Program nacionálního hnutí – cesta k Novému řádu, část 1

Deutschlands neue Idee: Nationales Manifest für Deutschland & Europa

Deutschlands neue Idee: Nationales Manifest für Deutschland & Europa

Autor: Herbert Schweiger

Abychom mohli uskutečnit povýšení [Erhöhung] lidského druhu v rámci velkorasové [großrassische] spolupráce bílých národů [Völker], je v německém národě a evropských národech třeba nového uspořádaní politické vůle a formy. Níže je formulován směrodatný desetibodový program politických požadavků.

Duchovní a politický svět se nachází na největším přelomu lidských dějin. Přírodovědné a duchovědné základy pro konzervativní, marxistický a liberální světonázor již nejsou platné. Poznatky v makro a mikrofyzikální oblasti, věda o genetice a etologie vytvořily úplně nová východiska pro syntézu mezi světonázorem, politikou, kulturou a vědou. Principy nacionálního hnutí odpovídají nejnovějšímu stavu poznání a obracejí se proto daleko do budoucnosti. Mládež se musí rozhodnout, aby od teorie přikročila k politickému činu. Nebude-li toho schopna, tak je už dnes předvídatelné, že německý národ [Nation] a spolu s ním veškeré národy bílé rasy budou ovládnuty z nového mocenského prostoru Asie-islám. My bojujeme proti tomuto nebezpečí ve spolku s hnutími, jež se v jiných evropských národech zavázaly témuž cíli.


I Německá národní jednota [Volkseinheit]

Vyznání:

Německá národní jednota se zásadou: „Národ stojí nad státem!” je nejsvrchovanějším přikázáním všech politických opatření.

Požadavek:

1. Zachování biologického zdraví našeho národa podle vědeckých poznatků evoluce, genetiky a etologie.
2. Stát má sloužit národu [Volk].
3. Národy nejsou náhodně vzniklými společenstvími, nýbrž výsledkem tisíciletí trvajícího vývoje. Z území, dědičného zákona, jazyka a kultury vyplývá jejich jedinečnost, kterou je třeba zachovat všemi politickými prostředky.
4. Každý německý soukmenovec [Volksgenosse], neodvisle od svého světonázorového a politického vyznání, nám musí být bližním.
5. Jeden v sobě sjednocený německý národ musí zajistit existenci bílých národů od Atlantiku až k Uralu. Z toho je třeba odvozovat nové formy a obsahy budoucí říšské politiky [Reichspolitik].

II Konfederace [Staatenbund] evropských národů

Vyznání:

Evropské národy a jejich geneticky podmíněné tvůrčí výkony musejí zůstat zachovány.

Požadavek:

1. Za účelem sebepotvrzení [Selbstbehauptung] a zachování se všechny germánské, slovanské a románské národy musejí politicky spojit.
2. Politické sjednocení musí být provedeno na bázi konfederace (= soustátí). V ní si národy mohou své specifické problémy vyjasnit samostatně stát od státu.
3. Společná zahraniční, obranná a indexově vázaná měnová politika.
4. Nová geopolitická osa se nazývá: Paříž – Berlín – Moskva; Stockholm – Berlín – Praha – Vídeň – Atény.
5. Evropa není přistěhovaleckým kontinentem pro afro-asiatská etnika.

III Změna systému na základě přírodovědných poznatků

Vyznání:

Celistvě uspořádaný světonázor je předpokladem pro politickou systémovou změnu ve smyslu ekologicko-ekonomické rovnováhy. Přírodní zákony jsou měřítkem všech zákonodárných exekutivních realizací.

Požadavek:

1. Bezpodmínečný tlak na hospodářský růst musí být ukončen. Všechnu zemědělskou a průmyslovou nadvýrobu je třeba snížit ve prospěch kvality.
2. Konec kapitalismu úroku a úroku z úroků, který podněcuje neomezený růst. Zatěžuje přirozené základy života: půdu, vzduch, vodu.
3. Životní řád, který respektuje geograficky podmíněný vývoj člověka, zvířat a rostlin jako organicky rozvíjejících se druhů.
4. Boj proti multikulturní ideologii nepřátelské životu.

IV Evoluce člověka

Vyznání:

Člověk je dočasnou nejvyšší formou čtyř miliard let trvající evoluce. Jeho evaluace (= určení jeho hodnoty) musí být záležitostí posvátné vazby na život (religiozity života).

Požadavek:

1. Jeho mravní integrace do společenství, aby podporovala individuální možnost rozvoje.
2. Lidsky důstojné bytí [Dasein], v němž lze esteticky spojit kulturu adekvátní jeho povaze [Wesen] s tělem a duchem.
3. Rozvoj duchovních a charakterových předpokladů je třeba podporovat všezahrnující výchovnou a vzdělávací soustavou.
4. Ochrana osobního života a pospolitosti musí být zaručena rázným potíráním zločinnosti.

Výběr z knihy Deutschlands neue Idee: Nationales Manifest für Deutschland & Europa. Pokračování příště.

(Pozn. DP.: „Typografii“ ponecháváme tak, aby co nejvíc odpovídala té knižní.)

One Response to “Program nacionálního hnutí – cesta k Novému řádu, část 1”

  1. Vodník napsal:

    Jestli něco už není platné, tak je to vedle liberalismu a marxismu právě taky nacism. Evropské národy vytvořily antitradiční modernistickou civilisaci, která se aggressivně rozlezla po celé planetě jako rakovina a ničí ostatní kultury. Je to anomálie, která po zásluze zmizí z dějin, ať už díky islámu nebo vlastnímu vnitřnímu zhroucení. Její zánik je nevyhnutelný, předešlý nacistický pokus o záchranu tohoto paskvilu prostřednictvím sanktifikace „národa“ skončil v millionech mrtvých II. světové války a zničením valné části Evropy. Na evoluci nevěřím, stavět na této hypothese nějaké theorie a politické programmy je pošetilost.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív