Categorized | Politika, Zprávy ze světa

Podle proevropského think-tanku mohou být sexuální útoky migrantů organizovány Ruskem a Sýrií ve snaze ovlivnit nadcházející německé volby

Kolín nad Rýnem, Nový rok 2015

Kolín nad Rýnem, Nový rok 2015 (Vladimír Putin třetí zleva)

Autor: Dave Burke

Ruské a syrské tajné služby prý ve snaze vystrnadit kancléřku Merkelovou z úřadu mohou povzbuzovat uprchlíky v Německu k organizaci sexuálních útoků.

S pozoruhodným obviněním přišel expert z Evropské rady pro zahraniční vztahy (ECFR), podle něhož by se cizí mocnosti mohly před volbami plánovanými na příští rok pokusit Německo destabilizovat.

Podle odborníka think-tanku na Rusko Gustava Gressela není vyloučeno, že jisté malé množství uprchlíků s vazbami na Kreml a syrské tajné služby by mohlo být zmobilizováno za účelem odklonit přízeň voličů od kancléřky.

V odkazu na kolínské novoroční sexuální útoky pro Bild Gressel řekl: „Co by se stalo, kdyby se něco podobného jako silvestrovská noc v Kolíně zopakovalo na letním festivalu před volbami?

„Jak by to asi ovlivnilo výsledek Merkelové? Jaký by to mělo dopad na volby do Bundestagu? Jde pochopitelně o extrémní příklad, ale nikoliv nemožný.“


Napříč zemí byly postupně ohlášeny stovky silvestrovských sexuálních napadení a 29 znásilnění, především v Kolíně nad Rýnem.

Útoky vyvolaly protiimigrantské nálady a Gressel dodává, že opakování něčeho podobného by mohlo Němce při zářijových volbách přimět odvrátit se od Merkelové i její politiky.

Ta je obecně vnímána jako nepřátelská k Rusku: tento týden například Merkelová doporučila rozšíření unijních sankcí uvalených na Moskvu kvůli ukrajinskému konfliktu.

Minulý měsíc pak kancléřka varovala, že se Rusko pokouší ovlivňovat německé volby už dnes: „Už teď se musíme vypořádávat s informacemi vycházejícími z Ruska, internetovými útoky nebo jako zprávy se maskujícími dezinformacemi.“

Jde podle ní o „každodenní práci“ a dodala: „Takže se může stát, že to sehraje úlohu i v předvolební kampani.“

Hans-Georg Massen, šéf německé kontrarozvědky, považuje ruskou dezinformační kampaň za pravděpodobnou.

V listopadu vzpomněl ostře sledovaný loňský případ mladé Rusky z Berlína, kterou podle ruských médií unesli a znásilnili migranti, což později německá vláda vyvrátila.

Pro Reuters řekl: „Příští rok k tomu může dojít znova. Máme se na pozoru.“

„Považujeme to za součást hybridní hrozby, snah o ovlivnění veřejného mínění a rozhodovacích procesů.“

Merkelová je všeobecně považovaná za nepřátelskou Rusku.

Putinova vláda v současnosti čelí také obviněním, že se prostřednictvím hackerů pokusila ovlivnit americké prezidentské volby. Úniky dokumentů Demokratické strany byly spojovány s ruskými kyberskupinami.

Článek Dave Burkea Pro-EU think-tank says Russia and Syria could be orchestrating migrant sex attacks to swing the upcoming German elections vyšel na stránkách The Daily Mail 14. prosince 2016.

3 Responses to “Podle proevropského think-tanku mohou být sexuální útoky migrantů organizovány Ruskem a Sýrií ve snaze ovlivnit nadcházející německé volby”

  1. S.A.Hošek napsal:

    Antiruskost je duševní chorobou, dokonce infekční. Zvyšuje postupně mentální retardaci od debility přes imbecilitu až l idiocii. Což je už úroveň jmenovaného experta, autora uvedeného obviňování.

  2. linkor napsal:

    Merkelová: „Slabé a zaostalé Rusko, které se už ekonomicky a politicky prakticky zhroutilo, rafinovaně vládne světu. Putin mě donutil pozvat uprchlíky. Kdybych to neudělala, okamžitě by mě daroval psa. Frontex dováží uprchlíky z Lybie do Itálie, protože jeho velení převzala FSB. Informace o Trumpovi na wikipedii jsou ruský podvrh. Ve skutečnosti se jmenuje Trumpov a pochází ze Sibiře. Hlasy falšující volební počítače ve prospěch Trumpova podstrčila Sorosovi kremelská prezidentská kancelář. Číňané jsou důmyslně maskovaní Rusové!“ :-DDD

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív