Reakce Dělnické strany na rozhovor s autory projektu Chcete je?

Redakce Délského potápěče požádala Dělnickou stranu o stanovisko k rozhovoru s autory projektu „Chcete je?“. Na naše otázky nám prostřednictvím Tiskového odboru DS odpověděl předseda této strany, Tomáš Vandas.

Děkujeme tímto předsedovi Dělnické strany za odpovědi na otázky a doufáme, že tento druhý rozhovor (z připravované série) přispěje k rozpoutání skutečně svobodné a necenzurované diskuse o otázkách (nekontrolovaná imigrace z Třetího světa, selektivně uplatňovaná „lidská práva“, dvojí metr při uplatňování svobody slova a shromažďování atd.), které se v dnešní době kriticky dotýkají nejen České republiky a českého národa, ale i celé evropské civilizace a osudu všech lidí evropského původu na celém světě. Redakce Délského potápěče.

Jaký je Váš názor na kampaně typu „Neonácek, chcete ho?“ (nebo dřívější „Buď hodný na svého místního nácka“)?

TV: Já takové kampaně chápu jako nezbytnou součást dnešní doby, kdy je nutné neustále hledat vnitřního nepřítele. A tak jsou na tapetě všichni ti, co říkají své názory nahlas a neohroženě. Dnes každý, kdo má kritický názor na Evropskou unii, na umístění amerického radaru, na příliv imigrantů, korupci, kriminalitu atd., je označen za neonacistu, špiněn a pomlouván.

Jaký je Váš názor na postoje autorů kampaně „Chcete je?“ ohledně Národní strany (respektive jaký je Váš názor na Národní stranu) a Dělnické strany?

TV: Co se týká Národní strany, nebudu se vyjadřovat. My jsme vzájemnou spolupráci okusili a jak se říká, stačilo to. V názorech autorů kampaně na Dělnickou stranu mě překvapuje, že jsou až příliš ovlivněni médii. Dělnická strana nikdy nepropagovala, nepropaguje a ani tak činit nebude, nacistickou ideologii. Jsme stranou, která má svůj program založen na třech pilířích: národní, sociální a konzervativní. To, že nyní zaznamenáváme masivní příliv mladých lidí je pro nás důkazem, že jdeme správnou cestou. A slova o neonacistech jednoznačně odmítám.

Jaký je Váš názor na postoje autorů kampaně „Chcete je?“ ohledne „kriminalizace“ všech „komunistických a nacistických myšlenek“?

TV: Podle mého názoru je to nesmysl. Kdo určí, zda ta a ta věta či názor je komunistický či nacistický? Pokud někdo veřejně hajluje či chválí Adolfa Hitlera, je již podle našich stávajících zákonů postižitelný. A že se tak neděje v souvislosti s komunistickými pohlaváry, to je jen důkaz, že zde přetrvává spřízněnost s komunistickým režimem. Takže jaké další kriminalizování, jaké nové zákony, když nefungují ani ty současné?

Jaký je Váš názor na postoje autorů kampaně „Chcete je?“ ohledně zlehčování „obušku fašismu a extremismu“ proti nepohodlným názorům (je tím míněno, zda je podle vás osočování z „extremismu“ zneužíváno k diskreditaci nepohodlných názorů, jedinců a organizací)?

TV: To už jsem de facto odpověděl k první otázce. Ano, jsem přesvědčen o tom, že taková nařčení – extremisté, rasisté, populisté, neonacisté – jsou záměrně zneužívána k diskreditaci názorů, které nezapadají do proudu dnešní doby.

Jaký je Váš názor na zařazení Rusů vedle Vietnamců, Arabů a Afričanů…?

TV: Myslím, že všeobecně je nutné odmítnout trend masivní imigrace, ať se již týká kohokoliv. Pokud chceme, aby naše země zůstala česká, musíme být nekompromisní, obnovit kontroly na hranicích a vypovědět ze země všechny ilegální přistěhovalce. Chce to jen jediné, změnu vlády z liberální na nacionalistickou.

S pozdravem

Tomáš Vandas, předseda DS.

Comments (1)
Add Comment
  • chceteje.cz

    Myslim, ze by bylo dobre rici, ze autori chceteje.cz nikde nezminovali Delnickou stranu, ale Narodni odpor. Co si myslime o Narodnim odporu je jasne. S nacky nemame ani nechceme mit nic spolecneho, svym chovanim davaji mnohdy zaminku, aby se vse vlastenecke a nacionalni oznamkovalo neonacismem, coz je samozrejme velmi spatne. Tezko rici, zda vsichni z Narodniho odporu maji k nacismu kladny vztah, ale kdyz se podivate na jejich stranky, tak narazite na zbytecne vytazeny antisemitismus a na prehnanou lasku k Nemecku a treti risi. To mluvi samo za sebe. Mozna jsme povrchni, ale chybi zde jednoznacny distanc od toho, co kritizujeme. Navic odkaz na Narodne-vzdelavaci institut, nezlobte se, ale to je velmi spatne. Narodni odpor je proste spatne. Ze se s nimi delnicka strana paktuje je potom samozrejme taky spatne.