Vyšlo nové číslo American Renaissance 1/2009

V novém čísle magazínu American Renaissance, který vydává Jared Taylor již dvanáctým rokem se můžeme dočíst v hlavním článku čísla „The Unknown Martin Luther King, Jr.“ od Benjamina R. Ryana o některých znepokojujících faktech, které tuto ikonu černošského hnutí za občanská práva stále doprovázejí, bez toho aby byly řádně zhodnoceny anebo vyvráceny.

Byl King skutečně největším Američanem? Je jeho status významného Američana jistý? Benjamin R. Ryan věří, že bychom měli posoudit všechny veřejně dostupné informace o jeho životě, včetně těch o kterých se zřídka mluví. Ryan se zabývá jeho prokázaným plagiátorstvím, jeho častýmí nevěrami, jeho postoji vůči bílým, jeho blízkými vztahy se známými komunisty atd. Na základě těchto faktů pak vysvětluje, proč bychom k nim měli přihlížet při posuzování Kingova místa v americké historii.


Knihou, na kterou si můžeme v tomto vydání AR přečíst recenzi od Jareda Taylora se stala práce Richard D. Fuerleho: Erectus Walks Amongst Us z vydavatelství Spooner Press. Tato fascinující odborná práce pojednává o vývoji lidských ras a o úloze IQ v evolučním vývoji rasových skupin. Především však tato kniha napadá teorii o původu lidstva zvanou Out of Africa. Kniha je rovněž volně k dispozici zde – Erectus Walks Amongst Us: The evolution of modern humans.

Aktuální číslo uzavírají obvyklé rubriky – novinky „O Tempora, O Mores!“ a dopisy čtenářů.

Pokud máte zájem vyzkoušet předplatné magazínu American Renaissance, můžete si o ukázkové číslo v pdf formátu požádat zde – a pokud se rozhodnete pro předplatné, můžete zvolit ze tří nabídek – e-mailu v HTML formátu, e-mailu s PDF přílohou anebo klasickou tištěnou verzi. Cena začíná na sympatických 15 amerických dolarech za roční předplatné.

American RenaissanceJared Taylor
Comments (1)
Add Comment
  • Anonymous

    Významný King skutečně je. Stejně tak je významný Marcuse.

    Jiná věc je co hlásali a zda to oslavovat…

    Jakub M.