U Skripalů něco skřípe

Skřípal

Nejlepší meducína na ty jedy…


Autor: Jaroslav Štefec

Rétorika britské vlády kolem otravy Skripala mi silně připomíná Drahoše a jeho věčné „nevím“. Neustále čtu „Britové prý (s vysokou pravděpodobností vědí, téměř jistě vědí, jsou si téměř jisti …)“, že novičok (pochází, byl vyroben, byl dopraven, byl použit osobně Putinem …) atd., atd. Tak jak to vlastně je? Oni viditelně nemají žádné zveřejnitelné a proti Rusku použitelné indície, důkazy nebo informace, a buď vůbec nevědí, co se vlastně stalo, nebo to vědí až moc dobře.

Je zajímavé, jak všichni pisálkové, politici, komentátoři a pseudoodborníci obratem převzali od Britů pojem „novičok“. Což je jako název projektu, plynu, jedu, skupiny bojových chemických látek atd., atd. naprostá kravina.

Všechno, co se týkalo nových vysoce toxických, potenciálně bojově použitelných prostředků, vyvíjených v 70. a 80. letech v několika špičkových chemických laboratořích bývalého SSSR (a bylo testováno také v bývalé ČSSR), bylo sdruženo pod přísně tajný projekt s krycím názvem „Foliant“. Jednotlivé vyvinuté látky pak obdržely konkrétní kódy, pod nimiž byly evidovány, vyráběny a testovány.

„Novičok“ je součástí ptydepe, určeného anglofonnímu „obecenstvu“ a vymyšlené pro Američany a Brity přeběhlíkem Vilem Mirzjanovem. Cílem bylo vytvořit mem neurčitého strachu psychologickým spojením rusky znějícího názvu „novičok“ s anglickým „now we choke“, jehož význam si snadno najdete.

A přesně o tom všechno kolem údajné „otravy“ Skripala a jeho dcery naprosto viditelně je. O lžích, náznacích, neexistenci důkazů, mlžení, dovolávání se „solidarity“, o psychologické, nebo, chcete-li, hybridní válce. Ke škodě především Britů, ale i nás, a dalších zblblých „solidárních spojenců“, vypovídajících bez rozmyslu diplomaty a bijících se v kosmaté hrudě radostí, jak se jim povedlo s tím Ruskem zamést. Amen.

Převzato se souhlasem autora.

4 Responses to “U Skripalů něco skřípe”

  1. Andrew napsal:

    Spletl jsem se. Vědec Železňakov nedostal atropin hned, ale až po nějaké době v nemocnici. Ale stejně zůstávají otázky u Skripalů…proč byla chycena a utracena 2 morčata a i kočka? Ta zvířata taky sahala na jedovatou domovní kliku? Zvláštní. A ta zvířata pro jistotu spálili místo, aby uchovali jejich mrtvoly jako důkazy.

  2. Andrew napsal:

    Croix: Diplomaty se jim povedlo vyhostit. Ale vypadá to, že udělali chybu, když oznámili zázračné uzdravení. Kdyby otrávení zemřeli, nebylo by tolik pochybovačů. Mainstreamová média si sama odporují a s těmi citacemi expertů je nejlepší, že média dala prostor k vyjádření expertům ruským, českým, americkým a britským, dokonce se vyjádřil i tvůrce Novičoků Vil Mirzajanov žijící v exilu v USA a všichni se shodli na neléčitelnosti otravy. Média se nám do toho všeho zamotala. Teď už pochybují i ti, kteří jindy Kreml nemusí, samozřejmě kromě fanatiků jako je europoslanec Štětina ten tomu asi i sám věří, že za vším stojí V V. P. Byly zprávy i o tom vědci Železňakovi, který se otrávil v 80.letech v SSSR v laboratoři. Ten přežil ještě 5 let s těžkými zdravotními následky, ale pokud k jeho otravě skutečně došlo, vše je asi vysvětlitelné, že atropin dostal v první minutě po otravě. V Salisbuty mi to také přijde jako scifi, že by si špion vzal atropin ihned potom, co sáhl na tu kliku.

  3. Croix napsal:

    Vzhledem k určitým okolnostem je samozžejmě možné, že ani žádný novičok k útoku použit nebyl i vsjo pa drugom. V zásadě nemůže dojít k „zmrtvýchvstání“ dcery ani taťky zrádce jednou upadlých do komatu, když ani nemohli dostat včas antidotum, tj. v řádu minut. Zničený organismus se už neopraví v tomto případě, podobně jako už nenaroste člověku noha ujetá jednou při nehodě tramvají. Údajně do parku došli nějakou trasou delší, než odpovídá době, během níž se účinek látky projeví (od dveří svého domu, kde měli být zasažení?), což jsou pouhé desítky vteřin či minuty. Pak si tam sedli v parku, po nějaké době si jich někdo všimnul, po nějaké další době přijela záchranka, která neměla možnost detekovat specifickou bojovou látku, ani podat specifickou protilátku a odvezla je do špitálu. Po době nejméně desítek minut je poprvé mohl teoreticky ohledat nějaký vojenský chemik s laboratorním vybavením nebo polní detekční výbavou, spíše v řádu hodiny a víc. U látek z této rodiny (Folianty) už dávno není cesty zpět. Po pár týdnech se však údajně dcera probrala, komunikuje s okolím a sama papá. Příběh se stává vpravdě velikonočním i s patřičným „zmrtvýchvstáním“. Na místě nálezu byli promícháni chemici ve speciálních oblecích mezi „uniformami“ bez ochrany. O „novičoku“ se tak dost možná pravděpodobně jenom mluví, aniž by hrál skutečnou fyzickou (chemickou) roli ve věci a celý útok či „útok“ může mít zcela jiné pozadí a charakter. PS.: Pokud jde o mezinárodně pečlivě promyšlenou a koordinovanou akci s iniciací vyhošťování diplomatů, bylo to rychlé a přesné a rovněž to nesvědčí o improvizaci a reakci někoho zaskočeného událostmi. Proto je i Andrewova varianta pravděpodobnější/možnější, než ta ofociální (úplné dívadlo).

  4. Andrew napsal:

    Není žádná jistota. Je možné, že ani k žádné otravě nedošlo. Co když britská tajná služba požádala Skripala a jeho dceru, ať si sednou na lavičku do parku, kde budou nalezeni a odvezeni do nemocnice? Zatím agenti rozprášili nějaký jed v jejich domě. Potom nastalo vyšetřování a vypovídání diplomatů. A nakonec je ve scénáři zázračné uzdravení…Mohla to být jen záminka k utužení jednotky poukázáním na vnějšího nepřítele a záminka pro vyhoštění špionů s diplomatickým krytím. Nabízí se porovnání s otravou Kimova staršího bratra látkou ze skupiny VX na letišti v Malajsii, kde u něho byli hned doktoři a stejně zemřel. Dokonce ani protijedy, které si vozil s sebou, nestihl Kim vytáhnout a použít. Na jednu stranu byl tento Kim potřísněn látkou v obličeji, kde se vstřebává účinněji než Skripal, který údajně „jen“ sáhl na kliku u domovních dveří holou rukou, ale na druhou stranu větší síla Novičoků by to měla víc než vyrovnat. Říká se, že Novičoky jsou 8x možná až 10x silnější než VX. Média citovala experty, že otrávení na 99 % zemřou nebo zůstanou v kómatu závislí na podpůrných přístrojích. Hle! Najednou se dozvídáme, že jsou na dobré cest k uzdravení. Něco tady nesedí. Nevím, jak to bylo opravdu, ale vím, že oficiální verze je ta nejšílenější konspirace, která se dala vymyslet.

Trackbacks/Pingbacks


Oswald Spengler – Myšlenky PRÁVĚ VYŠLO!

Oswald Spengler - Myšlenky***
Kniha obsahuje: vedle 370 výroků o pojmech, majících ve Spenglerově myšlení zásadní význam, jako např. osobnost, dějiny, válka, právo, stát, tradice atd., v původním výboru správkyně autorovy – do té doby z valné části nezveřejněné – pozůstalosti, též rozsáhlý překladatelský a redakční výběr z knih Preussentum und Sozialismus a Jahre der Entscheidung s aktuálními poznámkami a vysvětlivkami, jakož i úplnou, komentovanou bibliografii nakladatelství Délský Potápěč.
***
Objednávejte v Knihkupectví Délského potápěče nebo na Kosmasu
.

Ezra Pound – „Přítomen!“

Ezra Pound – „Přítomen!“***
Ezra Pound míří přímo na jádro systému, v nemž žijeme – a zasahuje! Politika – ekonomie – poezie; články, básně, poznámky, manifesty, překlady a eseje z doby Italské sociální republiky.
***
Objednávejte ZDE
.

Radim Lhoták – Zpěvy nemilosti

Radim Lhoták - Zpěvy nemilosti***
„Zpěvy nemilosti“ jsou literární miniatury odrážející společenské fenomény doby. Jak už se ale dá očekávat, píše-li je Radim Lhoták, budou kontroverzní, provokativní, břitké, přitom však podnětné, otevřené a k zamyšlení vedoucí. Dvacet šest krátkých úvah z pera filosofujícího esejisty a literáta, který publikoval výhradně na alternativních webech…
***
Objednávejte ZDE
.

Knut Hamsun: Až do konce! – DOTISK!

Knut Hamsun - Až do konce!***
Politická publicistika norského spisovatele Knuta Hamsuna z let 1940 až 1945. Knut Hamsun je příkladem Muže, který se nepoddal, nepodvolil a už vůbec v šířícím se křiklavém chaosu nezbloudil. Ač sražen, zůstal na svém.
***
Objednávejte ZDE
.

Paul Sérant: Fašistický romantismus – DOTISK!

Paul Sérant - Fašistický romantismus***
O politickém díle několika francouzských spisovatelů – Robert Brasillach (popravený), Pierre Drieu La Rochelle (sebevrah), Lucien Rebatet (rebel), Abel Bonnard (estét), Alphonse de Châteaubriant (mystik) a „fantaskní jezdec“ Louis-Ferdinand Céline (sardonik).
***
Objednávejte ZDE
.

Víte, že…

29. dubna 1947 se narodil americký paleokonzervativec a bělošský nacionalista Samuel T. Francis, v 90. letech jeden z nejvlivnějších intelektuálů pravého křídla konzervatismu a rasového nacionalismu. Byl silně ovlivněn myšlenkami o teorii elit manažerské revoluce Jamese Burhama, které ve svém díle dále rozvíjel.

À propos

„Proti národní myšlence se [usurokrati] nestavějí proto, že je národní, ale protože nesnášejí jakýkoli celek síly dostatečně velký na to, aby se postavil celosvětové tyranidě lichvářů bez vlasti.“

Ezra Pound

Archív