Categorized | Politika

Řecká policie: „Sedíme na časované bombě“

Autor: Jean-Claude Galli

Turecko využívá ilegální přistěhovalectví jako zbraň proti Řecku a Evropě, ve snaze islamizovat kontinent. Jeho prostřednictvím rovněž vyvíjí nátlak za účelem získání politických ústupků ze strany Evropské unie. To by mělo vyvolat razantní odpověď ze strany evropských vlád. Namísto toho, tito bezpáteřní blázni pokračují ve své nekonečné politice ústupků.

V Řecku, které čítá 11 milionů obyvatel, se nyní nachází milion ilegálních přistěhovalců, z nichž většina je držena za otřesných podmínek v přistěhovaleckých táborech.

Policejní šéf v Orestias (u hranic s Tureckem) Giorgios Salamangas mluví jasně: „Do roku 2009 byl počet přistěhovalců mírný a zvladatelný (3500 zatčení v oblasti, kterou má na starosti). Byl to rok 2010, kdy se situace dramaticky změnila (36 000 zatčení ve stejné oblasti).“

V roce 2010 se totiž Turecko rozhodlo, bez toho, že by to s někým konzultovalo, že přestane vydávat víza pro občany států jako např. Írán, Sýrie, Jemen, Libye, Libanon, Maroko a Tunisko. Tímto aktem Turecko dramaticky změnilo situaci, v důsledku čehož pak přistěhovalci začali proudit směrem do Evropy. „Dnes se můžete dostat do Istanbulu z Alžíru a dalších měst severní Afriky s nízkonákladovou leteckou společností za 70 Euro,“ říká Giorgos Salamangas.


Dnes už málokdo riskuje cestu přes Středozemní moře. Je to příliš drahé, příliš dlouhé a příliš riskantní. Ilegální přistěhovalci ze Sahelu  a Maghrebu, stejně jako Asiaté, teď prochází Tureckem a Řeckem. „Turecko se stalo křižovatkou pro ilegální přistěhovalce, kteří smeřují dále do zemí Schengenského prostoru, obzvláště díky novým linkám nízkonákladových leteckých společností,“ potvrzuje tento fakt zpráva evropské agentury Frontex (Evropská agentura pro řízení operativní spolupráce na vnějších hranicích členských států EU) z roku 2012.

Turecká vláda před těmito fakty zavírá oči. Nádavkem k ekonomickým výhodám, jež získává díky tranzitu tisíců lidí jeho územím, využívá ilegální přistěhovalectví jako způsob nátlaku na EU. Ministr pro evropské záležitosti a hlavní vyjednávač Turecka o vstupu do EU Egemen Bagis považuje za „nespravedlivé“, že turečtí občané potřebují do Evropy víza. Prostě a jasně – Ankara požaduje jejich zrušení.

Večer na některých ulicích v Omonia, čtvrti v srdci Athén, není výjimkou, když překračujete těla narkomanů, když se chcete dostat do nějaké budovy, nebo dokonce i jen projít po ulici. V Athénách, které mají téměř čtyři miliony obyvatel a žádná předměstí, jsou squaty ilegálních přistěhovalců soustředěny právě ve čtvrti Omonia. Drogy, prostituce, kriminalita, AIDS. Tato čtvrť se stala určitým druhem šedé zóny. Lepší se tam nezdržovat. Policisté (jejichž platy byly v porovnání s předchozím rokem sníženy o 30 % procent v rámci škrtů a úsporných opatření) přiznávají svoje znepokojení: „Sedíme na časované bombě,“ varuje jeden z nich. „Co se týče kriminality celkově, všechny ukazatele jsou v červených číslech. Vloupání do domů, krádeže kabelek na ulici, všechna čísla vystřelila nahoru.“

Úryvky článku Bombe migratoire en Grèce vyšly na stránkách časopisu Valleurs actuelles 6. září 2012.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

29. dubna 1947 se narodil americký paleokonzervativec a bělošský nacionalista Samuel T. Francis, v 90. letech jeden z nejvlivnějších intelektuálů pravého křídla konzervatismu a rasového nacionalismu. Byl silně ovlivněn myšlenkami o teorii elit manažerské revoluce Jamese Burhama, které ve svém díle dále rozvíjel.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív