Noční můra Merkelové: Německá kancléřka si přijela pro evropské ocenění a byla uvítána tímto

Autorka: Rebecca Perring

Rozzlobení aktivisté drželi transparenty s hesly „Merkelová není vítána“ a „Merkelová ven“ v reakci na sérii teroristických útoků v Německu.

Stalo se tak krátce předtím, že si Merkelová převzala společný čestný doktorát od belgických univerzit v Lovani a Bruselu.

Ten jí byl udělen za „její diplomatické a politické úsilí zvýšit politickou moc Evropy a bránit hodnoty, díky nimž může kontinent nacházet jednotu v rozmanitosti.“

Politička čelící tvrdé kritice se ocitá ve stále větší izolaci kvůli své neblahé uprchlické politice, jejímž následkem přišlo vloni do Německa přes milion migrantů.

Její pozice slábne, jak se zemí šíří odpor proti její kontroverzní imigrační politice.

Terorista Islámského státu Anis Amri v ukradeném nákladním autě projel davem lidí na v berlínském předvánočním trhu, 12 jich zabil a dalších 48 zranil.

Německé úřady podezřelého z útoků Amriho (24) nedokázaly deportovat, protože Tunisan neměl platné doklady. Později ho v Miláně zastřelila policie.

Extremistovi se podařilo uprchnout do Itálie jen čtyři dny po hrůzném masakru, načež mnozí ostře vystoupili proti evropské zóně volného pohybu.

Merkelová se pokusila rozptýlit obavy, že Německo už nedokáže ochránit své lidi příslibem, že rozdrtí terorismus a urychlí deportace nebezpečných teroristů.

Nejedná se o první pouliční protest vyzývající německou političku k demisi.

Protestující v Drážďanech

Demonstranti křičeli „Merkelová ven“ také v Drážďanech, kam se přijela zúčastnit oslav Dne sjednocení. Rozlícení aktivisté drželi v rukou transparenty s obličejem Merkelové a nápisem „Terror Berlin 19-12-2016 Guilty“ (Berlínský teroristický útok z 19. prosince 2016 VINNA).

Zpráva Rebeccy Perring Merkel’s Nightmare: German leader arrives to pick up Euro award but was greeted by this vyšla na stránkách Express 13. ledna 2017.

Evropská unieNěmeckoTerorismusIslamizace EvropyPřistěhovalectvíAngela MerkelováBelgieVoorpost