Stát ve státě:

a) jarmulky,

b) CIA a bohatí neokonzervativci jako Bushové,

c) náboženské řády jako Vatikán, jezuité atd.

d) mezinárodní bankéři,

e) eugenicisté.

Tyto skupiny jsou spojeny kulturním imperativem pedofilie.

Bělošský nacionalismus (anglosaská bělošská hegemonie v Americe)

Pan Kimathi předkládá důkladný rozbor sociálních dopadů prohry bělošských nacionalistů v boji se státem ve státě. Je přesvědčen, že právě bělošští nacionalisté jsou poslední a jedinou relevantní silou, schopnou a motivovanou srazit stát ve státě do kolen. Jasně si uvědomuje, že podpora bělošských nacionalistů nutně vede ke zmatku v řadách všech řádných afrických nacionalistů po celém světě, dospěl však k přesvědčení, že v daném okamžiku se vzhledem k mezinárodní agendě státu ve státě – globálního odlidnění a rozšíření pedofilních sítí – jedná o jedinou rozumnou možnost.

CR: Co byste chtěl vzkázat bělochům?

SA-26: Máte před sebou zásadní dilema. Vaše republika je v obležení zájmů zastánců agendy „Velkého Izraele“. Ta je zvrácená a genocidní, nebezpečí pro celé směřování civilizace. Je zcela v gesci státu ve státě, který je ovšem jen funkcí celosvětové hegemonie jarmulek, fungující díky spojenectví se zlotřilými anglosaskými prvky a dalšími, kteří této zemi nepřejí nic dobrého.

Bez přehánění můžeme hovořit o „koncovce“: vrchním velitelem je v současnosti – jak říká Kimathi – „poslední patriot“ Donald Trump. Přestože se často a rád podbízí rozmarům Izraele a jarmulek obecně, směle také vystupuje proti globalismu (jako to udělal na davoském summitu), plive na jejich eugenické struktury (když seškrtal příspěvky Světové zdravotnické organizaci) a prokázal i schopnost porazit moderní média (nejmocnější aparát vedení psychologické války v dějinách). Jediný další, který v naší době dokázal kráčet kupředu navzdory mediálním výpadům ze všech stran, byl kazatel (Minister) Louis Farrakhan v 80. letech. Prezident Trump předčil mediální hlavní proud navzdory nepřetržitému bombardování po celé uplynulé čtyři roky.

Jelikož premiér Netanjahu Donaldu Trumpovi (který mu před nedávnem k rozhořčení řady vlastenců předal klíče k Bílému domu) otevřeně plivnul do tváře svým uznáním Bidena za vítěze voleb, otevřela se výjimečná příležitost. Prezident Trump vzhledem ke svému založení na tuto zradu nejspíš nezapomene. Takováto příležitost přichází jen jednou – a pokud ji promarníte, další nedostanete.

Jste v právu. Volby byly ukradeny celému světu před očima. Když jsme šli spát, směřoval ještě prezident Trump k drtivému triumfu, jen abychom se o pár hodin později probudili a zjistili, že výsledek voleb byl převrácen ve prospěch Bidena, bez rozumného vysvětlení. Jarmulky věří, že mohou silou vyrvat volby z rukou amerických vyznavačů prvního a druhého dodatku ve volbách, kde jejich kandidát získal od amerických voličů více hlasů než kterýkoliv prezident v amerických dějinách.

Váš kandidát získal bílou Ameriku.

Váš kandidát získal hispánskou Ameriku.

Váš kandidát získal i černou Ameriku (větší podpora, než kterýkoliv republikánský uchazeč o prezidentský úřad snad od 60. let)

Žádní obětní beránci tu nejsou a vy nesmíte dovolit, aby vinu za tuto loupež připsali Afroameričanům, menšinám nebo „liberálním“ bělochům. Stát ve státě (tj. jarmulky ovládající média i bankovní infrastrukturu v této zemi i po celém světě) se pokouší ukrást volby spravedlivě zvolenému kandidátovi. Jen před soudy tuto bitvu ale nevyhrajete, tam vládne stát ve státě ohromnou mocí. U soudů musejí hlavní úsilí vyvinout Donald Trump a jeho právní tým.

