Se slavnou holokaustovou cifrou „šesti milionů“ přišli už počátkem roku 1944 na sionistické konferenci, zjistil izraelský historik

I bet you look good on the electric dancefloor…

Autor: Eric Striker

Joel Rappel, ředitel archivu Ellieho Wiesela Bostonské univerzity a historik Institutu studií holokaustu na univerzitě Bar-Ilan odhalil původ proslulého „šestimilionového“ čísla: zrodilo se už v roce 1944 na setkání aktivistů sionistických organizací v tehdejší Palestině.

Zavedený narativ holokaustu dlouhá léta pravil, že cifra se poprvé objevila při Norimberských procesech, s využitím vysoce zdiskreditované výpovědi velitele osvětimského tábora Rudolfa Hösse. Zopakoval ji také Adolf Eichmann, který byl po únosu Mosadem z Jižní Ameriky přinucen podílet se na zinscenovaném procesu, který v roce 1962 přenášely televize z celého světa.

Podle dokumentů Ústředního sionistického archivu ale první zmínka o šesti milionech obětí padla už na setkání vysoce postavených sionistických politiků v Palestině 19. ledna 1944 – tedy více než rok před koncem války v Evropě a rok předtím, než jednotky Rudé armády obsadily Osvětim.

Rappel jmenuje polského Žida Eliezera Ungera, předáka mládežnické skupiny zbožných sionistů Hašomer Hadati, jako jednoho z hlavních „autorů“ cifry nacisty zavražděných Židů. Unger  podle svých slov unikl z polského ghetta přes země východní Evropy. Po příchodu do Palestiny se netajil svým záměrem „šokovat celý svět, lidstvo jako takové a především naše bratry, děti Izraele“. Unger svá tvrzení sice neměl podložena důkazy, ale prohlášení amerického rabína Stephena Wise mezinárodnímu tisku z roku 1943, kdy hovořil o dvou milionech zavražděných Židů, nepovažoval za náležitě úderná.

Poté, co se Unger setkal se zástupci židovských skupin a nalezl s nimi v tomto ohledu společnou řeč, vydal Haarec o několik dní později kratičký článek, v němž se poprvé objevil údaj o šesti milionech, dávno předtím, než tato přiznání – často mučením – dostali po prohrané válce z německých zajtců. Unger se ale podle všeho vůbec nezmínil o vraždění v plynových komorách.

Článek (současný, ne ten z roku 1944) v Haarecu uzavírají slova Gideona Hausnera, hlavního státního zástupce v procesu s Eichmannem: „Ve vědomí našeho národa se číslo šest milionů stalo čímsi posvěceným. Není ale jednoduché to prokázat: sice jsme ho v žádném oficiálním dokumentu neužili, přesto se stalo posvěceným.“ Méně vzletně řečeno se jedná o lež.

Po desetiletích vraždění, věznění, útoků zápalnými bombami a ožebračování revizionistů holokaustu soudní cestou se tak dnes zdá, že židovské společenství je nuceno upravit svůj narativ a přicházet s nejrůznějšími ústupky. Jestliže tak postupně přiznávají, že „6 000 000“ není o mnoho víc než sionistická propaganda, jedná se o drtivý úder celému mýtu.

Článek Erica Strikera Israeli Historian Discovers ‚6 Million‘ Holocaust Figure Was Invented at Zionist Conference In 1944 vyšel na stránkách National-Justice.com 30. dubna 2020.

IzraelSionismusHolokaustRevizionismusNational JusticeEric Striker
Comments (2)
Add Comment
  • TK

    Časem se k tomu něco dost možná objeví i tady…

  • Šedý poutník

    Dovolil bych si upřesnit, že s touto slavnou cifrou přišli už dříve. Zde je odkaz na video, mapující mediální historii „šesti milionů“ v letech 1915-1938:
    https://www.bitchute.com/video/Bzp3UaW9MnUR/