Angela Merkelová už je u migrantů populárnější než u Němců

Autor: Voice of Europe

Současně se znatelným nárůstem podpory pro pravicovou stranu Alternative für Deutschland (AfD) se situace nevyvíjí dobře pro kancléřku Angelu Merkelovou ani na dalších frontách. Podobně jako v případě francouzského prezidenta Emmanuela Macrona se její podpora propadla na nové minimum.

Německá spolková kancléřka se však může spolehnout na neochvějnou přízeň jedné supiny: lidí migrantského původu.

Její konzervativní blok stran CDU a sesterské CSU se totiž stal mezi migrantskými skupinami zdaleka nejpopulárnějším uskupením, když se podle nového průzkumu těší podpoře 43% z nich.

Prostým srovnáním s celkovou popularitou CDU/CSU – 28% – tak lze říci, že Merkelová je v současnosti oblíbenější mezi migranty než u původních Němců.

Její důvěryhodnost u domácího obyvatelstva utrpěla především pozváním půldruhého milionu migrantů do Německa a následnou obranou jejich vážných zločinů. Její rozhodnutí vedlo mimo jiné k terorismu, četným znásilněním a vraždám.

A reakce Merkelové? Označit ty, kdo proti tomu veřejně vystoupí, za xenofoby nebo neonacisty – a rozšířit nepravdivé informace o různých incidentech. Markantní byl v nedávné době hlavně údajný „hon na migranty“ v Saské Kamenici, o kterém neexistují žádné důkazy.

Nechala také odvolat šéfa zpravodajské služby, který si s ní troufnul nesouhlasit. Pozice Merkelové se celkově stává stále slabší a slabší.

Pokrytectví Angely Merkelové ohledně dopadů imigrace už je příliš veliké, než aby mohlo vést k něčemu jinému než k masivní ztrátě voličské podpory mezi Němci.

Článek Angela Merkel is now more popular among migrants than among Germans vyšel na zpravodajském webu Voice of Europe 30. září 2018.

NěmeckoPřistěhovalecká kriminalitaVelká výměnaPřistěhovalectvíAngela MerkelováAfD
Comments (2)
Add Comment
  • Martin Rubáš

    Merkelová je katastrofa. Německá migrační politika je katastrofální. Kdo přijde má téměř garantované, že pak neodejde. To lidí láka + vysoké sociální dávky. Ale Němci už toho mají čím dál tím víc plné zuby.

    http://www.epshark.cz/clanek/906/prijed-zustanes

  • Martin Rubáš

    To se nedivím. Migranti už z Německa nepůjdou pryč. Díky Merkelové. Německá migrační politika je katastrofální. Kdo přijde má téměř garantované, že pak neodejde. To lidí láka + vysoké sociální dávky. Ale Němci už toho mají čím dál tím víc plné zuby.

    http://www.epshark.cz/clanek/906/prijed-zustanes