Vaše síla musí být v ulicích. Jestliže se vyhnete neplodným výpadům proti nastrčeným „nepřátelům“, vaše skutečná síla a jednota je více než dostatečná k tomu zaujmout správnou pozici a zajistit spravedlivý výsledek. Stát ve státě ovšem nic jako vyjednávání nepřipouští, takže vám vítězství na stříbrném podnose nenaservíruje. A pokud jim takto drze dovolíte ukrást volby, žádná druhá šance nepřijde.

Tato příležitost je časově nanejvýš omezená a na obličeje vašich nepřátel se každý večer díváte v televizi. Víte, kdo tuto krádež osnuje. Promyslete si to a jednejte moudře. Vy musíte ukázat své odhodlání dosáhnout spravedlnosti. Můžete vyhrát, budete-li mít dost odvahy a vůle.

Vzhledem k množství lidí pevně za vaším kandidátem (navzdory nepravdivému zpravodajství mainstreamu) i opoře v ústavě je míček na vaší straně kurtu.

CR: Změní se podle vás rasové vztahy v Americe?

SA-26: Všechno se odvíjí od výsledku těchto voleb. Jestliže stát ve státě prosadí svou, octli jsme v moderní Sodomě/Gomoře. (Podívejte se na plán organizace Council of Global Equality, který jen čeká na Bidenův podpis.)

Jestliže ale toto monstrum přemůžete, bude odpověď složitější.

CR: Evropa je stále více muslimská a méně křesťanská, méně bělošská a výrazněji arabská a blízkovýchodní. Promění to její vztahy s Afrikou?

SA-26: Z pohledu afrických nacionalistů křesťanství, islám i judaismus posloužily jako nástroje dobývání a podkopávání africké suverenity. Evropané, Arabové i Asiati projevují aktivní nepřátelství k socioekonomickému vzestupu Afriky coby legitimní světové velmoci.

V závislosti na výsledku této občanské války v Americe se může objevit jistý prostor pro diskusi skupin bělošských a černošských nacionalistů ohledně směřování světa. Opakuji ale, že to všechno závisí na zdaru bělošských nacionalistů ubránit republiku proti komplotu státu ve státě.

CR: Vnímáte Čínu jako ohrožení pro černochy?

SA-26: Samozřejmě se nám příčí všechny podoby vykořisťování. Velký černý psycholog dr. Amos Wilson nás ovšem varoval, že asiatský imperialismus bude pro Afriku ještě horší než ten evropský. Argumentoval tím, že běloši při podmaňování suverénních národů rádi zachovávají zdání spravedlivosti. Asiaté podle dr. Wilsona podobnou touhou netrpí a jsou ochotní přistoupit k vyhlazování, pokud se pro to rozhodnou, bez nutnosti předstírat nějakou smířlivost nebo ospravedlnění svých činů. Na vlastní oči to ostatně můžeme vidět u Indonésanů, kteří se dopouštějí genocidy na našich bratrech a sestrách v Západní Papui.

Chceme tedy zabránit asijské kolonizaci afrického kontinentu.

CR: Považujete rasový separatismus za vhodné řešení rasových konfliktů? Je něco takového vůbec možné?

SA-26: Pokud bude stát ve státě nadobro zničen, ocitne se tato možnost ve hře. Jistě, nebylo by to úplně snadné provést, jsme ale přesvědčeni, že společenství uvnitř hranic této země, kde by nebyly bílé a černé děti neustále nuceny se mísit, by pomohla vytvořit ovzduší více nakloněné nějaké podobě rasové rovnováhy. Pro obě rasy by také bylo prospěšné, kdyby dostali černoši příležitost opravit a spravovat své vlastní socioekonomické živobytí, nezávisle a odděleně od většinové bělošské populace. Většina našich lidí by takovéto prostředí upřednostňovala. Ti z černochů, kteří mermomocí touží po mísení s bělošskou většinou, by měli volnou ruku zařídit se podle sebe.

