Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Orbán varuje před přílivovou vlnou migrantů z Afriky

Orbán

Orbán: „Musíme jednat okamžitě. Pokud evropské politické elity bezodkladně nedospějí k rozhodnutí, pak už do pohybu uvedený příliv nebude možné zastavit.“

Maďarský premiér Viktor Orbán na sobotní (23. března 2019) konferenci o migraci vyzval k rázné akci, která by zastavila demografickou přílivovou vlnu z Afriky.

Orbán na Budapešťské konferenci o migraci, pořádané Kolegiem Matyáše Korvína, prohlásil: „Musíme jednat okamžitě. Pokud evropské politické elity bezodkladně nedospějí k rozhodnutí, pak už do pohybu uvedený příliv nebude možné zastavit.

Maďarský ministerský předseda citoval data OSN, podle nichž se počet obyvatel Afriky během krátkých 13 let zvýší o půl miliardy a nůžky mezi kvalitou života v Evropě a Africe se dále rozevřou. „Migrační tlak z afrického kontinentu nepochybně dále poroste,“ dodal.

Afričanům je podle něj třeba pomoci u nich doma, ne v Evropě. Postoj západní a východní části Evropy k imigraci je třeba urychleně vyřešit, protože s postupem času to podle něj bude stále obtížnější.

Bývalý český prezident Václav Klaus označil masovou migraci za největší výzvu naší doby. Je podle něj důležité rozlišovat mezi migrací individuální a masovou. Argumenty evropské „politické elity“ na podporu masové imigrace by měly být uplatňovány pouze na migraci individuální.

Země totiž dokáží poměrně dobře absorbovat jednotlivé migranty, ale masová migrace narušuje sociální soudržnost a způsobuje kulturní, sociální i politické konflikty, vysvětlil dále. Obává se ale, že evropské vedení raději bude dělat, že tyto problémy nevidí, než by je řešilo.

Profesor demografie z Oxfordské univerzity David Coleman očekává novou migrační vlnu z Afriky v souvislosti se současnou populační explozí v Africe a demografickým úpadkem Evropy.

Coleman masovou migraci nepovažuje za řešení a poukázal též na zanedbávání ochrany hranic Evropy. Migrace podle něj neřeší problémy stárnoucí populace, protože vede k nezvladatelnému růstu obyvatelstva a změnám v podílech jednotlivých skupin.

Španělský exministr vnitra a někdejší místopředseda Evropské lidové strany Jaime Mayor Oreja podotknul, že migrační krize je jen vnějším projevem hlubší krize evropské duše, hodnot i osobnosti v „nespočetných institucích“ Evropské unie.

Oslabení pořádku v Evropě podle něj může v delším časovém horizontu vytvořit podmínky k násilnostem. Nebezpečím pro členské státy EU tak prý není politický extremismus, ale náchylnost k „extrémnímu oslabení řádu a zákonnosti“. Bez nějaké hlubší obrody se ale Evropa nedokáže s migrací účinně vypořádat, varoval. Proto si musí uvědomit, kde a kdy udělala chybu tím, že se odvrátila od svých křesťanských hodnot.

Bývalý australský ministr zahraničí Alexander Downer rozcupoval evropskou migrační politiku jako „katastrofální“ a „otřesnou“. Nesprávné zhodnocení situace podle něj oslabilo politickou stabilitu, s tím jak se většina voličů odvrátila od stran, podle kterých nelze migraci v globalizovaném světě kontrolovat, a proto ji není na místě nijak bránit.

Downer se postavil proti politice otevřených hranic: společnost podle jeho mínění nemá být migrací proměněna k nepoznání. Nově příchozí by se měli přizpůsobit místním společenstvím, uzavřel.

George Borjas, profesor ekonomie a sociální politiky na Harvard Kennedy School, upozornil, že migraci bychom neměli chápat pouze jako mezinárodní pohyb pracovní síly nebo ekonomický proces bez kulturních a civilizačních dopadů. Na příkladu Spojených států pak ukázal, že prospěch z ekonomické činnosti migrantů nebývá při zohlednění nákladů na migraci nijak závratný.

Někdejší francouzský prezident Nicolas Sarkozy (Ano, tento Sarkozy – pozn. DP) popsal Maďarsko jak „zemi mého otce“, „odvážný národ s velkolepou historií“ a „bytostně evropskou zemi díky svým hodnotám, kultuře a dějinám – a také zemi demokratickou“.

S odkazem na volební triumfy strany Fidesz  v letech 2010, 2014 i 2018 prohlásil, že „pokud někdo v tak nestabilním světě vyhraje volby třikrát po sobě, zasluhuje uznání“.

Orbán v nedělním rozhovoru upozornil, že nizozemská vládnoucí koalice ve volbách přišla o většinu v horní komoře, protože strana Franse Timmermanse byla poražena. Zatímco nás tak Timmermans, hlavní kandidát Strany evropských socialistů na post předsedy Evropské komise, při návštěvách Budapešti i dalších evropských metropolí „poučuje o demokracii, jeho stranu lidé poslali lidé bez díků zpátky domů“.

„Lidé jako Timmermans, doma zavržení svými vlastními voliči, nesmí obsazovat vysoké posty v Bruselu, protože tím trpí spolupráce uvnitř Evropské unie,“ uzavřel Orbán.

Zpráva Orban warns against demographic tidal wave from Africa vyšla na stránkách Free West Media 27. března 2019.

One Response to “Orbán varuje před přílivovou vlnou migrantů z Afriky”

  1. Jan Čáka napsal:

    Zaplať Pán Bůh za Viktora Orbána ,Salvíniho a další vlastence co pomáhají tu invazi čmoudů zastavit.Třeba u nás v Čechách se konečně prosadí to co chce Tomio Okamura.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

27. dubna 1937 zemřel v římské vězeňské nemocnici italský marxistický filozof a komunistický filozof Antonio Francesco Gramsci. Ve svém díle se zabýval politickou teorií, sociologií nebo lingvistikou. Jeho nejvlivnějším příspěvkem byla teorie tzv. kulturní hegemonie, v níž přenesl důraz z ekonomického determinismu klasického marxismu na úlohu kulturních institucí při zachovávání moci vládnoucí třídy a která výrazně ovlivnila moderní levici.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív