Prohlášení Ruského socialistického hnutí k „pochodu národních zrádců“ 21. září 2014

Pro stoupence ruského revolučního nacionalismu se slovo „Vlast“ nestane mrtvým slovem.

Události na Ukrajině dle našich kolegů z Ruského socialistického hnutí nastavily pomyslnou červenou čáru, která odděluje vlastence a kosmopolity v našich řadách.

Pro stoupence ruského revolučního nacionalismu se slovo „Vlast“ nestane prázdným slovem.

Rusko je naše Vlast, nezávisle na tom, co je správné a co ne. Ať se nám líbí nebo ne – vláda a prezident, společenské směřování a hospodářské politika naší země – Rusko je prostě naší domovinou. A my budeme stát po jejím boku až na dno zrady. Zástupci Ruského socialistického hnutí nepodporují státní převrat na Ukrajině, nepodporují agresi ukrajinských ozbrojených sil proti civilnímu obyvatelstvu Ukrajiny, Doněcku, Luhansku a příslušníkům donbaské domobrany. Ruské socialistické hnutí podporuje mírovou mezinárodní politiku Ruska. V důsledku těchto faktů a událostí jsme se nijak nepodíleli na pochodu „na podporu Ukrajiny“ 21. září 2014.

Všichni podvodníci a profesionální internetový trolling, který mluví za naše hnutí, nejsou v žádném případě součástí Ruského socialistického hnutí a hovoří tak výhradně sami za sebe!

Ruské socialistické hnutí

Prohlášení RSH vyšlo na stránkách Aurora consurgens: Евразийский Солидаризм.

Vzkaz „Pochodu za mír“

Ruští liberálové a jejich protestně naladění spojenci (anarchisté, nacionalisté, „profesionální Ukrajinci“, placení demonstranti, psychicky narušení lidé a další) zorganizovali tuto neděli pochod proti imaginární válce…

Imaginární proto, že zde není žádná válka vedená Putinem proti Ukrajině, proti které protestovali. Některým cizím mocnostem se samozřejmě hodí, že je Rusku dávána vina za válku, kterou rozpoutala ukrajinská vláda, která vyslala obrněná bojová vozidla pěchoty a raketomety proti obyvatelům Donbasu. Je proto logické, že protestující jednotlivci tím, že legitimizují hanobení vlastní země, prokazují službu cizím mocnostem. A z tohoto důvodu je vítal tento transparent…

… který hlásal „Pochod zrádců“ a který obsahoval portréty některých prominentů liberální opozice, z nichž někteří (pokud ne všichni) se zúčastnili pochodu.

RuskoUkrajinaAurora consurgensRuské socialistické hnutíDonbasNovorusko