Islámský stát (ISIS) se Izraeli „omluvil“ za to, že jednou zaútočil na jeho vojáky

Kremelské fake news, jak jinak...

Kremelské fake news, jak jinak…

Tel Aviv je v syrské válce natolik „neutrální,“ že teroristé z Islámského státu se přinejmenším jednou „omluvili“ Izraeli, když omylem zaútočili na izraelské vojáky na Golanských výšinách, říká izraelský ministr obrany.

Při rozhovoru o izraelské politice „neutrality“ v Sýrii někdejší ministr obrany Moše Ja’alon bezděky přiznal existenci komunikačních kanálů Izraele s buňkou Islámského státu (IS, dříve ISIS/ISIL) působící na Golanských výšinách.

„Nedávno došlo k případu, kdy nás Daíš ostřeloval a následně se omluvil,“ řekl Ja’alon v sobotu, píší The Times of Israel.

Ja’alonova kancelář následně odmítla poskytnout další podrobnosti incidentu, stejně jako Izraelské obranné síly. Podle izraelského práva je jakákoliv komunikace s teroristy ilegální.

Ja’alon byl ministrem obrany od roku 2013 do své rezignace v květnu 2016 a jeho slova odkazují na první případ přímého střetu mezi Izraelem a teroristy z Islámského státu.

Při tomto incidentu z loňského listopadu buňka Liv Šuháda al-Jarmúk – která přísahala věrnost ISIS – se dostala do přestřelky s izraelskými silami poté, kdy brigáda Golani izraelské armády překročila bezpečnostní plot na hranicích se Sýrií, aby „nastražila léčku.“

Přestože Izrael oficiálně zachovává v syrském konfliktu neutralitu, Tel Aviv v minulosti opakovaně útočil na vojenské cíle v Sýrii, údajně aby zabránil dodávkám výzbroje Hizballáhu, Izraelem označovanému za teroristickou skupinu.

Poprvé bylo izraelské letectvo obviněno z útoku na syrský konvoj převážející íránské zbraně Hizballáhu v lednu 2013. V následujících letech se pak objevila další obvinění, která ovšem Tel Aviv buď popíral, nebo odmítal komentovat.

Letos v březnu však oficiální místa konečně přiznala letecké údery na několik syrských cílů poté, co Damašek proti izraelským stíhačkám aktivoval své protiletecké obranné systémy.

Premiér Netanjahu narušení vzdušného prostoru hájil s tím, že izraelské stroje cílily na konvoje s výzbrojí pro Hizballáh.

Podle syrské vlády však měli z těchto útoků prospěch jedině Islámský stát a další teroristické skupiny. Na počátku dubna prezident Asad znovu obvinil Izrael z pomoci teroristům.

„Dá se říct, že tito teroristé bojují za Izrael. I když nepatří k pravidelné izraelské armádě, bojují za Izrael. Ten má podobné zájmy jako Turecko, USA, Francie, Británie, Saúdská Arábie, Katar a další státy,“ citovala Asadova slova sít Ynetnews.

„Kdekoliv je syrská armáda na postupu, snaží se Izrael těmto teroristům pomoci. Útočí tak či onak, aby jim odlehčil a pomohl a zastavil postup syrské armády proti teroristům,“ dodal syrský vůdce.

Zpráva ISIS once ‘apologized’ to Israel for attacking IDF soldiers – former Defense Minister vyšla na zpravodajském webu Russia Today 25. dubna 2017. Noviny The Independent rovněž referovaly o výroku Moše Ja’alona – Isis fighters ‘attacked Israel Defense Forces unit, then apologised‘ claims former commander – 25. dubna 2017.

Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív