Proti diktatuře „tolerantních“ – za etnogeopolitiku

Autor: Pierre Vial

Terorizovat evropské národy za účelem jejich podrobení, vydírat a tupit jejich zástupce a představitele: to je cíl etnické války – Afričanů proti Evropanům – kterou rozpoutali vzbouřenci koncem roku 2005 ve Francii.

Dokazuje také, že od nynějška bude etnický faktor na geopolitické úrovni rozhodující veličinou.

Proto navrhuji, založit ke sledování a analýze aktuálních jevů nový vědecký obor: etnogeopolitiku. Ta by měla za úkol pojmout všechna fakta ohledně původu obyvatelstva, tzn. i z něj plynoucích světonázorů, mentalit a způsobů chování dnešních obyvatel – komponent, které v konečném důsledku určují jejich postavení v procesu světového dění a z něj plynoucích konfliktů.

Rozdílné charaktery společenství ukazují, že etnická identita má rozhodující význam, když jde o definici sounáležitosti a s ní spojených solidari Ignorovat v sociálním dění etnický faktor a z něj plynoucí nezbytná opatření, vede nutně k absolutnímunedocenění reality 21. století. Jeho další opomíjení by zapříčinilo nejnebezpečnější, chybné prognózy budoucnosti.

Jsem přesvědčen, že nikdo ze zodpovědných si nemůže v politické, kulturní, náboženské, hospodářské, sociální a vojenské oblasti dovolit na etnogeopolitiku rezignovat.

Co se nás týče, je etnogeopolitika centrální a rozhodující složkou naší nauky, našeho kulturního projektu, naší taktiky.

Úvaha vyšla v časopise Elemente Nr. 7/2007.

Pierre Vial