Prodejný John McCain

Republikánský kandidát na úřad amerického prezidenta John McCain na stránkách Wall Street Journal prohlásil „My všichni jsme Gruzíni“. Nakolik je výrok upřímný a nakolik se stal McCain jen placeným tlampačem gruzínské vlády Michaila Saakaschviliho je však sporné.

Poradce McCaina pro zahraniční otázky a současně jeho obchodní partner Randy Scheunemann totiž agentuře Associated Press vyzvonil, že na účet McCaina přibyl v poslední době od gruzínské vlády milión amerických dolarů ve dvou splátkách po 200 a 800 tisících dolarů. Jistě také s přihlédnutím k tomu, že americký senátor a prezidentský kandidát je placeným lobbyistou Saakaschviliho kliky, musíme hodnotit všechny jeho výroky, které se týkají současného konfliktu okolo agrese Gruzie proti Jižní Osetii a souvisejících událostí.

Nepochybně jde také o ukázku, že americká politika může být ovlivňována nejen domácími zájmy a americkými firmami. Kandidáta na amerického prezidenta si zřejmě může koupit kdokoliv. Stačí k tomu milión dolarů. A potom věřte americkým politikům.

Převzato ze serveru Res publica.

Comments (1)
Add Comment
  • dogbert

    To rusofilství bych zas nepřeháněl…