A pokud by naše nezávislá společenství netrpěla bělošskými zásahy, měli bychom být schopni nastolit spravedlivější ekonomický život a vytvořit mnohem mírumilovnější prostředí, než je to současné, utvářené jarmulkářskými zájmy. Takováto podoba oddělené společnosti by podle nás byla pro obě rasy nejlepší. Když se vám povede v této občanské válce zvítězit, můžeme se jej pokusit uvést ve skutečnost.

CR: Něco závěrem?

SA-26: Děkujeme za příležitost započít otevřený a upřímný dialog. Je načase, abychom si od jarmulek nenechávali diktovat, s kým a kdy můžeme mluvit. Hon. Marcus Mosiah Garvey se setkával s bělošskými nacionalisty, stejně jako Elijah Muhammad. Nastal myslím nejvyšší čas, aby zástupci afrických a bělošských nacionalistů zasedli ke kulatému stolu.

Bez velkých cirátů se shodneme, že se navzájem příliš nemusíme. S tímto vědomím je čas chovat se dospěle, tak abychom se shodli na nejlepším postupu kupředu. Jakmile dojde k navázání dialogu, nejspíš zjistíme, že toho máme společného mnohem víc, než jsme si mysleli.

Rozhovor Interview with an Afrikan Nationalist Group vyšel na stránkách American Renaissance  27. listopadu 2020.

3 Responses to “Social Architects (26): Rozhovor s představitelem panafrické nacionalistické skupiny”

  1. Martin Vacek napsal:

    Jasný. Jsem rád za seznámení s uvedenou skupinou – humoru není nikdy dosti -, i když bychom na emerické scéně našli větší bizzary. Pouze mně připadá eventuální mezirasová kooperace pod heslem „Nepřítel mého nepřítele je mým přítelem“ na podobné úrovni, jako se snažit vyléčit rakovinu tím, že se dobrovolně nakazím ebolou. Ale proti gustu žádný dišputát…

    Něco pro odlehčení: https://youtu.be/M02LZTrXu5g

  2. Redakce napsal:

    Skupina Social Architects (26) existuje a ačkoli jde (i na americké poměry) o celkem obskurní organizaci, tak nemáme sebemenší problém s její existencí seznámit české a slovenské čtenáře DP. Pokus o spolupráci bělošských a (pan)afrických nacionalistů se datuje dekády zpět (např. George Lincolna Rockwella a jeho American Nazi Party s Nation of Islam Elijaha Muhammada a Malcolma X). Pokus nevyšel, idea však evidentně (alespoň mezi černošskými radikálními kruhy v USA) žije dál. Když už nic, Social Architects (26) narušují falešný mediální obraz, že američtí černoši stojí za jakýmsi mediálním obrazem monoliticky jednotného „lidového hnutí“ BLM.

  3. Martin Vacek napsal:

    Po přečtení článku jsem se musel jít podívat do kalendáře, jestli není prvního dubna. Není.
    Přesto děkuji za vtipnou vložku a doporučuji zřídit nový tag Humor.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

23. dubna 1876 se v německém Solingenu narodil Arthur Moeller van den Bruck, kulturní historik a spisovatel, jeden z nejvýraznějších představitelů hnutí tzv. konzervativní revoluce v meziválečném Německu. Titulní koncept jeho nejznámějšího díla Das Dritte Reich, tedy ideu Třetí německé říše, převzali později národní socialisté. Celoživotně nervovými problémy sužovaný Moeller van den Bruck zahynul vlastní rukou v roce 1925.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív