Metafyzika války: Árijská nauka o boji a vítězství

Julius Evola – Árijská nauka o boji a vítězství

Stručné uvedení Juliem Evolou na dnes zavátou a vždy nesnadnou Cestu všech „militantních mystiků“, po níž se různými stezkami ubírali mnozí: od pragermánských berserků přes bojovné mnichy rytířských řádů po avantgardu SS, od zarathuštrovské „nebeské družiny“ přes spartskou falangu či thébský Svatý oddíl až k politickým vojákům „revolučního tradicionalismu“. Podobné orientace jsou zajisté rovněž buši, od samurajů po kamikadze, anebo „boží bojovníci“, arnoldisté, táborité, mudžáhedíni, od Asasínů po Chomejního elitní gardisty (Strážce islámské revoluce).

Zkrátka všichni ti, kteří důstojně „obstojí tam, kde se jiní hroutí“, tedy proti mnohonásobné početní, materiální či technologické převaze, neboť hrdinství a oběť v boji chápou jako prostředek k osvobození (z pohodlně rozmarné klícky či ubohé kobky ega?) a k vnitřnímu probuzení (z anestezie světského hmotařství): čili jako „alternativní prostředek k zasvěcení“.

Tento rozsahem nevelký, zato zásadní příspěvek k duchovým vědám (neboť nám důrazně připomíná, že akce má pro duchovní realizaci stejnou hodnotu jako kontemplace) vychází u Délského potápěče knižně.


Zároveň jsme pro titul zřídili vlastní stránku na Facebooku, kde po širším představení textu a autora budou každý den po určitou dobu zveřejňovány četné souvislosti „mystickoválečnické koncepce“, konkretizující i vzdálenější. Proč? Protože v době systémem vnucované lačné lhostejnosti, vulgární nevázanosti či omezeného chytráctví malých i velkých spotřebitelů, hodláme vzdát hold fanatismu (z lat. fanum – svatyně) malých i velkých hrdinů…

Obsah:

1. Předmluva (Gruppo di Ar)
2. Úvodní poznámka
3. Árijská nauka o boji a vítězství
4. O duši a válečnické rase

Název: Árijská nauka o boji a vítězství
Autor: Julius Evola
Rok vydání: 2017
Počet stran: 68
Formát: brožovaná A6
ISBN: 978-80-906390-1-0

K dostání v Knižní bázi DP anebo v knihkupectví Skleněná louka v Brně.

TradicionalismusJulius EvolaIdentitární strategieItálieOdpor bez vůdceBrevíř disidenta