Putin je Bohem svých nepřátel

Putin ikona

Putin v horečnatých představách svých nepřátel

Autor: Croix

K napsání kratičké eseje na dané téma mě inspirovala jedna krátká poznámka pana Jaroslava Štefce, kterého tímto zdravím, pokud se k tomuto textu někdy dostane. Jaroslav napsal na Facebook v souvislosti s určitým výrokem jednoho obskurního pseudozpěváka o výsledku prezidentských voleb, přičemž tohoto prokavárenského pišišvora na začátku ocitoval, tento svůj názor, s nímž samozřejmě souhlasím:

„Sprostý, arogantní opilec likviduje vše, co jsme od roku 1989 vybudovali. Je v tom Rusko. Z lidí se stávají hyeny, zoufá si zpěvák Banga.“

Vyjádření chápu jako adresnou sebekritiku „páně umělcova“. Jeho „písně“ i chování na veřejnosti hovoří samy za sebe. Co má společného s Ruskem, to ale fakt netuším. Putin je prostě všudypřítomný.

Tolik citace.

Poslední věta ve mě vyvolala jistou asociaci a následně i pisatelskou inspiraci, takže jsem do příslušné diskuze na Facebooku napsal, co mě obratem napadlo, totiž, že pro mě je Putin prostě schopný člověk s dobrým týmem a vlivným mocenským zázemím za zády a to je vše. Pro tyhle debily jako jsou různí bangové a kavárna jako celek je Putin – ano – všudypřítomný, čili spinozovsky imanentní jako Bůh ve všem, oni ho vlastně uctívají, byť zcela negativně, daleko víc než jeho stoupenci, a to mi přijde celkem komické.

Putin BangaTahle rusofobní sorta nejen u nás, ale na celém dnešním Západu a jeho podmaněných periferiích, opravdu věnuje Rusku a jmenovitě Putinovi naprosto enormní pozornost, podle mě daleko větší, než jakou vykazují sympatizanti Ruska a jeho nynějšího prezidenta, nebo dokonce lidé neutrálního postoje. Přičemž vlastnosti, schopnosti a vykonané skutky tohoto všudypřítomného Putina naprosto přesahují – to je zřejmé – úroveň obyčejného i neobyčejného člověka smrtelníka. Z vyjadřování kavárníků (a vojenských jestřábů) Západu o Putinovi jasně plyne, že ruský prezident vykazuje, pokud jde o jeho všudypřítomnost ve všech záležitostech nadlidské (nikoliv ovšem ve významu starého německého terminu technicu „Übermensch,“ ale ve významu teologickém) rysy.  Když se nad tím zamyslíme, jedná se o svého druhu podivnou negativní adoraci či fascinaci, protože jinak se hlásání všudypřítomnosti Putinovy specifické stopy úplně ve všem na světě, co se těmto lidem nelíbí, dá těžko vysvětlit. Chudáci se chytili do pasti vlastní paranoie, která se jim stala svatou vírou. A tak se Vladimír Vladimirovič v důsledku tohoto opravdu zvláštního (přímo fenomenálního!) sektářského druhu „panteismu“ stal z (pseudo)teologického hlediska pro své zavilé nepřátele Spinozovým ve všech věcech imanentním „Bohem“.

Krátká úvaha Putin je bohem svých nepřátel vyšla na stránkách Kaliyuga 31. ledna 2018.

One Response to “Putin je Bohem svých nepřátel”

  1. Andrew napsal:

    Putin je také byť nepřímo chlebodárcem mnohých lidí, kteří prodávají svůj intelekt, protože můžou ve svých think tancích stále volat, že chtějí další peníze na boj proti ruské hybridní hrozbě – think tank Evropské hodnoty jsou toho zářným příkladem. Nebýt Putina, přišli by o práci. Existence Putina legitimizuje jejich vlastní pracovní existenci. Proto si V. V. P. zaslouží jejich nehynoucí vděčnost. A přitom tito aktivisté přehlížejí to, co opravdu lidi v Evropě pálí – vymírání, Velká výměna, radikální politický islám, politická korektnost a spekulace plutokratů všech možných národností. Oni nejsou schopni dívat se na jakýkoliv problém jinak než skrz útroby Kremlu…Určuje píseň ten, kdo platí muzikantovi?

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

27. dubna 1937 zemřel v římské vězeňské nemocnici italský marxistický filozof a komunistický filozof Antonio Francesco Gramsci. Ve svém díle se zabýval politickou teorií, sociologií nebo lingvistikou. Jeho nejvlivnějším příspěvkem byla teorie tzv. kulturní hegemonie, v níž přenesl důraz z ekonomického determinismu klasického marxismu na úlohu kulturních institucí při zachovávání moci vládnoucí třídy a která výrazně ovlivnila moderní levici.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív